Dagboek: YALC, mijn haar doneren en Castlefest

Geplaatst op 7 augustus 2017 door Emmy in Persoonlijk / 22 Comments

Omdat ik op vakantie was, verscheen er vorige week geen dagboekje. Die van deze week bevat dus twee weken en zit vol hoogtepunten; De harry potter studiotour, YALC, mijn haar doneren, Castlefest en heerlijk shoppen met mijn moeder. Het waren fijne maar drukke weken. Lees je mee?

Maandag

Op maandag is het echt zover; ik ben ziek. Ik voel me beroerd en ik heb enorm veel buikpijn. Helaas kan ik daardoor niet werken. Ik nestel me op de bank en lees vooral veel en ook kijken we de nieuwe aflevering van Game of Thrones. ’s Avonds D&D, maar ik ben zooo kapot moe.

Dinsdag

Vandaag doe ik rustig aan, ik voel me nog steeds niet lekker.

Woensdag

Vandaag ben ik vrij en kan ik lekker opladen voor we weggaan. ’s Avonds nemen we namelijk de nachtbus naar Londen. Eerst dikke paniek vanwege onduidelijkheid waar de halte nu is, maar het kwam allemaal goed. Gelukkig was de bus vrij leeg en kon ik twee stoelen inpikken en dus een beetje slapen. Na een lange douane vanwege een paar passagiers kunnen we tegen de ochtend te boot op. Na een ontbijt (we hadden al honger!) merk ik dat ik niet lekker word. Ik heb weer last van zeeziekte (naar New Castle had ik dit ook) en daar baal ik enorm van. Liggen helpt het beste en omdat ook de boot niet helemaal vol is, kan ik nog een paar uur slapen.

Halve heksenkring in Den Bosch. Ik had er nog nooit een gezien. Vet tof!

Ontbijt.

#zeeziek

Donderdag

Ons driekamer paleis.

8 uur ’s morgens komen we aan in Londen en daar komt Melisa ons ophalen. We brengen onze spullen bij haar thuis en gaan dan gezellig met z’n vijven eten. Eline komt vanmiddag pas, maar dan zijn wij bij de Harry Potter studiotour! Waaah. We hebben heel veel lol gehad, mooie nieuwe foto’s gemaakt en genoten van alle nieuwe dingen. Daarna zijn we teruggegaan en zijn we gaan eten. Tijd om de tent op te zetten en te gaan slapen, want morgen is het weer vroeg dag en tijd voor YALC!

Twee jaar terug waren we hier ook en maakten we ook een soortgelijke foto.

Vrijdag

Op zaterdagochtend staan we vroeg op om op tijd in de rij te staan voor YALC. Iets over 9 staan we binnen en we vliegen meteen de vloer op om zo veel mogelijk dingen te scoren. We weten veel boeken binnen te slepen (yay voor twitteracties!), kopen boeken en laten boeken signeren. Ook hebben we een fijne zitplek gescoord. Vandaag is een fantastische dag. Rob en ik gaan vervolgens naar huis, zodat de rest naar een ander event kan.

Tom en Lucy (lobsters) waren er trouwens ook vandaag. Ze herkende me en dat vond ik heel tof. We hebben een tijdje staan kletsen.

Ha, mijn tekening van vorig jaar staat er gewoon nog op! #fame

Met de zusjes Corr

Met Elizabeth May

 

Zaterdag

En vandaag was dus de tweede dag YALC. Op zaterdag is het altijd heel veel drukker en dus waren we blij dat we alles al hadden gescoord op vrijdag. Vandaag was voor de extra kansen, het signeren en chillen. Oh en vandaag hadden we ook een photoshoot met Mark Shepperd (Crowley in Supernatural). SPANNEND! Ik vond dat echt heel gaaf! Wat ook tof was dat Benedict Cumberbatch over YALC liep en ik hem heb gespot. WAAAAH. ’s Avonds lekker gegeten en toen uitgeput naar bed.

Ik tekende op mijn arc van Everless want wit is ook maar zo wit.

YUM

“Ik doe mijn bibliotheekbril voor je op” – Viriginia Bergrin

Met deze foto won ik uiteindelijk 10 boeken. Oeps.

Zondag

Vandaag deden we rustig aan. We bezochten een museum en winkelden wat… Stiekem vonden we het niet zo erg om vroeg te gaan eten en weer op tijd terug naar Melisa’s huis te gaan.

Maandag

Onze laatste hele dag in Engeland. We winkelden weer wat en hebben een tijd in het park zitten chillen. Ik werd bekogeld door een eekhoorn. Ook onaardig.

HALLOOOOOO.

Dinsdag

Vandaag stond in het teken van de terugreis. ’s Morgens snel de tent afgebroken en hop hop hop naar het station. Gelukkig gingen we terug met de trein. We waren allemaal behoorlijk stil en gewoon lekker aan het lezen. Zo fijn dat dit gewoon normaal is in onze vriendschap. Tegen het eind van de middag waren we weer thuis.

Ik kocht gigantic buttons en normaal zijn ze zo groot als op het plaatje maar deze waren echt GIGANTISCH.

Woensdag

Vandaag ben ik vrij, behalve dan dat ik weer aan de slag wil met allerlei illustraties. Ik teken er op los en werk aan wat blogposts, dus de dag gaat supersnel voorbij. Maar dat komt misschien ook omdat ik naar de kapper ga. Ik wilde al een paar dagen en besloot het maar gewoon te doen.. Maar met welk kapsel ik uiteindelijk naar buiten kwam, dat had ik van te voren niet kunnen bedenken. Ik wilde een totaal ander kapsel en ook wat korter, en toen stelde de kapster voor mijn haar te doneren (niet veel voorkomende kleur, lang genoeg, niet geverfd). En dat heb ik dus gedaan. WAAAAAAH. Ik vond het zooo spannend, maar ik hoop dat mijn twee vlechten iemand heel erg blij gaan maken!

’s Avonds keken we de nieuwe aflevering van Game of Thrones en de laatste aflevering van Sherlock (al moet ik seizoen 1 nog zien).

Donderdag

’s Morgens blog en lees ik wat en daarna spring ik op de fiets; ik heb namelijk met mama afgesproken. We gaan lekker shoppen en uit eten en ik word enorm gewend. Zo gezellig! ’s Avonds ga ik lekker lezen op de bank.

Vrijdag

Vandaag begin ik weer met werken. ’s Morgen lees ik wat en ben ik bezig met mijn blog. Aan de ene kant heb ik superveel zin om weer te werken, aan de andere kant heb ik heel veel behoefte om te lezen en te bloggen. Ach ja.

Zaterdag

Vandaag was een werkdag… Gewoon, lekker aan de slag en vermoeid thuiskomen en dan voetjes omhoog.

Fanarttttt

Zondag

Vandaag gingen we naar Castlefest en daar had ik heel veel zin in. Het is mijn favoriete fantasyevenement en ik ging samen met Rob. Het was gelukkig niet heel druk, na alle verhalen die ik over de zaterdag hoorde. Wat ik wel jammer vond was dat er een aantal dingen waren veranderd; de ingang zat op een onlogische plek, ik miste een paar toffe stands en ik had het idee dat er kraampjes op een vreemde manier waren neergezet. Ondanks dat hebben we een hele fijne dag gehad. Ik ben weinig bekenden tegenkomen (behalve een paar standhouders) wat ik jammer vond want ik had mensen graag weer eens gezien. Ach ja! Zolang het maar leuk is, toch? We zijn niet tot het einde gebleven omdat we allebei eigenlijk een beetje op waren. Hoewel ik het nog steeds een super festival vindt, merk ik ook wel dat ik het soms veel van hetzelfde vind? Misschien dat we er volgend jaar zelf met een kraam gaan staan.. dat lijkt me ook tof!

Mijn kaarsen kon je in ieder geval wel al scoren!

Nu hopen dat het werkt. 😉

HOI!

Nieuwe boeken

Op dinsdag wordt er een pakketje geleverd met daarin Witte kaarten van Anne Bishop. Als ik terug ben van vakantie ga ik deze zeker lezen.

Ik ben erg blij met mijn fairylootbox! Vooral omdat ik Sherlock aan het kijken ben en er een bijpassende mok bij zit.

Woensdagochtend komt de fairyloot, met daarin Daughter of the burning city. En dan is het tijd om naar Engeland te vertrekken, waar ik vele nieuwe boeken scoor. Deze zie je allemaal terug in mijn haul.

Gedurende mijn vakantie zijn er geen boeken afgeleverd thuis, maar ik ben nog geen dag thuis en de bel gaat. WAAAAH. Ik heb Lockwood 4 gekregen. ZO TOF.

En dan ben ik zaterdag aan het werk en mag ik wat boeken bijvullen op de verkooptafel. En natuurlijk moet ik juist weer een doos opentrekken met daarin vier delen van een serie die ik graag wilde hebben. Daar ging mijn goede voornemen om mezelf even in te houden. Het gaat om de Kate Daniels serie van Ilona Andrews en daar scoorde ik dus de eerste vier delen van voor maar 1,50 per stuk.

Op zondag gingen we naar Castlefest en daar scoorde ik niet zo veel. Ik kocht zelf saliespray, koekjes en oortjes voor een kostuum en dat was het. Wel kreeg ik bij Zilverspoor/zilverbron nog twee boeken ter recensie: Fenyx van Robert Bijman en Gruwelen des verraads van Natascha van Limpt. Natascha en Robert, bedankt!

Gelezen

Op maandag las ik allereerst Strijder, de nieuwe Julie Kagawa. Daarnaa lees ik Imagine. Shoot. Create. Een non-fictieboek. Vervolgens begin ik in De beproevingen van Apollo, de duistere voorspelling, waar ik dinsdag mee verder ga. Ik lees hem uit en besluit dan even een dun boekje te pakken. Lekker lezen voor mijn vakantie begint! Ik begin in De Hagenridder van Martin. Meer GoT, meer beter. Nadat ik deze uit heb, begin ik in het vervolg: De eed van trouw. Op woensdag lees ik dit boekje uit.

Gedurende mijn vakantie lees ik 2 boeken uit: Who runs the world? En The Poison diaries. Ook lees ik eindelijk weer verder in De oversteek. Ik zit er helemaal in en hoop dit boek binnenkort ook eens uit te lezen.

Op donderdagochtend begin ik in Lockwood 4, welke ik op vrijdagochtend uitlees. Op zaterdag begin ik in Witte kaarten, die ik deze week niet uitkrijg. Wel krijg ik op zondag De oversteek uit en begin ik ook nog in het eerste deel van Een dans met draken.

Ik las de afgelopen twee weken dus 9 boeken uit en ik ben er nog in twee bezig. Best netjes, toch?

Blogposts

Komende week een vrij normale week met werk en freelance werk… Ik hoop weer lekker wat te kunnen lezen, want daar heb ik heel veel zin in!

 

Tags: , ,

Divider

22 responses to “Dagboek: YALC, mijn haar doneren en Castlefest

 1. Do

  Wat een volle maar onwijs leuke weken heb je gehad! YALC lijkt me echt super, echt leuk dat je samen met je (boeken)vrienden bent gegaan 🙂 Na het lezen van je ‘shoplog’ heb je echt toffe boeken gescoord 🙂 Ook echt onwijs stoer dat je je haar hebt gedoneerd, het korte haar staat je (zover ik kan zien) erg goed!

 2. Wauw, hoezo lange post, haha!

  Ik zag “YALC” staan en moest het gewoon lezen. Ik had er niet vroeg genoeg over gehoord, dus kon helaas niet gaan.. Die trein is echt veel te duur als je hem niet genoeg op voorhand boekt, maar volgend jaar! Sowieso!
  Het ziet er daar gewoon te gezellig uit – en, boeken. Duh.
  Je haul ziet er ook enorm uit! Ik heb laatst Spellbook of the Lost and Found gelezen en vond het een mooi boek. Beetje verwarrend in het begin, maar uiteindelijk lukte het prima, haha.

  Veel leesplezier! 😀

 3. Ben ’t met je eens dat de ingang van Castlefest raar was.. Het was een stuk verder lopen en zo hebben wij dus blijkbaar een heel stuk van het terrein gewoon niet gezien omdat je normaal daar binnen kwam, maar nu dus niet meer..

 4. Andrea

  Wat een leuk dagboek weer! Wat goed dat je je haar hebt gedoneerd (ik heb dat ook 2 keer gedaan, maar het was geen van beide keren zo lang als dat van jou). Het korte haar staat je erg leuk. Ga je nu ook je portret in de banner aanpassen? 😉 Die halve heksenkring was vast een voorteken, voordat je naar de WB Studios ging. Lol. En YALC, wow! Heel tof. Daar wil ik graag een keer naartoe. Ik ga niet op alles reageren, hoor, haha. Een fijne werk- en leesweek verder!

 5. Super cool dat je zo spontaan je haar hebt gedoneerd en een korte coupe hebt. Van wat ik kan zien staat het je heel leuk!

  Je laat YALC altijd zo leuk er uit zien. Dan krijg ik zin om ooit ook eens te gaan. Ooit, haha.

 6. Wauw, wat een boel toffe dingen! YALC klinkt gezellig hectisch, plus BENEDICT CUMBERBATCH AF;LKAJF A;J. Superleuk om alles te lezen. Jouw haar is echt net elfjeshaar nu het korter is, zo tof! <3

 7. Wat een leuke volle week.
  Het weekend van YALC was ik ook een weekend in London, wist niet dat het dat weekend was.
  Ben wel naar de Harry Potter Studio tour geweest, dat was zo gaaf! <3!

  En inderdaad, op Castlefest had ik ook het gevoel dat er veel veranderd was. Hoewel ik me er niet heel erg aan stoorde, alleen de ingang was vervelend, maar ik hoorde dat dat voor de festivalcamping was gedaan? Want die was blijkbaar ook op een andere plek.
  En ik ben ook op de zondag geweest, heb je helaas niet gezien. Wel je kaarsen gespot! 😀

  En wat leuk je nieuwe kapsel! Wat goed dat je het kon doneren,:D

 8. Ahum, ik zit met een ‘klein beetje’ Blogfeed-achterstand. Wel leuk om hier nog wat Londen-hoogtepunten te zien. (ze hebben gewoon cupcakes met PAARSE frosting op YALC). Ik ben trouwens super benieuwd naar wat je van zowel Witte Kaarten als de boeken van Ilona Andrews zal vinden.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.