Leesbeesten Leesclub | De Eerste Indruk Van Deep Blue

Geplaatst op 18 juli 2014 door Emmy in Boeken, Leesbeesten Leesclub / 0 Comments

Voor de Leesbeesten Leesclub lezen we deze keer het onlangs bij Van Goor verschenen ‘Deep Blue’ van Jennifer Donnelly. Het enige wat ik hiervan weet is dat het boek in Engeland populair is, het in samenwerking met Disney is verschenen en over zeemeerminnen gaat. Het feit dat ik niet meer weet is een goed moment om eens te kijken naar de eerste indruk. Samen met de andere deelnemers hebben we een aantal vragen bedacht welke ik vandaag voor jullie zal gaan invullen.

 

Wat is je eerste indruk van Deep Blue? Waar denk je dat het over zal gaan?

Als ik van de omslag en de tekst op de achterflap uitga, denk ik dat het een haast superheldinnenachtige samenwerking gaat worden, waarbij romantiek en het leven onderwater centraal staat. Ook denk ik dat er een vleug magie in voor zal komen. Wel denk ik dat het qua kwaadaardigheid behoorlijk mat is, omdat het een samenwerking is met Disney… Maar misschien weet het boek deze vooroordelen uiteindelijk weg te nemen!

Wat vind je van de cover?

Ik vind hem mooi! Ik ben allereerst heel blij dat ze de oorspronkelijke cover hebben gehouden en dat deze totaal niet kinderachtig is. Hoewel er wel een model op de voorkant staat, vind ik dat in dit geval niet zo erg, omdat je haar gezicht niet ziet. Ook de jurk, die de staartvin een beetje verhult vind ik erg tof. Op ge achtergrond zie je inktachtige slierten waar ik ook erg benieuwd naar ben. En natuurlijk de brandende stad op de achtergrond… Daar moet wel iets heel erg fout zijn gegaan, dat het onder water brandt! Maar het heet niet voor niets de waterfire saga toch?

Wat ik wel tegen vind vallen is dat de achterkant hetzelfde is (minus het model), maar dan gespiegeld.. Was er geen andere mooie oplossing geweest, vraag ik me dan af? Ook vind ik het jammer dat de serie zo knettergroot op de voorkant staat. Ik snap dat het handig is voor een serie.. Maar het doet afbreuk aan de mooie letters van Deep Blue, die ik overigens ook wel graag in relief had gezien. Ach ja, ik ben een zeurkous!

Heb je al eens iets van Jennifer Donnelly gelezen, en zo ja, wat?

Nee. Maar ik ga haar wel even opzoeken op Goodreads.

Wat vind je van de titel? De Engelse en Nederlandse titel is Deep blue, hadden ze dat anders moeten vertalen?

Ik vind het juist prettig dat ze hem in het Engels hebben gelaten en er een Nederlandse ondertitel aan hebben gegeven. ‘Diep Blauw’ klinkt niet echt aantrekkelijk en mysterieus. Soms dekt de oorspronkelijke titel de hele lading en Nederlanders zijn goed genoeg in Engels om dat te begrijpen. Ook omdat dit een samenwerking is met Disney (zou er een serie komen?) is het wat praktischer hem origineel te houden.

Heb je al meer zeemeerminachtige verhalen gelezen? Zo ja, welke?

Nee, helaas nog niet. Ik ken er wel een paar, maar die heb ik nog niet gelezen.

Wat zijn je verwachtingen van het boek?

Ik weet het niet zo goed. Ik denk dat hij heel erg leuk is, maar ergens ben ik bang dat hij een beetje kinderachtig gaat zijn? Is dat raar?

Zou dit boek je aandacht trekken als het in de boekhandel ligt?

Ja, zeker tussen alle boeken met lelijke modellen op de covers (A). Nou.. Ik zal even eerlijk zijn: ik vind boeken altijd veel herkenbaarder en om aandacht trekken als ik er al eens van gehoord heb. En dat is bij deze het geval.. dus ja.

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.