Wacht op mij – J. Lynn

Geplaatst op 18 april 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Wacht op mij – J. LynnWacht op mij Serie: Wait for you #1
Andere boeken in deze serie: Ga voor mij
| 3 maart 2014
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789401901710
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Ieder meisje dat dit boek leest, wordt halsoverkop verliefd op Cam!

Wacht op mij van J. Lynn (pseudoniem van Jennifer L. Armentrout) gaat over Avery en Cam. De laatstgenoemde verovert de harten van duizenden meisjes. Ben jij de volgende? Als je dit boek gaat lezen, valt dat bijna niet te voorkomen!

Cam is namelijk ontzettend sexy, lief, en eh... hadden we al gezegd dat hij onweerstaanbaar sexy is? Maar Avery heeft zo haar eigen shit te verwerken, en daarbij kan ze het niet gebruiken dat Cam te dichtbij komt. En dan nog een stapje dichterbij... Aan de andere kant: hoe kan ze hem nu weerstaan? Dat is haast onmogelijk!

Koop dit boek via Bol.com

Maandenlang heeft Wacht op mij op de plank gestaan terwijl de cover me indringend aankeek. Ik voelde een soort afkeer voor die cover, want ik vreesde voor een jongeren versie van 50 tinten grijs (ja, ik ben even bloedeerlijk). En hoewel ik dankbaar ben voor ieder boek, wist ik niet zeker of dit genre (New Adult) wel echt mijn ding zou zijn. De quotes op de achterflap van medebloggers deden me doen zwichten om het boek destijds mee te nemen en eindelijk heb ik het gelezen.

Ik heb het boek 3 sterren gegeven, en daar heb ik heel lang over nagedacht en dit is erg hoog ten opzichte van de kritische noot die ik graag aan het boek wil leveren. Eerlijk, ik snap wel waarom dit verhaal mensen aantrekt, maar mij deed het erg weinig. Het is niet zo mijn ding en dat ligt niet zo zeer aan de seks, maar aan de verdere invulling van het verhaal.

Allereerst irriteerde ik me dodelijk aan het feit dat – ondanks dat er werd aangegeven dat Avery een soort van geld-tekort had – deze 19-jarige zo gemakkelijk en riant kon leven. Op zichzelf, met een eigen flat. Geen zorgen maken om het vinden van een eventueel bijbaantje. Als iemand die moet zwemmen of verzuipen voor het, geld is dat best frustrerend. Aan het eind van het boek snap je wel waarom ze zo veel geld heeft, maar dan nog voel ik een grote irritatie. Op een of andere manier vind ik dat het er lekker makkelijk van af is gebracht en dat Avery het studentenleven absoluut niet weerspiegeld. Daardoor lijkt het net alsof geen enkele studenten van hun vriendengroepje hoeft te werken om überhaupt te kunnen studeren (wat in Amerika echt niet te betalen is). Dit vind ik gek en vreemd en ik denk dat het een goede toevoeging tot de persoonlijkheden had gehad als er meer in zat dan alleen ‘hij is homo’. Had Jacob ergens laten werken zodat ook hij wat boeiender werd. Het was allemaal zo oppervlakkig. De manier waarop Avery en Cam meteen op elkaar vallen, de amper uitgewerkte karakters en de manier waarop Avery omgaat met haar verleden. Ik voelde er gewoon niks bij Wacht op mij.

De zoektocht als lezer naar Avery’s leven vond ik wel aardig en het leukste aan het boek. Natuurlijk is het al vanaf pagina 10 overduidelijk wat er is gebeurd, maar toch blijf je jezelf als lezer afvragen of er meer achter zit. Wat mij betreft hadden de telefoontjes, smsjes en mailtjes wel extremer gemogen, zodat Avery ook wat activer zo reageren. Het was nu mega passief en alleen maar van ‘ik lees ze gewoon niet en daarmee is de kous af.’ Lekker boeien.

Het laatste punt van kritiek zal niet de cover zijn, al heb ik daar ook helemaal niks mee, maar het woord tepel. Man man man, Avery’s tepels lijken wel antennes voor seks te zijn. Letterlijk alles gaat via haar tepels en dat vond ik me toch een partij irritant. Waar ik bij 50 tinten tenenkrommend het woord Holy Fuck, moest verdragen, was het hier tepel. Te. Veel. Herhaling. Over het algemeen vond ik er al veel herhaling inzitten, maar dit was te tepelig.

Om toch nog positief af te sluiten vond ik, ondanks dat ik wat moeite had met de eerste 50 pagina’s, dat het verhaal Wacht op mij wel lekker vlot was geschreven en dat Lynn en lekkere schrijfstijl heeft (minus de herhaling en tepels). Ze weet het verhaal toch goed op te bouwen en ook mensen die niet weten of dit wel wat voor ze is, mee te trekken tot het einde van het verhaal. Of ik nou vaker New Adult zal gaan lezen.. Ik weet het niet. Ik ben niet zo van de zware romantiek en tja.. Dit boek draait daar volledig om. Dit om dit even te counteren, pak ik een lekker dikke fantasy.

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Wacht op mij – J. Lynn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.