De duistere kant van Mara Dyer – Michelle Hodgin

Geplaatst op 10 oktober 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De duistere kant van Mara Dyer – Michelle HodginDe duistere kant van Mara Dyer Serie: Mara Dyer #1
Andere boeken in deze serie: De Obscure Waarheid van Mara Dyer
| 1 augustus 2012
Aantal pagina's: 456
ISBN: 9789022327531
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Mara Dyer denkt dat haar leven niet vreemder kan worden als ze wakker wordt in een ziekenhuis zonder zich te herinneren hoe ze daar terecht is gekomen. Toch wel. Ze vreest dat het ongeluk, waarbij haar beste vriendin en vriendje zijn omgekomen maar zij mysterieus genoeg ongedeerd is gebleven, niet zomaar een ongeluk was. Ze heeft gelijk. Ze is ervan overtuigd dat, na wat alles wat er gebeurd is, ze niet meer verliefd kan worden. Ze heeft het mis. De zeventienjarige Mara kan zich niets herinneren van het ongeluk waarbij drie van haar vrienden zijn omgekomen? Ze verhuist met haar familie naar Florida, gaat naar een nieuwe school en voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot de 'bad guy' Noah. Ze hoopt met een schone lei te kunnen beginnen, maar als er meer doden in haar directe omgeving vallen en er vreemde dingen gebeuren, beseft ze dat ze haar geheugen moet terugkrijgen om haar familie en toekomst veilig te stellen.

 Bestel dit boek op bol.com

Als je op zoek bent naar een spannend boek vol mysterie, dan is De Duistere kant van Mara Dyer zeker iets voor jou. Daar waar ik van te voren niet echt hoogte kon krijgen van waar het boek over ging, vond ik het echt een prachtig boek terwijl ik aan het lezen was. Nu, een dag later zijn er nog wel wat dingen vaag, maar ik kijk wel uit naar het volgende deel.

Het boek leest echt als een trein, want ik had hem echt heel snel uit. Het is zo’n achtbaan van emoties dat je er als lezer gewoon doorheen vliegt om er achter te komen hoe het verder gaat.

Soms vond ik het wel lastig om echt hoogte te krijgen van Mara. Natuurlijk draagt de onwetendheid over haar persoonlijkheid bij aan de mysterie en aan de zoektocht naar de waarheid die je als lezer (net als Mara) ook ervaard. Toch vond ik het in sommige situaties lastig om contact met haar te maken, ik weet niet precies waar dat aan ligt. Misschien was het dat ik het idee had dat Mara het verleden niet echt onder ogen komt… Nou ja, dat is het ook niet. Er was iets met haar wat me toch ergens stoorde, maar wat dat geen nou is, weet ik niet.

Wat ik wel interessant vond is de subtiele ontwikkeling van die krachten. Natuurlijk is de dood er meteen, maar Mara realisieert het zich heel geleidelijk.. Maar ik bedoel meer de genezing en dergelijke. Ook hoe dieren op Mara reageren vind ik heel goed passen bij haar. Niet leuk natuurlijk, maar tenminste wel wat past.. Vele schrijvers kiezen voor personages die zo goed als perfect zijn, en Mara is dit tenminste niet. Dat is weer een grote plus voor haar.

De Duistere kant van Mara Dyer is een goed en bijzonder boek, meer kan ik er eigenlijk niet van zeggen.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “De duistere kant van Mara Dyer – Michelle Hodgin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.