The Overdue Life of Amy Byler – Kelly Harms

Geplaatst op 5 augustus 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Overdue Life of Amy Byler – Kelly HarmsThe overdue life of Amy Byler door Kelly Harms
Uitgever: Lake Union Publishing | Mei 2019
Genres: Roman, Romantiek
Aantal pagina's: 332
ISBN: 9781542040570
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Overworked and underappreciated, single mom Amy Byler needs a break. So when the guilt-ridden husband who abandoned her shows up and offers to take care of their kids for the summer, she accepts his offer and escapes rural Pennsylvania for New York City.

Usually grounded and mild mannered, Amy finally lets her hair down in the city that never sleeps. She discovers a life filled with culture, sophistication, and—with a little encouragement from her friends—a few blind dates. When one man in particular makes quick work of Amy’s heart, she risks losing herself completely in the unexpected escape, and as the summer comes to an end, Amy realizes too late that she must make an impossible decision: stay in this exciting new chapter of her life, or return to the life she left behind.

But before she can choose, a crisis forces the two worlds together, and Amy must stare down a future where she could lose both sides of herself, and every dream she’s ever nurtured, in the beat of a heart.

Annabel vertelde me over dit boek en ik mocht het van haar lezen. Een boek over een middelbare school bibliothecaresse en moeder die toe is aan vakantie. Dat klonk heeeeeeel herkenbaar!

Amy Byler zit er helemaal doorheen. Ze zorgt al drie jaar voor de kinderen nadat haar man met de noorderzon is vertrokken en daarnaast werkt ze zich ook nog een slag in de rondte als bibliothecaris op school. Als haar man plots op de stoep slaat besluiten ze dat hij van de zomer voor de kinderen zorgt, zodat zij eventjes wat me-time kan krijgen. Ze besluit naar New York te gaan, waar een grote conferentie is voor mensen met dezelfde baan als zijzelf. Daar ontmoet ze iemand die ze wel heel aantrekkelijk vindt…

Ik vond het een heel fijn boek voor tussendoor. Ik vind het tegenwoordig best prettig om een verhaal te lezen over iemand die wat meer rond mijn leeftijd zit. Ik kom me dus aardig goed in Amy inleven. Niet alleen hebben we dezelfde baan, we zijn ook allebei moeder. En het gevaar van het moederschap is dat je jezelf al snel op de laatste plek zet. Op den duur is de energie op. En het erge is dat wanneer je dan wél tijd voor jezelf hebt / krijgt, je meestal de helft van de tijd schuldig voelt met het idee dat je je kind(eren) in de steek laat. Onzin natuurlijk, maar wel héél herkenbaar.

Amy gaat een tijdlang naar New York. Ik vind dat dapper. Ik zou het heel lastig vinden om lang weg te zijn van thuis en van Lily. Op den duur was ik ook een beetje kwijt hoe lang ze nu al weg was, dus toen er tegen het eind werd aangegeven dat het twee maanden was, voelde ik me nogal overrompeld en verward. Zo voelde het namelijk niet. Het middenstuk blijft voor mij dan ook wat warrig, omdat ik het gevoel van tijd verloor.

En dan… neemt het boek een compleet andere wending en wordt de hele sfeer anders. Emotioneler. Dit raakte me en ik heb ook een traan moeten laten. Het verraste me oprecht en ik vond het goede hoofdstukken. Maar – en daar komt hij – het haalde het boek wel uit z’n balans. Ik weet niet zo goed hoe ik kan beschrijven op welke manier. Laten we het erop houden dat het boek opeens een heel andere lading kreeg.

The overdue life of Amy Byler voelde met vlagen herkenbaar, las lekker weg en was een fijn boek om gelezen te hebben. Sommige aspecten van het boek wisten me echt te raden. Dit boek is een aanrader voor elke moeder die wel eens het gevoel heeft vast te zitten in het leven.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.