Hoe staat het met mijn leesdoelen van 2020?

Geplaatst op 1 juli 2020 door Emmy in Boeken / 3 Comments

Als iemand ons in januari had verteld hoe erg ons land op de kop zou gaan staan de maanden erna, was iedereen in lachen uitgebarsten. Wát een jaar… Maar het is ook leerzaam en een tijd voor bezinning merk ik. Ik denk dat we hier nog heel lang op terug gaan kijken… En over terugkijken gesproken: laat ik eens duiken in de leesdoelen die ik voor 2020 had opgesteld! Hoe gaat het met lezen nu Lily is geboren? Zijn mijn doelen wel haalbaar? Laten we eens kijken!

Goodreads

Mijn goodreads doel voor 2020 staat op 150, omdat ik niet goed kon inschatten hoeveel ik kan lezen sinds Lily’s komst. Nu is Lily echt een droombaby: heel makkelijk, speelt gemakkelijk zelf én laat ons gewoon de hele nacht slapen.

Een aantal van jullie gaven aan dat ik blij moest zijn als ik de 100 überhaupt kon halen. Ik schrijf dit op 26 juni en ik heb ondertussen 84 boeken gelezen. Tijdens mijn verlof veel minder dan verwacht, maar alsnog genoeg om heel tevreden te zijn. Ik verwacht dus dat ik die 150 makkelijk ga halen, vooral omdat de zomervakantie bijna begint en Lily en ik al een prettig ritme hebben. Ik gok dat ik uiteindelijk rond de 175 zal eindigen.

Mijn TBR uitdaging

Een blijvend terugkomend thema is elk jaar weer de grote hoeveelheid ongelezen boeken in mijn kast. Dit jaar lijkt het erop dat het een stuk beter gaat. Nu helpt het wel dat er geen YALC is en ik niet weer met 30 boeken thuiskom, natuurlijk! En wie weet is er binnenkort weer een online sale waar ik los ga.

Het doel is 100 ongelezen boeken in mijn kast en ik begon met 135. Op dit moment sta ik op 123 ongelezen boeken, maar ik ben al eens onder de 120 gedoken! Nu staan er ook boeken tussen (zoals de Twilight serie die ik onlangs kreeg) die ik al heb gelezen, dus het daadwerkelijke getal is lager. Ik ben tevreden! Ik hoop na de zomervakantie onder de 115 te zitten. Duimen jullie mee? Ik ga mijn best doen!

Grannie challenge

Tijd om te kijken naar de Grannie challenge.

Gaat best lekker!

Overige

Mijn overige doelen waren minder boeken kopen en minder recensie-exemplaren. Beide lukken prima. Ik lees meer zelf gekozen boeken en ook de wat oudere boeken op mijn plank komen nu aan bod omdat ik mezelf een soort van maandelijkse TBR geef.

En als ik nog wat mag toevoegen, dan hoop ik komend jaar wat meer zelfstudie/spiriwiri boeken te lezen!

Ik ben dik tevreden over dit leesjaar! Hoe gaat het bij jou?

Tags:

Divider

3 responses to “Hoe staat het met mijn leesdoelen van 2020?

  1. Wat ga je goed zeg! Ik zet mijn doel elk jaar op 52, maar ik ga er elk jaar overheen. Dit jaar ga ik wel heel hard, de teller staat al op 47!

  2. Lekker bezig! Die 150 boeken ga je met gemak aantikken! Ik dacht dat ik ook wel meer zou lezen tijdens de gekke tijden van dit jaar. Maar helaas kwam ik een beetje in een dipje terecht waardoor ik eigenlijk nergens zin in had. Zojuist People Notice the Rain uitgelezen en ik moet zeggen dat het toch altijd wel goed voelt om een boek lekker snel uit te lezen.

  3. Lekker bezig Emmy! Ik maak ook elke maand een planning wat betreft boeken die ik wil lezen, zo zie ik al snel of ik in een bepaalde maand het maximaal aantal boeken binnen krijg/koop dan dat ik aan kan. Zo hoop ik mijn TBR niet te laten stijgen! Lukt tot nu toe erg goed 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.