The Assassin’s Blade (Throne of Glass 0.1 – 0.5) – Sarah J Maas

Geplaatst op 10 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

The Assassin’s Blade (Throne of Glass 0.1 – 0.5) – Sarah J MaasThe Assassin's Blade | maart 2014
Aantal pagina's: 430
ISBN: 9781408851982
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Celaena Sardothien owes her reputation to Arobynn Hamel. He gave her a home at the Assassins' Guild and taught her the skills she needed to survive.

Arobynn's enemies stretch far and wide - from Adarlan's rooftops and its filthy dens, to remote islands and hostile deserts. Celaena is duty-bound to hunt them down. But behind her assignments lies a dark truth that will seal her fate - and cut her heart in two forever...

Koop ‘The Assassin’s Blade’ hier!

In mijn recensie van Throne of Glass gaf ik al aan helemaal verliefd te zijn geworden op de wereld die Sarah J Maas al op jonge leeftijd schiep. Celaena was voor mij echt – ondanks haar perfectie – geweldig en ik kon niet wachten om meer te kunnen lezen van deze reeks. Ik sprong dan ook net geen gat in de lucht toen ik in Londen zowel The Assassin’s Blade als Crown of Midnight wist te scoren. The Assassin’s Blade, die ik eerst las, is een samenstelling van vijf novella’s, die voorafgaand zijn aan het eerste deel, Throne of Glass. Hierin wordt er eigenlijk naar de opsluiting van Celaena toe gewerkt.

Meestal zijn novella’s nou niet altijd de meest boeiende verhalen, maar in dit geval vond ik het zeker een toevoeging hebben. Het feit dat alle verhalen zijn gebundeld maakt het extra makkelijk en het feit dat de verhalen zich ook gewoon opvolgen maakt het net een gewoon boek met aparte delen. Er komen namelijk zeker verwijzingen naar de andere novella’s in terug.

Het beste aan dit boek vind ik het feit dat je Celaena echt leert begrijpen en je goed kan verdiepen in haar persoonlijkheid. Bepaalde gebeurtenissen die haar hebben gemaakt zoals ze is geven haar meer diepte. Je leert met haar meeleven.. Haar woede, haar liefde.. Haar pijn. Het is allemaal heel erg sterk geschreven en ik vond het dan ook een fijne toevoeging.

Ik vind dan ook dat Sarah J Maas en Bloomsbury er goed aan hebben gedaan dit boek als boek uit te geven. De cover is om te smullen en past ontzettend bij de rest, maar het geeft ook een beter kijkje in de keuken. Ik hou wel van verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonen die ook nog eens om kunnen gaan met het zwaard. Ik zag ook duidelijk referenties naar Assassin’s Creed terug, wat ik een super tof spel vind.

Van sommige heb ik gehoord dat ze Celaena niet zo prettig vinden als personage, omdat ze zo ‘perfect’ overkomt. Ja, ze is rijk, ontzettend goed, arrogant en verwaand.. Maar dat hoort bij haar persoonlijkheid.. En in de novellen komt duidelijk naar voren hoe dat komt, maar ook hoe ze soms op haar snufferd gaat. Niet alles gaat haar gemakkelijk af, en dat is maar goed ook. Ik kan niet zo goed uitleggen waarom ik haar wel heel tof vind terwijl ik meestal een hekel heb aan personages die altijd overal goed in zijn. Misschien is het omdat ze subtiel toch op haar nummers wordt gezet.. Of haar mysterie.. Of het feit dat ik een tijdlang ook zo’n personage heb gespeeld tijdens dungeons&dragons (minus het overal goed in zijn en het mooie uiterlijk dan).

Voor de Nederlandse lezers hoop ik dat de Boekerij The Assassin’s Blade ook gaat vertalen, want ik zou het als lezer niet tof vinden om dit te moeten missen. Het zijn leuke verhalen die niet al te lang zijn maar een goed beeld scheppen van Celaena als persoon maar ook van de wereld waarin ze leeft. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ondertussen ontzettend veel zin heb om Crown of Midnight te gaan lezen. Echt.. Wat een heerlijke serie!

five-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

6 responses to “The Assassin’s Blade (Throne of Glass 0.1 – 0.5) – Sarah J Maas

  1. Dit boek heb ik nog niet gelezen wel al de eerste twee delen van de serie. Ik heb mezelf beloofd dat ik dit boek mee mag bestellen met het derde deel als dit uitkomt in het Engels. En na het lezen van jou review wil ik het helemaal graag lezen. Ik vind dit één van de beste series die ik dit jaar ontdekt heb!

  2. Heir of Fire komt op 2 september uit! Ik ga hem meteen in hardcover kopen!
    En wat voor referenties uit Assassin’s Creed dan? Dan kan ik erop letten als ik Throne of Glass lees. :p

  3. Ik wil dit boek zooo graag lezen maar ik denk dat ik ga wachten om het gat een beetje op te vullen tussen Heir of Fire en het vierde deel, maar ik hooooud van deze serie 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.