Ga voor mij (Wait for You #2) – J. Lynn

Geplaatst op 3 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Ga voor mij (Wait for You #2) – J. LynnGa voor mij door J. Lynn
Ook door deze auteur: Wacht op mij
Serie: Wait for you #2
Andere boeken in deze serie: Wacht op mij
Uitgever: Zomer & Keuning | Maart 2015
Genres: New Adult, Romantiek, Contemporary
Aantal pagina's: 331
ISBN: 9789401903516
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Hij gaat voor mij, hij gaat niet voor mij…
De negentienjarige Teresa – Tess voor vrienden – wil danseres worden, maar een blessure gooit roet in het eten. Ook in de rest van haar leven gaat het niet helemaal volgens plan. Ze heeft een relatie achter de rug waar ze liever niet aan terugdenkt en een verboden kus waar ze wél met heel veel plezier aan terugdenkt… maar hoe kan het wat worden tussen haar en Jase, de beste vriend van haar broer Cam? Daarvoor is er te veel gebeurd in haar leven, en ook in dat van hem. Kortom, het is tijd voor een plan B.

Ik val maar meteen met de deur in huis: new adult is nou niet bepaald mijn genre.. Zelden ben ik echt tevreden over een boek binnen dit genre. Ga voor mij wist mijn verwachtingen echter op dusdanige wijze te overtreffen dat ik van mezelf niet meer mag denken dat ik een New Adult boek ’toch niet zo leuk ga vinden’.

Wacht op mij en IJskoud, beide ook boeken van J. Lynn (pseudoniem van Jennifer L. Armentrout) wisten mij vorige keer niet te overtuigen. IJskoud vond ik zelfs zo tegenvallen dat ik me door het boek heen heb moeten worstelen. Maar ik had dit tweede deel van de Wait for you serie nu eenmaal op de plank staan.. en ik had zoiets van ‘dan ben ik maar een ezel die drie keer z’n teen stoot’. Ik verwachtte een 2 sterren (misschien met moeite 3) boek… Maar ik kreeg er een vier sterren verhaal voor terug. Want wat heb ik genoten, zeg!

Een van mijn struikelblokken van New Adult vind ik dat er vaak te veel drama in zit en dat de personages allemaal te veel emotionele bagage met zich meedragen. Eigenlijk is dat altijd het punt wat hun tegenhoud (of juist motiveert) voor seks. Dit stoorde me.. vooral als zowel meisje als jongen mentaal eigenlijk kapot waren. Teresa is gelukkig niet mentaal kapot, maar heeft een blessure aan haar been. Dit maakt haar droom dan wel kapot, maar opent ook weer nieuwe wegen.

Ik vond de manier waarop zij en Jase naar elkaar toe groeide erg prettig. Misschien hielp het ook wel dat ik beiden erg prettige personages vond ook wel, want Cam komt ook weer voor in dit boek en ik irriteerde me dood aan hem. Tja.

Wat ik tevens ook sterk vond is dat er een traumatische gebeurtenis in zit View Spoiler » die echt invloed heeft. Het is geen ‘ok, het is gebeurd we gaan verder’-stuk, maar het heeft echt daadwerkelijk invloed op het verhaal en de emotionele groei van de personages. Dit geeft het boek een extra dimensie en maakte het meer dan alleen een zoetsappig erotisch verhaal. Het was een soort thrillerelement die ik erg kan waarderen.

Al met al vond ik Ga voor mij de leukste New Adult die ik tot nu toe heb gelezen. De personages en alles wat ze meemaakte voelde erg realistisch en logisch aan. Het was fijn om hun groei mee te mogen maken. Een aanrader binnen het genre, welke tevens ook prima los te lezen is van het eerste deel.

Ga voor mij

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Ga voor mij (Wait for You #2) – J. Lynn

  1. Go Emmy! 🙂

    Ik vond dit ook zo’n leuk boek en die twist door die traumatische ervaring vond ik zo schokkend en had ik niet aan zien komen, maar het is zo goed uitgewerkt.

    De beste New Adult die ik heb gelezen is trouwens Onverminderd van Rebecca Yarros. Zeker een New Adult om op je planken te hebben.

  2. Fijn dat dit boek je zo heeft kunnen verrassen! J. Lynn is één van mijn favo auteurs. Ik kan echt genieten van haar boeken (al vond ik IJskou ook wel echt tegenvallen).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.