Between – Jessica Warman

Geplaatst op 10 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Between – Jessica WarmanBetween | mei 2012
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789047516767
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Op de ochtend van haar achttiende verjaardag wordt Elizabeth Valchar mooi, populair en rijk wakker op het jacht, waar ze haar feest gaf, door een aanhoudend gebonk. Wanneer ze op onderzoek uitgaat, ontdekt ze haar eigen verdronken lichaam. Liz herinnert zich niets van wat er gebeurd is en kan alleen maar vol afschuw naar haar eigen lijk kijken. Algauw komt Alex Berg haar gezelschap houden, een jongen die Liz kent van school en die is doodgereden bij een hit and run. De twee proberen door hun herinneringen in elkaar te passen, samen te ontdekken wat er met hen gebeurd is. Naarmate Liz zich meer herinnert, ontdekt ze dat ze steeds vaker ging hardlopen en steeds minder at. Liz' moeder leed aan anorexia en zij overleed toen Liz negen jaar was. De mensen om Liz heen waren bezorgd om haar, maar er was iets veel groters dat Liz' leven bedreigde.

Het mooie aan het boek Between is dat je langzaam de echte persoonlijkheid van Liz leert kennen, net zoals zij zelf doet. Ze begint haar fouten in te zien en de manier waarop dat beschreven is, is heel mooi gedaan.

Het hele boek zit vol spanning omdat er steeds van heden naar verleden wordt gesprongen, maar niet perse in chronologische volgorde. Hierdoor krijg je een altijd een verassing op je bord.
Nu kwamen mijn vermoedens uit qua gebeurtenissen en wie het deed, en daarom heb ik een tijdje getwijfeld of ik dit boek wel niet zo goed vond, maar de manier waarop het is geschreven heeft me zo aangegrepen dat ik het gewoon niet lager kon beoordelen.

Het is een bijzonder boek met een bijzondere invalshoek, namelijk vanuit het perspectief van de dode Liz die niet alwetend is, maar wel een onzichtbare aanwezigheid is voor de rest… Wat je kan linken aan jezelf als lezer, want wij zijn altijd onzichtbare toeschouwers toch!?

Wat ik ook heel fijn vind is dat Between een standalone is. Eindelijk even geen serie maar gewoon een verhaal met een begin en een eind. Een mooi eind. Ik ben tevreden.
Een echte aanrader voor iedereen die houdt van High-school drama’s, maar ook liefhebbers van thrillers of het spirituele.

Bestel dit boek op bol.com

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Between – Jessica Warman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.