Het lot van Callie & Kayden (The Coincidence #1) – Jessica Sorensen

Geplaatst op 17 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Het lot van Callie & Kayden (The Coincidence #1) – Jessica SorensenHet lot van Callie & Kayden Serie: The Coincidence #1
| juni 2013
Aantal pagina's: 319
ISBN: 9789401600934
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Callie wordt op haar twaalfde verjaardag alles ontnomen. Het gevolg is dat ze zich gevoelsmatig afsluit en zweert nooit te vertellen wat haar is overkomen. Jaren later domineert haar pijnlijke verleden echter nog steeds Callie's dagelijks leven. Alles verandert als ze de mysterieuze en aantrekkelijke Kayden ontmoet die net als zij is gewend aan lijden in stilte. Kayden doet er alles aan met Callie bevriend te raken, ook al blijft zij afstandelijk en in zichzelf gekeerd. Hoe meer Kayden probeert deel van haar leven te worden, hoe duidelijker het wordt dat Callie moet worden gered.

Koop ‘Het Lot van Callie & Kayden’ hier.

Ik zeg het eerlijk: ik had geen idee wat ik kon verwachten bij Het lot van Callie & Kayden. Aan de ene kant herinnerde ik me ontzettend veel lovende recensies van andere boekbloggers, aan de andere kant was ik behoorlijk teleurgesteld door andere New Adults als Wacht op mij en Beautiful Disaster. Ik had eerder besloten dat New Adult dan maar niks voor mij moest zijn.. Maar toch begon het te kriebelen toen ik dit boek zag staan bij de bibliotheek. Zou ik dan toch? Gewoon, even proeven? Je weet immers maar nooit. Het ene boek is het andere boek niet. Ok. Ok. Ik gooide hem in mijn totebag en zette hem op mijn nog-te-lezen plank in mijn kast. Ik sloeg hem open nadat ik een boek las waar ik langer over deed dan gehoopt.. En man, wat was dat een verademing.

Het lot van Callie & Kayden is namelijk een ontzettend vlot geschreven boek. Je vliegt er doorheen, zonder dat er echt heel veel gebeurt. Steeds krijg je kleine hints van wat er in het verleden gebeurd moet zijn, waardoor je in je hoofd allemaal complotten aan het vormen bent. Ik hou er van als ik het juist heb, maar dat ter zake. De manier waarop Callie en Kayden naar elkaar toe groeien en rekening met elkaars verleden houden vond ik erg goed beschreven en een heel prettig verloop hebben. Hun littekens drijft hen naar de universiteit, maar ook naar elkaar. En hoewel je niet heel veel achtergrondschetsen van de omgeving krijgt, is het allemaal prima te plaatsen. Zelfs het feit dat sommige gebeurtenissen meer een herhalingen lijken stoorde me niet.

Wat ik wel opvallend vond is dat alle belangrijke personages een zwaar verleden lijken te hebben waar ze door getekend zijn. Soms ligt het er net een beetje te dik bovenop. Zoals dat Seth homo is. Tja.. Dat was een beetje clichΓ©, al vond ik het wel een heel prettig personage dat Callie zeker heeft doen laten opbloeien. Ik denk dat het een goede keuze van de schrijfster is geweest om in het begin al een tijdsprong van vier maanden te nemen, zodat Callie lekker kon ontwikkelen. Callie was toen al aardig uit de verf gekropen en kreeg de rest van het verhaal nog meer de kans om dat te doen.

Ik snap wel waarom iedereen dit boek geweldig vind. Het is moeilijk geen medelijden met de personages te hebben. Ze zijn behoorlijke likeable, waardoor je mankementen aan het verhaal minder snel opmerkt. Ik vond echter wel dat het feit dat iedereen issues had en behoorlijk stereotype was een nadeel. Ik snap dat het nodig is voor de volgende boeken.. Maar dan nog. Toch hebben ze me in weten te palmen. Dit is gewoon een erg leuk boek. Nou ja.. Leuk? Goed. Indrukwekkend. Aangrijpend. Vooral dat einde. Oh wat heb ik moeten slikken. Dat was een stuk wat ik even niet had zien aankomen. Een confrontatie wel, maar DAT? Holy moly.

Eerlijk is eerlijk: ik wil deel twee ook heel graag proeven. Zal dat net zo’n bijzondere uitwerking op mij hebben? Ik kan je wel zeggen dat Het lot van Callie & Kayden een aanrader is tussen alle zoetsappige liefdesverhalen. Het is rauw en heftig. Even wat anders dan fantasy, maar toch heel indrukwekkend. Hedendaags, maar toch ook weer tijdloos.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

8 responses to “Het lot van Callie & Kayden (The Coincidence #1) – Jessica Sorensen

 1. Ik vond dit boek echt niet goed. Ik won het tijdens de eerste leesmarathon en las het vrij snel daarna. Maar alles wat ik bedacht klopte. Dat van seth wist ik al na 5 zinnen , bvb.
  Nooit deel twee gelezen.
  Misschien als ik een hoop lovende recensies tegenkom dat ik ook maar eens ga “proeven”

  • Jammer dat je het zo vond tegenvallen! Ik had zo weinig verwachtingen dat ik het dus toch wel erg leuk vond!
   Seth was behoorlijk overduidelijk he? Dat was eigenlijk al duidelijk toen bleek dat Callie en Seth vriendschap hadden gesloten. Callie zou dat anders nooit zo snel doen met een man.

 2. Ik vond het ook wel jammer dat iedereen een zwaar verleden had. Verder heb ik de boeken wel met plezier gelezen! Volgens mij kwam in het najaar bij Xander Uitgevers weer een boek uit van deze auteur? Weet het niet helemaal zeker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.