Torn (Trylle #2) – Amanda Hocking

Geplaatst op 13 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Torn (Trylle #2) – Amanda HockingTorn Serie: Trylle #2
Andere boeken in deze serie: Switched
| maart 2012
Aantal pagina's: 324
ISBN: 9781447205708
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

The second book in this page-turning trilogy from the phenomenal Amanda Hocking

Acknowledging that she was different from everyone else wasn’t difficult for Wendy Everly – she’d always felt like an outsider. But a new world and new family is a hard for any girl to accept easily.

Leaving behind the mysterious country of her birth, she is determined to fit back into normal life. But the world she’s left behind won’t let her go that easily. Kidnapped and imprisoned by her true family’s enemies, Wendy soon learns that the lines between good and evil aren’t as defined as she thought. And those things she’d taken for granted may have been lies all along. With the help of the dangerously attractive Loki, she escapes back to the safety of Förening – only to be confronted by a new threat.

It’s time to make a choice – can she put aside her personal feelings for the sake of her country? Torn between duty and love she must make a choice that could destroy her one chance at true happiness.

Koop ‘Torn’ hier! of koop de boxset voor slechts €19,99

Na het lezen van Switched, wat ik aan de ene kant een super tof concept vond en aan de andere kant mij niet helemaal wist te overtuigen, besloot ik dat ik verder wilde proeven aan deze serie in de vorm van deel twee: Torn. Men gaf immers aan dat het alleen maar beter zou worden. Wendy zou sympathieker worden en het verhaal beter. Aan de ene kant verliep het verhaal inderdaad beter, met interessante plotwendingen en een heerlijk vlotte schrijfstijl, aan de andere kant vond ik Wendy nog steeds geen prettig personage. Ik vind haar keuzes gek (ondanks haar familiegevoel) en haar een beetje emotieloos. En kom op, waarom moet dit nou weer een heldin zijn waar iedereen op lijkt te vallen?

Ik vind het heel erg tof hoe de maatschappij en het leven de trollen is opgebouwd. Het is apart en voegt daadwerkelijk iets toe aan het verhaal. Aan de setting en het concept kan het dus niet liggen. Voor mij is het puur de ontwikkeling van Wendy die me stoort, en de manier waarop anderen met haar omgaan. Ik vind Wendy – eerlijk – maar een verwend nest zonder enig gevoel van verantwoordelijkheid.. En die rol speelt ze heel vaak uit.

De strijd tussen de Trylle en de Vittra komt in dit boek een stuk duidelijker naar voren en vond ik ook sterk uitgewerkt. Loki is een boeiend personage wat meer aandacht verdiend. Het is ergens logisch dat hij, Finn, Tove en Wendy in een ingewikkelde liefdes… vierkant? terecht komen, wat jammer is. Ik denk dat Loki veel beter tot zijn recht zou komen als stoere knul.
De rol van de koning van de Vittra vond ik nogal voorspelbaar… En jammer, want het feit dat Wendy én de prinses, én krachtige gaven én ook nog eens een belangrijke rol in de bloedlijn heeft haalt het bloed onder mijn nagels vandaan. Ik hou niet van dat soort personages. Wel applaus voor de Queen, die juist erg sterk was in dit deel.

Deze trilogie gaat helaas niet worden wat ik had gehoopt, geloof ik. Ik zal hem uiteraard wel uitlezen, maar een favoriet zal het niet gaan worden. Dat vind ik jammer, want de kaften zijn zo mooi en het trollenelement vind ik erg leuk. Verder vind ik Torn tot dusver nog totaal niet vernieuwend. Maar he, ik zet door, hoor!

three-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.