Embrace (The Violet Eden Chapters #1) – Jessica Shirvington

Geplaatst op 11 mei 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Embrace (The Violet Eden Chapters #1) – Jessica ShirvingtonEmbrace Serie: The Violet Eden Chapters #1
Andere boeken in deze serie: Entice
| september 2012
Aantal pagina's: 369
ISBN: 9781402271250
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

It starts with a whisper: "It's time for you to know who you are..."

On her 17th birthday, everything will change for Violet Eden. The boy she loves will betray her. Her enemy will save her. She will have to decide just how much she's willing to sacrifice.
Dangerously exciting and darkly romantic, EMBRACE is a compelling novel of good and evil, seductive desires and impossible choices. A centuries old war between fallen angels and the protectors of humanity chooses a new fighter. It's a battle Violet doesn't want, but she lives her life by two rules: don't run and don't quit. If angels seek vengeance and humans are the warriors, you could do a lot worse than betting on Violet Eden.
LINCOLN: He's been Violet's one anchor, her running partner and kickboxing trainer. Only he never told her he's Grigori--part human, part angel--and that he was training her for an ancient battle between Angels and Exiles.
PHOENIX: No one knows where his loyalties lie, yet he's the only one there to pick up the pieces and protect her after Lincoln's lies. In a world of dark and light, he is all shades of gray.
Two sides: Angel or Exile.
Two guys: Lincoln or Phoenix.
The wrong choice could cost not only her life, but her eternity...

Koop dit boek op bol.com

Zoals ik in mijn TBR mei-post al schreef, was dit een van de boeken die ik in mei nou echt eens moest lezen. Ik kocht Embrace een hele tijd terug op een boekenfestijn voor een fijn prijsje en werd vooral overgehaald door de paarse cover met engelenvleugels. Ik hou wel van boeken met engelen, dus ik nam de gok maar. Deel 2 liet ik destijds liggen (al kocht ik hem een boekenfestijn later wel…Dus ik kan toch doorlezen nu). Hij bleef ecter maar op de plank staan…

Ik weet echter niet waarom ik hem nou zo lang in de kast heb laten staan, want het is best een vermakelijk boek… Mits je niet vies bent van clichés. Want geloof me, die zitten er in. Eerst was dat nog niet zo opvallend, want Jessica Shirvington heeft een interessant concept opgezet met betrekking tot het ontstaan van Gregori (de half-engelen in dit verhaal). Dit vond ik origineel en een keertje wat anders, maar ook nog eens heel realistisch. Het klonk geloofwaardig genoeg om me het verhaal in te slepen. Soms moet je clichés immers de kans geven. Want cliché’s zijn cliché’s omdat ze werken.

Helaas veranderd het verhaal dus al snel in een brei van clichés, zonder dat het een echte climax oplevert. Spannende stukken gaan heel snel, terwijl andere stukken weer heel langzaam gaan, waardoor ik aan het eind een beetje met een onverzadigd gevoel bleef zitten. Toch ben ik wel benieuwd hoe zich dit voortzet in boek 2, want uiteindelijk zou Violet toch een keertje echt wat moeten doen. Ik voel een epische strijd aankomen.. Uiteindelijk.

Violet begon ook heel leuk. Artistiek typje, zelfstandig, heeft een goede vriendin en goede vriend met wie ze kan sparren.. Maar dan.. Boem… Blijkt ze een super power Gregori te zjin die weer alle mogelijke krachten heeft en verwikkeld raakt in een driehoeksrelatie. badboy angel mr perfect Phoenix en hottie de beste vriend en destined partner Lincoln. Zucht. Drama drama zoenen, seks.. Je kent het wel. Ik was er absoluut niet van onder de indruk, terwijl ik had verwacht dat dit juist een verhaal vol actie zou zijn.

Toch wil ik Embrace niet helemaal de grond in boren, want ik weet zeker dat er genoeg lezers zijn die dit boek wel echt geweldig vinden. Ikzelf ben altijd iets meer van de actie en minder van de romantiek, en dat zit er nu eenmaal wel in. Toch is voor mij het concept over de engelen alleen al interessant genoeg om deze serie verder te gaan verkennen, en ik ben dan ook blij dat ik deel 2 ook heb meegenomen!

 

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Embrace (The Violet Eden Chapters #1) – Jessica Shirvington

  1. Ik had hem op het boekenfestijn in Utrecht nog zien, liggen, maar ik ben nu best blij dat ik hem ook niet meegenomen heb. Op zich ben ik wel benieuwd door deze review, maar ik denk dat ik hem dan toch eerst een keertje van de bieb zou proberen te lenen (mocht hij vertaald worden).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.