Het geestige leven van Lucy Shaw – Tamsyn Murray

Geplaatst op 25 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Het geestige leven van Lucy Shaw – Tamsyn MurrayHet geestige leven van Lucy Shaw Serie: Afterlife #1
| 2011
Aantal pagina's: 222
ISBN: 9789020679069
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Wat als je houdt van jongens, fashion, gossip, muziek, tv-kijken en al het andere waar een normale vijftienjarige zich mee bezig houdt? Wat als je leven al een tijdje stilstaat en je alles moet missen waar je zo van hield? Wat al je vastzit op een mannentoilet, niemand met je praat en er regelmatig over je spiksplinternieuwe Uggs heen wordt gepiest? Wat als je dagelijks tientallen mannen ziet komen en gaan, maar niemand ook maar enigszins interesse in je toont?

Een boek over een overleden meisje? Dat gaat er bij mij op zich wel in, want ik heb een grote interesse in spiritualiteit. Zo las ik Between ook met veel plezier en was ik benieuwd of dit boek Between kon evenaren. Mijn gedachten vooraf waren dat Het geestige leven van Lucy Shaw een mix moest zijn tussen T.H.E.B.W. (want Blossom) en Between.. Grappig, maar dus ook met een serieuze lading.

Kon het die verwachting waarmaken? Nee. Het was allerminst geen slecht boek hoor, dus ik zou het echt geen 2 sterren of minder geven, maar het was voor mij nou niet echt je van het. Leuk voor een middagje tussendoor, want je bent er echt zo doorheen (wat wil je met iets meer dan 200 pagina’s?) Als ik eerlijk moet zijn ben ik blij dat ik hem heb geleend en niet gekocht.. Want dat zou ik mijn geld (en ruimte) niet waard vinden.

Dat klinkt best dramatisch is het niet? Zoals ik al zei: het is geen slecht boek. Het is echter niet voldoende spannend of leuk of interessant om mij daadwerkelijk te boeien. Het kon mijn fascinatie voor het spirituele allesbehalve stillen en Lucy was voor mij meer een onzichtbaar tienermeisje dat zich druk maakte over jongens dan iemand die daadwerkelijk wil uitzoeken wat er in haar verleden gebeurt is. Iets wat ik wel verwacht van een vermoordde tiener.

De personages vond ik oppervlakkig en cliché. De emo, de queen bee die haar lesje leert. Tja, veel diepgang hoef je dus niet te verwachten. Maar wat wil je bij een 15 jarige WC geest met Uggs aan? Ik vond het ook gewoon niet grappig en miste de klik met de personages. Ik vond het dan ook best wel vreemd hoe vele mensen dit boek met vier sterren hebben beloond op goodreads. Ben ik zo’n kritische lezer geworden? Of is het echt het onderwerp dat dicht bij mijn hart ligt dat mij een extra oplettende lezen maakt?

Er zijn wel wat punten in het boek die ik mooi vond en het waard maken Het geestige leven van Lucy Shaw te lezen. Zoals hoe het uiteindelijk met Hep afloopt. Dat vond ik ontroerend. Het einde echter, deed me helemaal niks. Het was klef, onafgerond en tja.. Cliché? No offence voor de mensen die dit wel een fantastisch boek vonden. Ook vond ik het leuk dat hoofdstuk 13 ontbrak.. Dat paste dan weer goed bij de hoofdpersoon. Jammer dat dit soort elementen niet verder zijn uitgewerkt.. Zoals het missen van pagina 13… Zoiets. Het was een lekker middagje lezen, maar ergens vind ik het ook niet zo’n ramp dat ie terug mag naar zijn eigen huisje.Blijkbaar is het ook een serie, maar ik pass voor het vervolg, die overigens over een heel ander meisje schijnen te gaan. Eh.. Maf?

Wat verwacht jij bij boeken die gaan over een overleden meisje?

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “Het geestige leven van Lucy Shaw – Tamsyn Murray

  1. Ik ben het helemaal met je review eens, alleen ik wist niet eens dat er een deel 2 van was (of misschien ben ik het gewoon vergeten) Ik denk ook niet dat ik die ga lezen. En het was me niet eens opgevallen dat hoofdstuk 13 miste.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.