Gelezen in augustus

Geplaatst op 29 augustus 2014 door Emmy in Boeken / 10 Comments

Eind juli plaatste ik de vorige ‘Gelezen in‘ en vervolgens ging ik op vakantie. Daar las ik nog twee boeken uit voordat juli daadwerkelijk voorbij was. Om het makkelijk te houden tel ik die boeken dus ook gewoon even mee voor augustus (ik speel heus niet vals!). Ik heb weer ontzettend veel boeken mogen lezen, waar de vrije dagen natuurlijk ook bij hielpen! Het zou natuurlijk geweldig zijn als ik dit leestempo voort zou kunnen zetten, maar ik vrees dat het lastig gaat worden met school en werk.

Ik zal laten zien welke boeken ik heb gelezen en een link plaatsen naar de recensie (als die er al is natuurlijk!). Ik ben zo blij dat ik een boekje bijhoud met welke boeken ik gelezen heb trouwens.. Want anders zou ik echt niet meer weten welke boeken ik precies heb verslonden.. Oeps.

IMG_5163

In juli las ik nog twee boeken uit. Allereerst Het Gouden Kompas van Philip Pullman. Ik was al jaren benieuwd naar dit boek, dus ik ben blij dat ik het eindelijk heb kunnen lezen. Ik waardeerde het met vier sterren.

Ook las ik Deep Blue, geschreven door Jennifer Donnelly. Deze las ik voor de Leesbeesten Leesclub en viel me ergens een beetje tegen. Bij de meeste deelnemers helaas, waardoor we niet heel actief zijn bezig geweest met het boek. Tja.. Als je nou helemaal lyrisch bent van een boek… De recensie komt zondag online, maar ik kan jullie al verklappen dat ik het boek drie sterren heb gegeven.

IMG_4817

Vervolgens las ik The Assassin’s Blade van Sarah J. Maas.Wat een HEERLIJK boek. Ik kan zo ontzettend veel genieten van de verhalen over Celeana.. En dit boek laat je laat heel goed leren kennen. Ik gaf dit boek de volle 5 sterren en dat heeft het verdiend!

Daarna las ik Kristin Cashore’s De Gave van Katsa, wat het eerste boek uit een serie is. Ik wilde het al een hele tijd graag lezen, omdat het qua concept een beetje met de Glazen Troon overeenkomt (moordenares enzo). Dus leende ik het van de bieb (vandaar geen foto). Ik vond het ‘wel aardig’ Ik ben benieuwd naar de volgende delen, maar het gaat geen favoriet worden en hij hoeft ook niet perse in mijn kast te komen staan. Ik gaf het boek drie sterren.

Het volgende boek wat ik las was Torn van Amanda Hocking. Deze trilogie kocht ik in z’n geheel bij de – toen nog – Polare. Dit boek geeft me echt heel veel gemengde gevoelens, maar toch ben ik blij dat ik het boek gelezen heb. Ook dit boek gaf ik drie sterren.

Op Castlefest kocht ik Patricia’s nieuwe boek: Verslaving. Ik was ontzettend benieuwd naar dit boek en Patricia heeft me echt aangenaam verrast! Er zitten echt super stukken in.. Echt lezen allemaal, want een young adult van eigen bodem? YES! Ik gaf dit boek 4 welverdiende sterren.

Daarna las ik weer een boek van de bibliotheek, namelijk De obscure waarheid van Mara Dyer van Michelle Hidkin. Hoewel ik er echt nog even in moest komen, was het toch echt een heel goed boek. Ik gaf het vier sterren.

En toen weer een geweldig boek van Sarah J Maas: Crown of Midnight. Yessss! Heerlijk weer. Ik vind deze serie echt geweldig en ik ben blij dat ik het boek heb gelezen. Echt, jullie hebben geen reden om deze serie niet te gaan lezen, want hij is er in zowel het Nederlands als in het Engels. Ook dit boek kreeg 5 sterren.

IMG_5205

Van Harlequin kreeg ik het derde deel van de Godinnentest trilogie: Godinnenoffer. Sinds 19 augustus ligt het boek in de winkel en is de trilogie van Aimee Carter daarmee afgerond. Helaas vond ik hem niet helemaal je van het en gaf ik het drie sterren. Ja, je kunt stellen dat ik een groot aantal drie sterren boeken heb gelezen deze maand!.

Naast drie sterren, las ik ook veel bibliotheekboeken.. Zoals het volgende boek: Het lot van Callie & Kayden van Jessica Sorensen. Ik had een (onterechte) mening van het boek voordat ik het gelezen had, omdat het New Adult is. Maar.. Ik vond hem tof! Ik gaf het vier sterren en kijk uit naar boek 2!

IMG_5256

En toen… Een boek waar ik echt al MAAAAANDEN naar uitkijk en die nu echt met trots in mijn boekenkast staat: Vitro van Jessica Khouly. Echt weer een heel tof boek. Ik gaf het vier sterren en dat is zwaar terecht! Hij staat nu mooi bij mijn andere Clavis boeken.. (ik zet vaak boeken van een uitgever bij elkaar…).

foto-4

Halverwege de maand (ja!!!) las ik Verleiding van P.C. & Kirstin Cast. Ik heb de eerdere boeken van de serie met best veel vermaak gelezen, maar dit boek viel wat minder in de smaak. Toch lees ik de serie gewoon verder, in de hoop dat het weer vermakelijk gaat worden.

Voor mijn TRB van deze maand wilde ik weer een aantal boeken lezen, waaronder Entice, het tweede deel van De Violet Eden Chapters. Het was een vermakelijk boek met een interessante kijk op Engelen. Daar hou ik wel van. Ik gaf het drie sterren en hoop op het boekenfestijn de rest van de serie ook bij elkaar te scharrelen.

IMG_5281

Het volgende boek wat ik las is een boek dat helaas niet meer in de winkel te vinden is: Het geestige leven van Lucy Shaw van Tamsyn Murray. Echt geestig vond ik dit boek niet, maar het was wel vermakelijk voor even tussendoor. Drie sterren, ja, dat verdiende het wel.

Een ander boek wat me niet helemaal wist te bekorten was Stad van Geheimen, waarvan vandaag de recensie is verschenen. Dit boek van Mary Hoffman is alweer het vierde in de serie en tja.. Was voor mij net iets te veel herhaling.

Een boek waar ik wel helemaal weg van ben is de nieuwe Young Adult sensatie: Water en Vuur van Victoria Scott. Dit boek verschijnt begin september en ik mocht het manuscript al lezen. Echt waar, het is super leuk! Echt even een frisse wind tussen al de dystopische superheldinnen. Want Tella is geweldig! Jullie lezen mijn recensie binnenkort!

Een tijdje terug won ik de Matched trilogie, waar ik ook verder in ben gegaan. Ik las Crossed waar jullie binnenkort een recensie van kunnen verwachten. Ik vond het een minder sterk vervolg, maar toch vermakelijk om te lezen.

Ik ben bijna klaar hoor.. Ik beloof het (haha…). Ik weet het.. Het zijn echt heeeeeeeeel veel boeken. Maar daardoor kan ik jullie wel lekker vermaken met veel recensies! Het volgende boek wat ik las is de nieuwe Young Adult van Jennifer Brown: Hot Shot. Als dit online komt, hebben jullie de recensie ook al kunnen lezen. Echt een aangrijpend verhaal over een heel actueel onderwerp. Zeker een aanrader.

Als laatst in mijn lijstje staat er: Hermelijn van Linda van Mieghem. Ook hiervan moet de recensie nog verschijnen. Ik kon het boek lenen (in perfecte staat) van de bieb. Stiekem wel jammer dat hij nu niet bij mijn clavis verzameling kan.. Maar toch. Dit was ook een heel goed boek, wat een onderwerp aangrijpt dat misschien ook wel echt gebeurt. Recht onder onze neus.

WACHT. WACHT. OMG. Loop ik zo op te scheppen over mijn boekje.. Ben ik een boek vergeten op te schrijven. Namelijk: Siege & Storm. Hoe kan ik dit vijf sterrenboek nou vergeten zijn? Nu klopt mijn boekje niet meer. HUILEN. Ik ga hem meteen maar toevoegen.

foto 2

Maar de maand is nog niet voorbij! Ik schrijf dit blogje al op dinsdag, dus ik hoop nog een aantal boeken uit te lezen voor het eind van de maand! Dat zijn de volgende boeken:

Haunted (zoals op mijn TBR stond!), Heksenwaan en BZRK. Ik hoop dat het me nog gaat lukken.. Maar het zou gek zijn als dat niet zo was. Met mijn leestempo! Dat zou meteen ook betekenen dat ik meer dan 20 boeken heb gelezen deze maand. Wauw! In ieder geval zullen jullie snel de recensies kunnen lezen die nog niet online staan. En hopelijk brengt volgende maand weer veel mooie boeken!

foto 1

Groetjes van Arach

Tags: , ,

Divider

10 responses to “Gelezen in augustus

  • Arach is Iers voor draak, en geloof me, dat is hij soms zeker! Ik heb de naam een beetje gepikt van een vriendin, wiens hond Arach heet. Ik vond het zo’n toffe naam.. En mijn vriend hield er ook meteen van.

 1. Je hebt weer goed je best gedaan. πŸ™‚
  Hopelijk vind je nu je voor je werk minder tijd op de trein doorbengt, toch nog voldoende ‘lees’-tijd om vele leuke nieuwe boeken te ontdekken.

 2. Nancy

  Wat een leuke boeken heb je in augustus gelezen!
  Ofwel heb ik ze al gelezen (en de meeste kregen bij mij ook ‘maar’ 3 sterren) ofwel staan ze nog op mijn TBR-list.
  Ik heb zelf even naar mijn augustus-leesstapel gekeken en ben wel wat geschrokken: het zullen 24 boeken zijn. Maar ik heb wel 2 weken vakantie achter de rug waar ik vooral gelezen heb πŸ˜‰

  En Arach ziet er schitterend uit! Billie, mijn tijgerkat die momenteel op mijn schoot ligt te slapen, is het er helemaal mee eens!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.