Crown of Midnight (Throne of Glass #2) – Sarah J Maas

Geplaatst op 16 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Crown of Midnight (Throne of Glass #2) – Sarah J MaasCrown of Midnight Serie: Throne of Glass #2
Andere boeken in deze serie: Throne of Glass
| augustus 2013
Aantal pagina's: 418
ISBN: 9781408834947
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Crowned by Evil.
Bound by Duty.
Divided by Love.

Celaena Sardothien, royal assassin, is the King of Adarlan's deadliest weapon. She must win her freedom through his enemies' blood - but she cannot bear to kill for the crown. And every death Celaena fakes, every lie she tells, put those she loves at risk.

Torn between her two protectors - a captain and a prince - and battling a dark force far greater than the king, Celaena must decide what she will fight for: her liberty, her heart or the fate of a kingdom...

Koop ‘Crown of Midnight’ hier.

Dit is een serie die tot mijn favorieten ooit gaat behoren. Echt waar. Dit boek heeft me wederom weten te betoveren! Waar ik eerder deze maand nog schreef over The Assassins’s Blade, kon ik het niet laten zo snel mogelijk verder te lezen in Crown of Midnight. En wat is de verloop heerlijk: van een wereld waar magie verdwenen is, naar een wereld waar mysterieuze krachten toch nog ergens aanwezig zijn. Het boek heeft me weten te betoveren, te choqueren, te zwijmelen en te doen laten schelden. Heerlijk als een verhaal zo veel los weet te maken!

In dit boek werkt heldin Celaena als de assassin van de koning, die ze – terecht – voor geen centimeter vertrouwd. Ze neemt een besluit dat grote gevolgen kan hebben op haar, maar ook op het leven van de mensen die ze lief heeft. En geloof me, braaf is dit boek daarin niet! Langzaam maar zeker word je meegetrokken in een duizelingwekkend verhaal vol geheimen, intriges en gevaar. Celaena, die nog even hard is als altijd (en wonderbaarlijk toch een geweldig tof personage) heeft hotte Captain of the Guard Chaol en kroonprins Dorian aan haar zijdes, maar of dat een goede keuze is? Oh Chaol, wat heb je mijn hart toch gestolen in dit boek. En oh Dorian wat snap ik je frustraties en onzekerheden. Jullie zijn geweldig. Jullie brengen een diepere laag in Celaena en in het hele verhaal. En dat einde.. DAMN! Toch raad ik iedereen aan The Assassin’s Blade eerst te lezen voor je dit boek leest.. Dat zal sommige stukken een stuk duidelijker maken!

Tegen het einde was ik helemaal lam geslagen van de plottwisten en onthullingen en het einde zorgde er alleen maar voor dat ik het derde deel nog liever wil lezen. Man man man wat is deze serie goed. Wat ik duidelijk wel merk is dat dit geschreven is door een vrij jonge schrijfster… Maar dat is in dit geval een goed iets, omdat de emoties van Celaena daardoor erg puur aanvoelen. Het is geen fantasyverhaal in een standaard fantasysetting (waar ik een beetje moe van word ondertussen), maar duidelijk een wereld die zich op een andere manier ontwikkeld dan de onze. Dat maakt het juist zo sterk. De hint naar magie en naar bijzondere wezens. Yes please. Ik denk dat Sarah Maas zich op een hele gezonde wijze door allerlei bekende fandoms heeft laten inspireren en daar iets volledig eigens van heeft weten te maken. Een bijzondere wereld die niet helemaal af voelt (positief bedoeld), omdat je als lezer alles nog moet ontdekken. Sterker nog, ik denk dat de schrijfster zelf ook nog niet de volledige mogelijkheden van haar wereld heeft ontdekt. Het is juist tof om dat gaandeweg samen met haar te doen.

Oh wat kan ik nog meer zeggen om jullie te overtuigen deze reeks te gaan lezen? Smoesjes over Engels hoeven immers niet, omdat Crown of Midnight onlangs in het Nederlands is verschenen als De Donkere Troon. Het heeft zo veel van waar veel mensen van houden: magie, spanning, een kick-ass hoofdpersonage, mysterie, actie en een flinke dosis romantiek. Een houd je ergens minder van: geen probleem, want nergens ligt echt de focus op. Het is gewoon een boek dat je moet lezen als je van fantasy houdt. Ennuh.. Ik wil een film!

Wat is jouw favoriete assassin?

five-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Crown of Midnight (Throne of Glass #2) – Sarah J Maas

  1. Ik ben ook helemaal verliefd op deze serie, ik had de eerste twee delen meegenomen in Engeland en laatst gelezen. Helaas heb ik the assasin’s blade nog niet gelezen, maar die wil ik ook nog heel graag!

  2. Leuk, om te ontdekken dat anderen even veel van deze reeks lijken te houden. Ik ben trouwens nog steeds, net als jij, erg nieuwsgierig naar een verfilming van Sarah J.Maas haar boeken. En dan liefst zo snel mogelijk een sneak preview van die immense bibliotheek. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.