De prins en de naaister – Jen Wang

Geplaatst op 16 april 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De prins en de naaister – Jen WangDe prins en de naaister door Jen Wang
Illustrator: Jen Wang
Uitgever: Van Goor | Maart 2021
Genres: Young Adult, Graphic Novel
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789000305155
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Parijs, aan de vooravond van de moderne tijd.
Prins Sebastian is op zoek naar een bruid. Of eigenlijk zoeken zijn ouders die voor hem. Sebastian heeft het te druk met het verbergen van zijn geheime leven. ’s Avonds bestormt hij Parijs als de fabelachtige Lady Crystallia, het gewildste icoon van de mondiale modehoofdstad.

Sebastians geheime wapen is zijn geniale ontwerpster en beste vriendin, Frances. Ze is een van de slechts twee mensen die de waarheid kennen: deze prins draagt soms jurken. Maar Frances heeft grootse dromen, en als geheim wapen moet je nu eenmaal geheim blijven. Hoelang zal Frances haar eigen dromen opzij kunnen zetten om een vriend te beschermen?

Een kleurrijk verhaal over identiteit, jonge liefde, kunst en familie. Dit moderne sprookje voor alle leeftijden zal je hart veroveren.

Een paar jaar geleden deed ik samen met Melisa mee met een bookstore crawl dwars door Londen. Uiteraard kwamen we ook in een comicbook store terecht, waar ik De prins en de naaister voor het eerst zag liggen. Sindsdien stond het boek op mijn wishlist. Dus toen Van Goor aankondigde deze graphic novel te gaan vertalen, sprong ik een gat in de lucht. Niet alleen kreeg ik de gelegenheid het boek te lezen: het zou heel veel nieuwe lezers gaan bereiken en dat past heel goed bij de boodschap van het boek.

Prins Sebastian moet van zijn ouders een bruid zoeken en heeft daar helemaal geen zin in. Hij is namelijk veel te druk met zijn alterego Lady Crystallia – het stijlicoon van Parijs. Zijn geheime wapen? Zijn beste vriendin en naaister Frances. Frances is een van de weinigen die zijn geheim kent en zet haar eigen dromen in de ijskast voor haar vriend. Maar hoe ver moet die bescherming gaan?

Ik wilde De prins en de naaister vooral lezen vanwege de heerlijke tekenstijl. Ik heb meer van Jen Wang’s boeken gelezen en ik ben dol op de expressieve stijl. Daarnaast spraken de thema’s van genderidentiteit, kunst, familie en het najagen van je dromen me enorm aan. En dan is het ook nog eens een sprookje!

Het boek wist enorm veel indruk op me te maken. Dit was niet ‘maar’ een graphic novel: het wist me enorm te ontroeren. Zowel Frances als Sebastian’s kant van het verhaal. Het was schattig en aandoenlijk, maar had ook een diepere laag die me enorm wist te raken. Zowel het stukje je dromen aan willen jagen maar niet durven of kunnen, als het niet volledig durven laten zien wie je echt bent.

De personages maken allemaal een interessante ontwikkeling door. Eentje die niet heel makkelijk is. En die struggles kwamen op mij echt over. De tekeningen zien er misschien heel schattig uit, ze zijn heel expressief. Dat wil zeggen dat ze de emotie ook overbrengen. Door het lijnenspel en het gebruik van kleur bijvoorbeeld.

Ben je op zoek naar een hartverwarmend sprookje waarbij de personages de kans krijgen zichzelf te zijn? Dan is De prins en de naaister echt een enorme aanrader. Dit boek is een grote bron van inspiratie en zal vele lezers aanspreken qua stijl en inhoud.

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.