Mijn favoriete boekengoodies #1

Geplaatst op 24 juli 2017 door Emmy in Merchandise / 10 Comments

Een paar jaar terug hadden we het eigenlijk niet echt; boekengoodies. Langzaam aan kwamen er wat sieraden en linnen tasjes op de markt, maar daar hield het in mijn beleving een beetje mee op. Nu kunnen we in Nederland ook genieten van allerlei toffe boekengoodies, gemaakt door uitgevers en nieuwe kleine bedrijfjes. Zo tof! We hebben het buitenland gewoon niet meer nodig!

Ik wil vandaag een zestal van mijn favorieten op een rijtje zetten en gedurende dat ik bezig was, merkte ik hoe veel goodies ik eigenlijk al heb. Daarom is dit de eerste in een rij.

Tasjes

Linnen tasjes, we lijken er mee doodgegooid te worden. Mijn huidige favoriete is er een van Celebrate Books (en die ik van een print heb voorzien). Het is mijn favoriet omdat hij superstevig is en ook nog eens lekker groot. Ideaal voor boodschappen! Ik ga hem ook meenemen naar YALC omdat er lekker veel in past en het al mijn boeken zeker kan dragen. En die print? Die wil ik natuurlijk overal showen!

Funko-pops

Ik ben dol op die gekke poppetjes met het grote hoofd. Mijn man vond ze eerst verschrikkelijk, maar nu is hij ook helemaal fan. Ik vind ze schattig, maar ook ideaal om uit te beelden waar ik fan van ben! Mijn eerste was Jon Snow, maar nu heb ik er meer dan 30. Veel ervan heb ik gekregen en hebben dus ook een soort sentimentele waarde. Mijn favo’s? Zwerkbal Draco, Oberyn, Merida, Cas met vleugels en Newt. Denk ik. Vraag het me morgen nog maar eens.

Kaarsen

Heel vaak krijg ik de vraag wat nou mijn eigen favoriete kaars is. Daar kan ik eigenlijk geen antwoord op geven, want ik ben tevreden met allemaal. Het hangt een beetje van mijn bui af welke ik het lekkerst vind ruiken. De Jewel ruikt lekker zoet, maar soms vind ik de stoere Six of Crows ook heel fijn… en zo kan ik bij alle kaarsen wel een argument noemen.

Wel ga ik heel egocentrisch zeggen dat ik mijn eigen kaarsen het tofst vind. Ik heb wel meer kaarsen, maar veel bedrijven hebben labels die op elkaar lijken en ik vind glazen potjes altijd een beetje link. Zeker nu ik een behoorlijk assortiment heb en ze allemaal in mijn kast staan, ben ik er erg blij mee!

Mijn sleutelhanger

Huh? Een sleutelhanger? Ja! Aan mijn sleutelbos hangt een handgemaakte deathly hallows sleutelhanger en ik vind het supermooi. Hij is sterk, subtiel en is gemaakt van leer. Deze heb ik ooit eens bij een blog gewonnen en ik gebruik hem nog steeds met veel plezier.

Mijn tas

Weer zo’n vreemd item, Emmy! Maar dit is misschien wel de trots onder mijn boekengoodies; mijn schoudertas. Het is namelijk een officiele – maar nooit helemaal uitgebrachte – Harry Potter schooltas. Van echt leer en superstevig. Het Harry Potter element zie je aan de metalen details en het feit dat er ‘Harry Potter’ in gedrukt is. En het heeft een officieel label. Echt uitgegeven is deze tas dus niet, dus toen ik hem tegenkwam voor een hele mooie prijs, twijfelde ik geen moment en scoorde ik hem. Nu gebruik ik hem elke dag.

Mijn schoenen

Dit hoef ik niet uit te leggen, toch? Ze lopen heerlijk, zien er fantastisch uit en leveren toffe gesprekken op!

Dit waren mijn eerste zes favoriete boekengoodies. Wat zijn jouw favorieten?

 

Tags: , ,

Divider

10 responses to “Mijn favoriete boekengoodies #1

 1. Ik hou van mijn (zelfgemaakte) Mary Poppins armband en de MP paraplu met papegaaien handvat.
  En voordat iemand zegt: “Dat is toch een film”. Ik heb de originele boeken in Nederlands en Engels in de kast staan…. leuker en vooral anders dan de film.

 2. Femke

  Ik houd eigenlijk van alle boekengoodies! Boekenleggers vind ik heel gaaf, maar ook prints, kaarsen en spulletjes die ik mooi in mijn boekenkast kan uitstallen! Ik heb ook een aantal funko poppen, die vind ik geweldig!! En ik heb heeeeel veel linnen tassen. Mijn favoriete tas is denk ik mijn Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children tas van Out Of Print. (Die moet je trouwens echt eens opzoeken, zo mooi!!)

 3. Andrea

  Leuk artikel. Ik vind ook heel veel goodies leuk. Tasjes, kaarsen, sierraden en boekenleggers vind ik meestal het leukst. Mijn favo tassen zijn de “Just one more chapter” tas, “The universe belongs to those who read” en de ACOWAR tas. Maar juist die tasjes gebruik ik niet zo vaak, want ik ben er zuinig op πŸ™‚
  Sommige dingen vind ik heel tof, maar dan vind ik het genoeg om er een of twee van te hebben. De Darkling-waaier vond ik echt supertof en origineel. En ik heb een paar mokken waar ik heel blij mee ben, een mooie ACOTAR mok en een van The Bone Season. Maar ik gebruik mijn Divergent-mok en “Currently living in a fictional world” het meest.
  Ik ben ook gek op sierraden, maar dan wel iets wat ik kan dragen. “I must not tell lies” is grappig maar vind ik een beetje vreemd om te dragen. Een Mortal Instruments rune, een Mockingjay of een snaai draag ik dus wel πŸ™‚
  Ik vind trouwens dingen met “So many books, so little time” (of “so little money”) minder leuk. Het is wel grappig en soms waar πŸ˜‰ maar het is zo negatief.
  En ik zag een paar keer (in een Amerikaanse bookbox, geloof ik) van die patches die je op kleding moet strijken. Daar vind ik niets aan. Het moet wel een supergeweldige zijn, voordat ik het misschien op een tasje zou strijken. Zijn er goodies die je niet leuk vindt, Emmy? Of komen die in de volgende goodiesblog? πŸ™‚

 4. Do

  Wat een leuke goodies. Linnen tasjes zijn altijd goed en ik vind Funko’s ook erg leuk om te verzamelen πŸ™‚ Je Harry Potter tas is echt heel erg mooi <3

 5. Wat een leuke items, ik vind je tas echt super mooi en die schoenen die zijn tof! Ik vind de linnentasjes met teksten over boeken erg leuk en laatst heb ik van mijn vriend een ketting met een boekje eraan gehad.

 6. Ah, een lijstje! Dan ben ik uiteraard meteen enthousiast. Dat ik je schoenen geweldig vind weet je al. De Harry Potter-tas vind ik zelfs nog leuker. En een Cas mΓ©t vleugels zou ik hier ook wel een plekje willen geven in de kast. Newt ook, maar dan wel in de versie met Hufflepuff-sjaal Γ©n koffer. Jammer genoeg was dat een gelimiteerde editie, net als de nieuwe van Luna die zelfs niet verkocht wordt in Europa. πŸ™

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.