De Obscure Waarheid van Mara Dyer (Mara Dyer #2) – Michelle Hodkin

Geplaatst op 15 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

De Obscure Waarheid van Mara Dyer (Mara Dyer #2) – Michelle HodkinDe Obscure Waarheid van Mara Dyer Serie: Mara Dyer #2
Andere boeken in deze serie: De duistere kant van Mara Dyer
| januari 2013
Aantal pagina's: 507
ISBN: 9789022328064
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Mara Dyer denkt dat ze haar verleden achter zich kan laten.
Ze heeft het mis.

Ze gaat ervan uit dat haar problemen alleen in haar hoofd bestaan.
Ze zijn echt.

Ze kan zich niet voorstellen dat, na alles wat ze al heeft meegemaakt, de jongen van wie ze houdt geheimen voor haar heeft.
Toch wel.

Een week nadat Mara een politiekantoor in Miami binnenstapte, hebben haar ouders haar laten opnemen in een psychiatrische kliniek om haar te laten behandelen voor een zenuwinzinking. Maar terwijl iedereen denkt dat ze lijdt aan hallucinaties, is het voor Mara de angstaanjagende realiteit.

Iemand uit haar verleden heeft haar geheim ontdekt, en die persoon wil wraak. Maar de waarheid is te vreemd om te geloven, dus staat Mara er alleen voor. Alleen Noah Shaw, sexy en knap maar vooral trouw en sluw, staat aan haar kant. Noah is de enige die haar kan helpen - maar brengt hij zo zichzelf niet in gevaar?

Koop ‘De Obscure Waarheid van Mara Dyer’ hier.

Sommige boeken krijgen het voor elkaar je helemaal te overdonderen. Ik las De Obscure Waarheid van Mara Dyer echt een hele lange tijd nadat ik het eerste boek, De Duistere Kant van Mara Dyer, had gelezen. Althans… Nog geen jaar.. Maar het voelde een hele lange tijd! (Vind je dat gek als je zo veel boeken leest?). Ik kan je in ieder geval zeggen dat dit boek mij omver wist te blazen en ontzettend veel emoties bij me op wist te roepen.

Allereerst vond ik het even verwarrend om weer in het verhaal te komen. Het duurde even voordat het eerste boek en diens details weer binnen kwamen drijven, maar ik zat wel echt meteen in het verhaal. Ik vond het behoorlijk confronterend dat dit boek zich focuste op geestelijke stoornissen, omdat dit een onderwerp is wat gevoelig ligt. Daartegenover vond ik het ook wel leerzaam, als docent in spe. Zelfs fictieboeken kunnen leerzaam zijn, dat bewijst Hodkin wel.

Naast de verwarring, waar overigens ook mee gespeeld wordt in het boek (waardoor het eigenlijk weer een plus wordt), vond ik het ontzettend spannend. Ik kon enorm meeleven met Mara als personage en snapte haar verwarring en ontzetting volledig. Normaal houdt ik er van als een personage heel duidelijk zijn of haar emoties toont, inclusief het kunnen invoelen, maar bij Mara vond ik het erg passend. Haar emotie was soms heftig, maar als lezer werd je niet helemaal meegetrokken in die gevoelens.. Wat misschien maar goed is ook.

De schrijfstijl was prettig en het feit dat er zo veel onduidelijk is, draagt er alleen maar meer toe bij dat het verhaal je in je greep houdt. Ik vond dit deel misschien nog wel sterker als het eerste. Het is echt een ijzersterk verhaal waarvan ik niet snap waarom het niet populairder is geworden in Nederland. De subtiliteit van de bijzondere gaven en de mysterie is juist zo aantrekkelijk! Ook het feit dat je als lezer nou niet precies weet of alles nou echt is, of juist allemaal een hallucinatie vind ik interessant.

Er is nog een deel over, waarvan ik hoop dat hij snel zal verschijnen. Ik wil zo graag weten hoe het nu allemaal in elkaar steekt, wat de ontknoping is. En Noah. Oh God. Daar moet ik meer van weten. Ik was helemaal van de kaart door het einde.

De Obscure Waarheid van Mara Dyer is een ontzettend spannend boek vol mysterie, romantiek en een hint naar het bovennatuurlijke. Ik raad iedereen wel aan de boeken vlak na elkaar te lezen, om het niet te verwarrend te maken. Het is een zoektocht naar de waarheid op een wel heel bijzondere manier. Dikke aanrader!

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “De Obscure Waarheid van Mara Dyer (Mara Dyer #2) – Michelle Hodkin

  1. Ik heb ze ook gelezen, maar vond, ook al zaten er een paar maanden tussen, het niet echt moeilijk om er weer in te komen. En ja dat einde is echt een marteling. Jammer genoeg staat de Engelse pas voor november gepland. Dus de vertaling duurt echt lang waarschijnlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.