Throne of Glass (Throne of glass #1) – Sarah J. Maas

Geplaatst op 26 april 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Throne of Glass (Throne of glass #1) – Sarah J. MaasThrone of Glass Serie: Throne of Glass #1
Andere boeken in deze serie: The Assassin's Blade
| 2 augustus 2012
Aantal pagina's: 404
ISBN: 9781408832332
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Meet Celaena Sardothien.
Beautiful. Deadly.
Destined for greatness.

In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake: she got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament—fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin’s heart be melted?

Koop dit boek bij Bol.com in het Engels / Nederlands

Over Throne of glass had ik al zo veel gehoord dat ik mezelf in New Castle niet kon inhouden en het boek meteen kocht. Assassins, een kick-ass hoofdpersonage in een wereld waar magie verdwenen leek te zijn? Dat klonk als een soortgelijk boek als Poison Study, een van mijn favoriete boeken. Maar kon dit boek de hoge verwachtingen waarmaken? Of waren mijn verwachtingen eigenlijk niet zo hoog, omdat tja.. waarom eigenlijk?

Dat gevoel had ik zeker. Ik had eigenlijk niet echt verwachtingen voor dit boek. Ik had er vooral gewoon heel veel zin in om het te gaan lezen. En ondanks dat er inderdaad wat overeenkomsten zijn met de bijzondere wereld van Maria V Snyder, heeft Sarah Maas werkelijk een eigen wereld weten te scheppen die bijzonder is, maar vooral heel echt aanvoelt. In heel veel fantasielanden doen schrijvers er (te veel) hun best op om het land bijzonder te maken, waardoor het eigenlijk z’n magie verliest. In dit geval is dat niet gebeurd, juist omdat er heel veel in het duister is gebleven.

Celaena is ook een personage wat heel erg mysterieus blijft. Op een of andere manier is zij erin geslaagd de meest gevreesde en bekendste assassin te worden van het land, terwijl ze qua karakter eigenlijk niet veel onder doet aan een gewone tiener. Ze heeft niet dat koelbloedige, afstandelijke karakter wat ik een huurmoordenaar eerder zou toeschrijven. Ze is veel menselijker en maakt ook fouten. Hierdoor wordt het een veel interessanter personage om over te lezen, omdat ze keuzes maakt die wellicht toch niet zo handig zijn.

Ik ben echt door dit boek gevlogen en heb eigenlijk geen enkel punt gehad waarbij ik me irriteerde of iets heel onduidelijk was. Het zat goed in elkaar, las lekker en er zat qua spanning een lekkere vlotheid in het verhaal. Je zit er zo middenin en wordt dan meegesleurd het avontuur in.

Nu ben ik ontzettend benieuwd naar de vervolgen en de novellen. Wat ik in ieder geval van goodreads heb vernomen is dat het een wat langere serie gaat worden, dus eindelijk eens geen trilogie! En dat vind ik helemaal niet erg, want ik wil graag weten hoe het verder gaat met al die mysterieuze karakters in een wereld waar magie toch in de buurt hangt. Ik ben fan en geef dit boek z’n verdiende 5 sterren!

Vond jij ‘Studie van Gif’, ‘Shadow and Bone‘ en ‘Dromendochter‘ leuk? Dan is Throne of glass wellicht wat voor jou! En voor de mensen die het liefst in het Nederlands lezen: dit boek is deze maand verschenen bij Boekerij!

 

five-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

5 responses to “Throne of Glass (Throne of glass #1) – Sarah J. Maas

  1. Shame on me. Ik heb nog geen enkel van de drie boeken die je aan het einde opsomt gelezen. Maar ze staan wel op mijn TBR-lijst, het gaat er dus ooit hopelijk wel van komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.