Het huis van de nacht 1 – Verkozen – P.C. Cast / Kristin Cast

Geplaatst op 3 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Het huis van de nacht 1 – Verkozen – P.C. Cast / Kristin CastVerkozen Serie: The House of Night #1
Andere boeken in deze serie: Verraden
| september 2010
Aantal pagina's: 317
ISBN: 9789022558959
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het leven is moeilijk als je zestien bent, je moeder getrouwd is met een loser van een stiefvader en je vriendje liever bier drinkt en chilt met zijn maten. Maar het is lang niet zo moeilijk als Uitverkoren zijn. Als de zestienjarige Zoey wordt uitverkoren door een vampier weet ze dat haar leven voorgoed zal veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier. Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je…

Bestel dit boek op bol.com

Heel wat boekenfestijnen terug kwam ik in de laatste stuks een omnibus tegen van de eerste twee boeken van Het Huis van de Nacht-serie. Ik nam hem mee, want ik had gehoord dat het wel aardige boeken zouden zijn… Maar zo’n omnibus is best dik, dus ik heb heel lang gewacht voordat ik begon met lezen. Ondertussen is het hele boek uit en bespreek ik vandaag het eerste deel: verkozen.

We volgen de 16-jarige tiener Zoey die, zonder veel uitleg e.d. opeens oog in oog staat met een speurder, die haar merkt. En dat betekend dat ze een vampier zal worden en moet verhuizen naar de speciale school Het Huis van de Nacht. Klinkt leuk toch? Is het ook wel, maar het gaat zo ontzettend snel. Zonder dat je Zoey echt leert kennen wordt ze uit haar vertrouwde leven gesleurd, hop naar de vampierwereld. En daarnaast is Zoey een schoolvoorbeeld van een Mary Sue. Dit betekend dat ze ontzettend perfect is. Mooi, slim, uitverkoren. Ze heeft meteen vrienden en is meteen overal goed in en dit vind ik behoorlijk storend.

Ergens deed verkozen me een beetje denken aan Bestemming van Alyson Noel jegens de Native American oma en het mysterieuze tintje.. Ligt dat aan mij?

Maar goed, ondanks dat Zoey dus geweldig mooi is en heel goed in alles, is het haar doel om de egoïstische Aphrodite af te zetten van het schoolclubje de Duistere Dochters. Zoey blijft een geweldig talent te hebben voor magie en hoewel ik wel snap dat haar vampier-krachten haar helpen, vind ik het jammer dat ze meteen weet wat ze moet doen e.d. Ja, ik vind de magie en het geloof in de godin echt ontzettend geweldig. Heel gedetailleerd, maar ook heel erg knoppend wat betreft mythologie en hoe hekserij nu beoefend wordt. En dat vind ik wel zo tof dat ik toch tot zo’n hoge beoordeling kom. Ik vind de leerlingen meer heksen dan vampiers, maar het is wel goed uitgewerkt en het idee van merktekens vind ik heel origineel. Ik kon het me goed voorstellen en dit is voor mij een grote plus.

Kortom, ik vind verkozen echt ontzettend lekker lopen en super leuk. Ik had het boek zo uit en ik genoot echt van de rituelen en de rol van de godin. Minder vond ik dat de hoofdpersoon zo ontzettend ‘perfect’ is. Toch ben ik wel heel benieuwd naar de rest van de serie.

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

6 responses to “Het huis van de nacht 1 – Verkozen – P.C. Cast / Kristin Cast

    • Dat stond ie bij mij ook heel lang. Haha. Vandaag kwam ik de omnibus van 3 en 4 tegen en toen begon het te kriebelen. Wie weet dat ik hem tegenkom op het boekenfestijn 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.