Hunted (the House of Night #5) – P.C. & Kristin Cast

Geplaatst op 4 januari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Hunted (the House of Night #5) – P.C. & Kristin CastHunted Serie: The House of Night #5
Andere boeken in deze serie: Verkozen
| 27 april 2010
Aantal pagina's: 439
ISBN: 9781907410154
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

The good news: Zoey’s friends have her back again and Stevie Rae and the red fledglings aren’t Neferet’s secrets any longer. The bad news: Ancient evil with the face of an angel has been let loose—that and various other nasties (whose faces aren’t so angelic). Grandma Redbird is in trouble. Heath is in trouble. The House of Night is in trouble. Okay, let’s face it—Zoey’s whole world is in trouble! But when the trouble comes from a being who appears to be beauty personified, will the world believe it? Especially when only a teenager and a group of misfits are the only ones who really understand the danger he brings. Will Zoey have the strength and wisdom to reveal the truth? Especially when, in the House of Night, the truth is often hard to come by...

Bestel dit boek op bol.com

Al een tijd stond Hunted op mijn verlanglijstje en ik was dan ook heel erg blij toen ik dit boek mocht ontvangen van mijn boeken adventskalender lootje! Ik keek echter wel gek op van de groene zijkant, maar blijkbaar hoort dit ook echt bij het boek. Grappig extraatje en qua accent past het wel bij de vormgeving van het boek. Alleen is de inkt hier en daar een beetje uitgelopen, dus lijkt het ondertussen of een fanatieke lezer dit zelf heeft gedaan met ecoline. Maar goed, dat heeft ook wel weer de charme van een tweedehands boek.

Terug naar de inhoud. En hier ga ik eigenlijk een beetje herhalen wat ik ook beantwoorde toen ik de vraag kreeg wat ik er tot nu toe van vond: het is een lekker boek voor tussendoor.
Bij deze reeks moet je namelijk geen diepgaande literatuur verwachten, want het is een vrij oppervlakkige serie. Ja, de magie en de manier waarop de vampiers zijn neergezet is nog steeds erg leuk, maar het lijkt wel of alle mannen (die allemaal heel hot zijn) als een blok voor Zoey vallen. Degene die dat niet doen, zijn homo. Serieus. En dat is jammer, want het is totaal niet realistisch en het is ook nog eens erg irritant.

Dat romantische vlak is helaas een onderdeel wat nogal veel van het plot vreest, maar als je daar doorheen kan prikken, dan is het echt een heel vermakelijk verhaal waarbij je als lezer verwikkeld raakt in de eeuwenoude strijd tussen goed en kwaad. Vooral het feit dat de rode vampiers nu wat dieper worden toegelicht vind ik een interessante wending in het gehele verhaal. Wel vraag ik me af of de rest van de serie niet een soort eeuwig getouwtrek wordt tussen Zoey en Neferit… We zullen het merken, want ik ben zeker van plan de andere delen ook te lezen. Deel 8 en 9 heb ik al, wie weet dat ik deel 6 en 7 ook nog ergens vandaan weet te toveren. Ik hoop in ieder geval dat er in de volgende delen wat meer ‘booktime’ voor de vriendengroep van Zoey beschikbaar is, want eerlijk gezegd vind ik hun ontwikkelingen interessanter dan het vreemde liefdesleven de overkrachtige Zoey.

De schrijfstijl van P.C Cast is fijn en je merkt aan de achtergrond dat ze zich goed verdiept heeft in de cultuur van de indianen, de wicca en de mythologie. Ik heb altijd erg veel waardering voor schrijvers die weten wat ze opschrijven, dus wat dat betreft ben ik heel erg tevreden.
Ik ben 2014 in ieder begonnen met een fijne paranormal romance en met mijn volgende boek ga ik het thema vampier lekker voortzetten. Dit was een goed begin van een nieuw leesjaar en nu ga ik Hunted een mooi plekje in mijn kast geven.  

three-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

8 responses to “Hunted (the House of Night #5) – P.C. & Kristin Cast

  1. Helemaal eens met je recensie. Zelf vind ik de verhaallijn en het personage van Stevie Rae veel interessanter dan van Zoey. Die gaat zich gelukkig ook veel beter en leuker ontwikkelen 🙂

    • Stevie Rae is inderdaad een super interessant personages waar ik heel graag over lees. Je maakt me nu wel erg nieuwsgierig naar de vervolgboeken hoor!

  2. Dit jaar moet ik echt eens beginnen in The House of Night serie! Ik heb al een aantal delen in mijn kast staan maar ik ben er nog nooit aan toe gekomen (vraag me niet waarom, haha)

    Dus ik heb niet je volledige recensie gelezen voor de zekerheid, haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.