Het huis van de nacht 2 – Verraden – P.C. Cast / Kristin Cast

Geplaatst op 5 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Het huis van de nacht 2 – Verraden – P.C. Cast / Kristin CastVerraden Serie: The House of Night #2
Andere boeken in deze serie: Verkozen
| 1 juni 2010
Aantal pagina's: 334
ISBN: 9789022554333
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De kersverse vampier Zoey Redbird woont sinds kort in het Huis van de Nacht. Ze heeft de enorme vermogens omarmd die de vampiergodin Nyx haar gegeven heeft, en ze begint te begrijpen wat het betekent om de leider van de Duistere Dochters te zijn, de hoogste elite in het Huis.

Dan gebeurt het ondenkbare: menselijke tieners worden vermoord, en alles wijst naar het Huis van de Nacht. De spanning tussen de mensen en vampiers in Tulsa is dan ook te snijden.

Zelf raakt Zoey betrokken bij een verboden flirt die haar afleidt van de dreigende crisis.

Bestel dit boek op bol.com

Meteen na het lezen van het eerste deel, ben ik doorgegaan in dit tweede deel van Het Huis van de Nacht serie, Verraden. Ik was erg benieuwd hoe het verder zou gaan en of er grote dingen zouden veranderen. De schrijfstijl was weer zoals ik van P.C. Cast gewend ben van de Godin bij-serie, namelijk grappig, origineel en bijzonder. Wel waren er wat dingetjes die ik kon linken tussen de series, namelijk dat er veel seksuele lading in zit, de hoofdpersoon een neiging heeft tot polygamie en dat er een soort demonische wezens in zitten (serieus, voor mij waren ze bijna hetzelfde).

Ik vond al dat Zoey een beetje een Mary Sue was, in dit boek was het alleen maar erger. Zo jammer! Mevrouw moet zo nodig een kracht hebben die nog nooit eerder is voorgekomen, maar ook kleine ontwikkeling in anderen hebben.. Maar dat is het ergste nog niet: Er worden drie jongens verliefd op haar. DRIE!? Wat een nep! Oh, en al die jongens zijn perfect mooi, hot en geweldig. Zucht. Waarom!? Waarom!?

Afgezien van die enorme afknapper was Verraden weer een knaller van een verhaal. Vol spanning en de magie die ik zo leuk vind in dit boek. Elementen spreken me heel erg aan en ik vind het erg leuk dat deze zo terug komen in het verhaal. Alle rituelen voelde voor mij heel natuurlijk en de rol van de godin in de vampiergemeenschap vind ik erg goed.

En een bepaalde gebeurtenis heeft me doen snotteren in de trein. Als een boek dat lukt, weet ik dat ik volledig in het verhaal zit.

Ik weet dat er nog heel wat delen zijn en ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat.. Ook al ben ik wel een beetje bang dat het op een gegeven moment een beetje uitgemolken gaat worden… Maar dat merk ik natuurlijk pas als ik verder lees. Dus ik hoop dat de bieb de boeken ook heeft, of dat ik ze andere kan vinden op het boekenfestijn!

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Het huis van de nacht 2 – Verraden – P.C. Cast / Kristin Cast

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.