Verleiding (Het Huis van de Nacht #6) – P.C. & Kirstin Cast

Geplaatst op 20 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Verleiding (Het Huis van de Nacht #6) – P.C. & Kirstin CastVerleiding Serie: The House of Night #6
Andere boeken in deze serie: Verkozen
| november 2011
Aantal pagina's: 364
ISBN: 9789022561515
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Dus jij dacht dat Zoey Redbird even een break zou nemen na de recente enerverende gebeurtenissen? Helaas zit dat er niet in voor de Hoge Priesteres van het Huis van de Nacht. Het duistere kwaad dat zich schuilhoudt in de tunnels onder het Tulsa Depot groeit, en Zoey verdenkt Stevie Rae ervan verantwoordelijk te zijn voor veel meer dan ze doet voorkomen. Aphrodites visioenen waarschuwen Zoey dat ze niet alleen moet oppassen voor Kalona en zijn duistere vrienden, maar maken haar ook duidelijk dat alleen zij de kracht heeft om de kwade geesten te stoppen. Zoey heeft geen keus: als ze Kalona niet verslaat, zal hij wraak nemen op iedereen in haar omgeving...

Koop ‘Verleiding’ hier

Na het lezen van het vijfde deel in het Engels, Hunted, besloot ik dat ik pas verder zou lezen als ik deel 6 ook had gekocht. Deel 8 en 9 had ik immers ook al. Toch kwam het er steeds niet van om Verleiding te kunnen aanschaffen. Niet te vinden op het boekenfestijn en na de komst van de verzendkosten op Awesomebooks besloot ik ook daar even geen bestelling te plaatsen. En tja, toen keek het boek me aan in de bibliotheek… En nam ik het toch wel mee.. Want ik had – ondanks dat ik me irriteer aan Zoey – wel zin in een lekker boekje tussendoor. Zou dit deel weer net zo vermakelijk zijn?

Wat me als eerste meteen opviel is hoe vreemd de vertaling eigenlijk is. Er staan woorden in die in Nederland niet zo veel gebruikt worden (wellicht wel in het Vlaamse taalgebied?) en sommige stukken vond ik gewoon ronduit slecht vertaald. Daar waar ik er geen last bij had bij boek 1 t/m 4, vond ik het nu ronduit storend. Misschien toch een fout om dit boek niet in het Engels te lezen?

Naast de vertaling, voelde dit boek meer als een tussen boek. Er gebeurde niet zo veel en alles werd enorm uitgerekt. Hierdoor kwam ik er niet zo lekker doorheen als de eerdere boeken. Ik begon mezelf af te vragen of deze serie niet gewoon te lang is voor de inhoud? Waarom lees ik dit eigenlijk? Ik irriteer me dodelijk aan Zoey en haar te veel vriendjes. Heath is een vaatdoek met een death wish, Erik is een klootzak.. En Kanola.. Serieus. Maar goed, blijkbaar is er toch iets in het verhaal wat me blijft trekken, want ik lees gewoon door. Toch vind ik het ergens lastig te geloven dat zo veel mensen het boek 5 sterren toekennen. Het is vermakelijk, dat wel, maar geen hoogvlieger.

Nog steeds vind ik de storyline van Stevie Rae leuker en interessanter dan dat van Zoey. Zoey is een duidelijke Mary Sue. Halfwas, maar al hogepriesteres.. Begiftigd met vele krachten. En heeft flink wat honing op haar kont waar al die jongens op af komen. Toch vond ik ook SR niet zo heel sterk in dit boek. Ik zie haar ontwikkeling wel, maar toch wordt ze flink overschaduwd en krijgt ze de ruimte niet. Er zaten zeker wat interessante stukken in die duidelijk laten zien hoe SR worstelt met haar leven. Ze laat prachtig zien hoe je soms ook het kwaad een kans moet geven zich te verbeteren. Dat kan ik zeker wel waarderen. Ook Aphrodite vind ik een steeds interessanter karakter worden. Ze heeft gewoon wat.. Iets boeiends onder dat ‘gemene’ masker.

Verder vond ik het in dit boek een beetje tegenvallen hoe de setting werd geschetst. In de eerdere delen kreeg ik echt heel netjes beschreven hoe de wereld er uit zag.. Nu vond ik het afstandelijker, wat vreemd is, want er gebeurt erg weinig in Verleiding. Alles is flink uitgesmeerd. Toch wist ik maar moeizaam een wereld voor mijn ogen te schetsen, iets wat me normaal gesproken juist erg gemakkelijk afgaat. Nee, dit is duidelijk niet mijn favoriete deel.

Ik krijg een beetje de indruk dat deze serie steeds meer over de top gaat. Hoe ver moet het gaan? Zeker met dat einde. We zullen zien… Zal het nog interessanter worden, of meer van hetzelfde? Hoe overdreven gaat alles worden? Ik zal het merken!

three-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Verleiding (Het Huis van de Nacht #6) – P.C. & Kirstin Cast

  1. Nu ben ik me aan het afvragen of dit het laatste boek uit deze reeks was dat ik las. Ik weet nog dat ik toen wat ontgoocheld was en niet meteen zin had om verder te lezen. Ondertussen is het echter al weer zo lang geleden … Ik heb het snel even opgezocht, blijkbaar heb ik boek 7 én 8 ook nog gelezen. Het feit dat ik dit moest opzoeken is natuurlijk geen goed teken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.