Siege and Storm (The Grisha: Book 2) – Leigh Bardugo

Geplaatst op 22 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 10 Comments

Siege and Storm (The Grisha: Book 2) – Leigh BardugoSiege and Storm Serie: The Grisha #2
Andere boeken in deze serie: Shadow and Bone
| juni 2013
Aantal pagina's: 432
ISBN: 9780805094602
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

Darkness never dies.

Hunted across the True Sea, haunted by the lives she took on the Fold, Alina must try to make a life with Mal in an unfamiliar land. She finds starting new is not easy while keeping her identity as the Sun Summoner a secret. She can’t outrun her past or her destiny for long.

The Darkling has emerged from the Shadow Fold with a terrifying new power and a dangerous plan that will test the very boundaries of the natural world. With the help of a notorious privateer, Alina returns to the country she abandoned, determined to fight the forces gathering against Ravka. But as her power grows, Alina slips deeper into the Darkling’s game of forbidden magic, and farther away from Mal. Somehow, she will have to choose between her country, her power, and the love she always thought would guide her--or risk losing everything to the oncoming storm.

Koop ‘Siege and Storm’ of ‘Dreiging en Duisternis’ hier.

Zelden weet een tweede boek in een trilogie de awesomeheid van een eerste boek – waarin alles nieuw is en wordt ontdekt – te overtreffen. Ik durf mijn hand er voor in het vuur te steken door te zeggen dat het Siege and Storm gelukt is. Waar we in Nederland nog een paar maanden moeten wachten op de vertaling, ben ik blij dat ik heb kunnen genieten van de zinderende actie rondom Alina in dit vervolg van Shadow and Bone, oftewel, Schim en Schaduw.

Het boek begint meteen vol actie. Mal en Alina vluchten voor de Darkling en proberen hem steeds een stapje voor te blijven. De Darkling, gevaarlijk, duister en sexy gaat echter al lang genoeg mee om daar niet in te trappen. Alina en Mal worden gevangen genomen en meegenomen een piratenboot op, geleid voor Sturmhond (Nieuwe Hottie Alert!), een privateer (geen piraat!). Ze gaan op zoek naar de IJsdraak, Rusalye, die Alina van nog meer kracht zal kunnen voorzien. Net zoals in de legende. Dat stuk zit vol actie dat je soms het idee hebt dat het allemaal te snel is voor het begin van een boek. Gelukkig komen we later in rustiger vaarwater, waar we Alina van kleine, vermoeide grijze muis zien opbloeien tot een weeskind met ballen. Ze neemt de leiding, en HOE.

Ik heb genoten van Alina in dit boek. Hoe ze haar onzekerheid aan de kant schuift en zich kenbaar durft te maken, zonder dat ze zichzelf verliest. Ook Sturmhond heeft mijn hart veroverd. Zelfs na de ontknoping. Ik verplaats mijn team jongens. Team Sturmhond it is! Hij is gewoon LEUK. Mal vond ik echt een zeikwijf in dit boek. Te veel zelfmedelijden en acties die ik gewoonweg dom vond. Tja, ik vond hem een leuke beste vriend, maar in dit boek had ik zoiets van: ga weg.

Het einde van Siege and Storm is weer een grote brok met spanning. Er gebeurt zo veel. Zo veel tofs. En dramatisch. Echt fantastisch als een boek een wervelwind is die emoties teweeg brengt. Ik heb er van genoten! De actie, de magie, de verhalen van Ravka, de romantiek. Alles zit er in. Alles!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bewust heb gekozen om in het Engels te blijven lezen. Er zit namelijk zo veel meer charme in het boek. Charme die denk ik niet te vertalen is, omdat ze zo’n mooi spel van taal zijn. Leigh Bardugo heeft namelijk op meesterlijke wijze Europese talen verdraaid tot de talen die in de wereld waarin Ravka ligt gesproken worden. Sorry hoor, maar zoiets als onderstaande foto.. Dat kan toch niet op net zo’n mooie wijze vertaald worden? Ja, dan houdt men het zo.. Maar dan is alle charme weg. Vind ik dan. Dit is zo’n boek dat veel beter tot z’n recht komt in het Engels. Sorry not sorry Blossom Books. Dit boek is gewoon te gaaf.

foto-5

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik een vervolg zo gemakkelijk zo leuk kon vinden. Ik was op 1/3 in het boek en heb hem toen in een zucht uitgelezen. En niet geheel onbelangrijk: ik heb van elk stuk genoten. Het rustigere stuk in het midden leek op een gegeven moment mijn aandacht te laten verslappen.. Maar dan.. BOEM. Gebeurde er weer iets heftigs waardoor je meteen bij de les was.

Elk karakter krijgt de ruimte om te spreken. Zowel nieuwe als oude personages. Ik vind vooral de nieuwe een erg lekkere nieuwe lading aan het verhaal geven.. Dus ik raad jullie allemaal aan om Siege and Storm zo snel mogelijk te gaan lezen. Geloof me, het is jullie tijd waard! En alleen die kaft al. Moohoooi!

five-stars

Tags: , , , , , , , , , , ,

Divider

10 responses to “Siege and Storm (The Grisha: Book 2) – Leigh Bardugo

  1. Ik moet dit tweede deel nog lezen, dus ik heb je review niet uitgebreid gelezen bang voor spoilers haha. Maar nu heb ik ook wel weer zin om het tweede boek op te pakken!

  2. Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk sowieso zonde vind als een boek naar het Nederlands wordt vertaald. Ik snap het ook wel, voor mensen die niet zo goed Engels kunnen lezen, maar vaak gaat te originele schrijfstijl een beetje verloren vind ik.. En ik houd zoveel van deze serie, kan niet wachten tot ik het laatste deel in mijn bezit heb! :3

    • Ik vind het niet zonde dat het vertaald wordt.. Maar wel als er daardoor soms hele mooie details door verloren gaan. Eerlijk gezegd vind in de Nederlandse vertaling van Schim en Schaduw een beetje kinderachtig geworden, wat heel erg jammer is.. Want het boek is awesome! Ik kan ook niet wachten tot ik deel 3 kan lezen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.