De vuurproef (The Cage #3) – Megan Shepherd

Geplaatst op 26 juli 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

De vuurproef (The Cage #3) – Megan ShepherdDe vuurproef door Megan Sheperd
Serie: The Cage #3
Andere boeken in deze serie: The Cage
Uitgever: Van Goor | Mei 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789000321537
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

De Vuurproef van Megan Shepherd
Het bloedstollende slot in de serie The Cage

Cora en haar vrienden zijn ontsnapt uit het ruimtestation van de Verwanten en geland op Amstrong. Ze moeten de Vuurproef winnen, een wedstrijd die bestaat uit een reeks uitdagende puzzels waarmee ze de menselijke intelligentie kunnen bewijzen en zichzelf kunnen bevrijden. Maar Armstrong is geen paradijs. Het is een gewelddadige wereld die geregeerd wordt door een op macht beluste sheriff, die de tieners als slaven in zijn mijnen laat werken.
Het lot van het hele universum staat op het spel en Cora is bereid om alles te doen wat nodig is om deel te nemen aan de Vuurproef, ook als dat betekent dat ze haar lichaam en geest naar het breekpunt moet duwen. Maar de sheriff is niet haar enige zorg. Andere intelligente soorten - de Axion, de Verwanten, de Verzamelaars en de Mosca - hebben allemaal hun eigen redenen om haar te stoppen. Cora moet op haar instinct vertrouwen om de wedstrijd te winnen. Ze kan de wereld veranderen, of ze gaat ten onder tijdens haar poging.

Een tijdje terug ontving ik van uitgeverij Best of YA het boek De Vuurproef, wat het derde deel in de The Cage serie is. Onlangs dat het voor mij niet meteen een serie is waarvan ik denk; oh mijn hemel, dit is fantastisch, was ik toch benieuwd naar het einde. Het tweede deel suggereerde immers een super spannende test.

Cora is samen met haar vrienden ontsnapt en op Armstrong aanbeland, een planeet waar het eigenlijk niet veel beter is en waar ze een soort van zijn veroordeeld om tot slaaf of als prostituee door het leven te gaan. Cora is echter vastbesloten om De Vuurproef te gaan doen, want als zij wint redt ze de mensheid uit de klauwen van allerlei kwaadwillende rassen. Cora moet haar grenzen verleggen of zelf overschrijden om de mensheid te redden.

Het duurde voor mijn gevoel een eeuwigheid tot Cora en de rest daadwerkelijk bij De Vuurproef aanwezig waren. En eigenlijk kon het me ook helemaal niks schelen wat de uitkomst zou zijn. Dat is geen goed teken; personages horen je te boeien. Als personages en hun problemen je iets doen, dan is een boek in mijn beleving meteen ook een stuk beter. Toen ik me begon te realiseren dat het me niet uitmaakte wie er zou overleven en wie niet, besefte ik dat ik dit geen heel goede serie vind.

Het is leuk, vermakelijk en soms zelfs spannend, maar de plotlijn is eigenlijk maar weinig origineel. Een verboden romance, een gevoel van ‘het komt toch wel goed’ en een vrij normaal meisje dat de wereld zou kunnen redden. Dingen die we al 1000 keer eerst hebben gezien. En soms werkt het, als de setting en de personages je weten te overtuigen. In dit geval lukte dat niet.

Ik doe nu wel een beetje dramatisch, want echt slecht vond ik het boek helemaal niet. Het was vermakelijk, had zo zijn spannende momenten en het geheel wordt zonder al te veel missers afgerond.

Niet al te veel missers?

Kom op, die vuurproef stelde toch geen drol voor? Het ging te snel, was niet spannend genoeg en niet bedreigend genoeg. Maar dat is natuurlijk hoe ik het beleefd heb.

Als het een tikje spannender en onvoorspelbaarder was geweest, dan had het me misschien wel uitgemaakt of iedereen De Vuurproef zou overleven.

De vuurproef kwam naar mijn beleving te langzaam op gang en wist ook niet helemaal aan mijn verwachtingen te voldoen. Het had spannender en onvoorspelbaarder mogen zijn. Ik miste een klik met de personages om me daadwerkelijk zorgen te maken of ze het zouden redden of niet.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “De vuurproef (The Cage #3) – Megan Shepherd

  1. Andrea

    Bedankt, Emmy. Ik twijfelde al of ik deze serie wilde lezen. Ik was begonnen in deel 1 en heb het teruggebracht naar de bieb met het idee “later verder”, maar ik denk dat dat “later” niet gaat komen. Er zijn nog zoveel boeken die ik echt graag wil lezen. Ik ben ook een beetje dystopian-moe. Oké, dit is sci-fi, maar het klinkt als standaard dystopian 🙂
    Ik respecteer het dat er andere mensen zijn die deze boeken wel leuk vinden. En dat gun ik de schrijfster ook. Ze leek me erg aardig.

  2. Isa

    Fijn om te lezen dat er meerdere mensen zijn die deze serie niet fantastisch vonden… ik heb alleen deel 1 gekocht en gelezen maar zelfs die vond ik al niet interessant genoeg! Ik kan me goed vinden in je recensie, want het was absoluut niet echt slécht!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.