Entice (The Violet Eden Chapters #2) – Jessica Shirvington

Geplaatst op 24 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Entice (The Violet Eden Chapters #2) – Jessica ShirvingtonEntice Serie: The Violet Eden Chapters #2
Andere boeken in deze serie: Embrace
| september 2012
Aantal pagina's: 438
ISBN: 9781402268434
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Violet Eden is Grigori - part angel, part human. Her destiny is to protect humans from the vengence of exiled angels.
Knowing who to trust is key but, when Grigori reinforcements arrive, it becomes clear everyone is hiding something. Even Lincoln. The only thing Violet does know: Phoenix's hold over her is more dangerous than ever.
The race to find the one thing that could tilt the balance of power brings them all to the sacred mountains of Jordan, where Violet's power will be pushed to the extreme. And the ultimate betrayal exposed.

Enticed is the second compelling book in The Violet Eden Chapters.

Koop ‘Entice’ hier.

Toen ik zowel Embrace als Entice meenam bij het boekenfestijn, deed ik dat voornamelijk om de pretty kaft. Ik nam Embrace eerst mee, een boekenfestijn later Entice toch ook maar.. Want tja.. Dan heb je toch meerdere boeken van een serie die misschien toch wel leuk is. Dat het een hardcover was, vind ik zelf niet zo’n groot probleem.. Het is namelijk een hele mooie hardcover.

Ik besloot dat ik in augustus allemaal tweede delen op mijn TBR zou zetten en dit boek was daar een deel van. Ik was erg benieuwd of dit boek de clichés benoemd in mijn recensie van Embrace zou kunnen overstijgen en waar het verhaal heen zou gaan. Er zaten immers zeker interessante gegevens in de serie. In Entice waren die ook zeker aanwezig. Entice, wat zoiets betekend als verleiden, gaat verder waar Embrace geëindigd is. We leren de bestaande karakters beter kennen en er komen ook wat nieuwe personages aan bod. Ik vind niet dat iedereen even goed uit de verf komt. Het is allemaal behoorlijk oppervlakkig en stereotype. Je hebt meteen door wie degene is die je niet moet vertrouwen. Ik vind het altijd wel jammer als je als lezer op geen enkel moment op het verkeerde been wordt gezet. Dit resulteert in een niet zo heel origineel plot.

Het plot is vrij standaard: meisje blijkt superkrachten te hebben die natuurlijk het best zijn van iedereen. Ze maakt domme fouten, maar haar vrienden redden haar wel. Die hottie? Ja, dat is toch haar soulmate, wat super zeldzaam is, maar goh. Waarom ook niet? En die powers? Ja die overstijgen zelfs de sterkste vijanden. Oh.. En aan die vijanden zijn we trouwens ook verbonden. Want yolo. Nou ja, jullie snappen wel wat ik hiermee probeer te vertellen. Verder waren sommige elementen wel heel erg zoals in The Mortal Instruments… Zoals de merktekens en natuurlijk het concept Engel.

Toch zitten er ook goede punten in, zoals ik al vertelde. De vriendschap tussen Violet en Steph vind ik echt heel tof. Steph is een soort kracht die niet bovennatuurlijk is, maar wel staat als een huis: vriendschap en liefde. Ik vind haar een van de leukste personages uit de serie tot nu toe. Ook het concept van Angel Essence (een Engelen Ouder krijgen) vind ik interessant.. En de manier waarop diens afkomst invloed heeft op je krachten. Ik hou wel van dat soort elementen. En het feit dat zoiets gebruikt wordt maakt het verhaal origineler en interessanter.

Al met al is Entice een vermakelijk boek, mits je door het feit kan heen prikken dat Violet alles pakt qua krachten wat ze pakken kan. Het moet extra duidelijk gemaakt worden dat zij belangrijk is, en blijkbaar heeft de schrijfster – heel cliché – gekozen voor een ‘zij kan alles’ pakket. Ik had graag gehad dat het anders opgelost kon worden. Daartegenover zit het verhaal vol magie en vriendschap, wat het weer mooi maakt. En tja.. Die kaft maakt het een hele mooie aanwinst voor de boekenkast. En tja.. Ik wil ooit de andere boeken ook wel lezen.. Want wie weet wordt het toch wel erg gaaf. Ik vond het een leuk boek voor tussendoor en het Engels is prima te volgen.

three-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.