Reading challenge 2021 update #2

Geplaatst op 2 juli 2021 door Emmy in Boeken / 4 Comments

Het regent pijpenstelen als ik deze blogpost open. En wat vind ik het fijn! Ik vind het namelijk verschrikkelijk als het zo warm is. Tuurlijk, ik kan heus wel genieten van 25 graden, maar hier in Nederland is het vaak meteen zo klef benauwd. Niet lekker warm. Daarnaast zijn de temperatuurverschillen steeds echt killing voor mijn migraine. Maar goed, jullie zitten niet te wachten om geklets over het weer: het is tijd om te kijken hoe het gaat met mijn reading challenge van dit jaar! Dit is de tweede update en we zitten nu op de helft. En ik kan alleen maar zeggen: i’m nailing it.

Goodreads reading challenge

Ik begon dit jaar met een Goodreads reading challenge van 100. Zelfs dat vonden sommigen van jullie onhaalbaar voor mij, want jong kind, druk, werk etc. Toch heb ik hem al bijna gehaald. Stiekem hoopte ik dat ik al op 100 zou zitten, maar als ik dit schrijf op 30 juni, heb ik 95 boeken uit. Ik verwacht dan ook dat ik de 150 zeker ga halen, misschien zelfs de 200 als ik op dreef ben. Ik hoop in de zomer veel te kunnen lezen en dan gaan we het zien.

Mijn doel ophogen ga ik niet doen: ik heb besloten hem op 100 te laten staan en vervolgens te kijken waar het strip strandt. Hoe staat het met jouw goodreads challenge?

TBR

Het doel van dit jaar is om uit te komen op 80 (het liefst zelfs 75) ongelezen boeken. De vorige keer schommelde ik rond de 90. En hoewel ik de 82 al heb gehaald, zit ik nog nog steeds rond de 90 ongelezen boeken. Iets lager, 87 geloof ik. En dat vind ik niet verkeerd. Ik heb wat boeken van de bieb gelezen en ik heb ook wat extra recensie-exemplaren toegevoegd de afgelopen weken. Daar ben ik heel dankbaar voor omdat het me stuk voor stuk leuke boeken lijken.

Wel ga ik binnenkort weer eens kritisch door mijn kast heen: er zijn immers weer een aantal boeken die ik gewoonweg niet meer op ga pakken en waarvan ik met zekerheid kan zeggen dat het waarschijnlijk ook nooit meer gaat gebeuren. Al zijn het er maar een paar. Het geeft me rust en overzicht.

Grannie Challenge

Esmee had een fantastische lijst samengesteld. Eens kijken wat ik nu kan afstrepen!

Grannies Leeslijst 2021:
 Een boek uit 2021 // Hof van Zilveren Vlammen
– Een boek uit 2010 – 2020 // Radio Silence
 Een boek uit 2000 – 2010 // Elena’s vlucht
– Een boek aangeraden door een vriend
– Een boek dat begint met de eerste letter van jouw naam
– Het nieuwste boek van jouw favoriete auteur
– Een boek gekocht in een kringloopwinkel
Een serie eindelijk uitlezen // Phobos 4
Een boek over mythische wezens // het huis op kippenpoten
 Een koninklijk verhaal // De prins en de naaister
Een boek over een moord // Zusje van (oke, niet echt moord, maar toch…)
– Een boek dat je in één dag uitleest // Gegijzeld
– Een boek met een spiegel op de cover
– Een kinderboek // Avonturen van de dappere ridster
– Een boek dat zich afspeelt tijdens jouw favoriete seizoen

Oei, dat viel tegen! Maar ik heb wat nieuwe boeken gekocht bij de kringloop, dus wie weet! Aangeraden door een vriend vind ik ook lastig.. misschien moet een van jullie me iets aanraden! Een favoriete auteur vind ik ook lastig… Want ik weet niet wie mijn favoriete auteur is.

Extra uitdagingen

Oke, ik heb mezelf – ook met behulp van social media – extra uitdagingen gegeven. Hier kijk ik tijdens het lezen niet echt naar moet ik bekennen, maar ik vind het wel leuk om achteraf te kijken hoe het staat!

Mijn uitdagingen voor mezelf:

– Zee van vreemden
– Gedichten van de broer van roos
– the witch doesn’t burn in this one
Het zout uit je ogen
– Fierce Fairytales

 • 5 graphic novels lezen

– De prins en de naaister
– Witch bundel 17
– 67 seconden
– noem me Nathan

 • Een boek voor elke letter van het alfabet

A Als de zonde landt
B Bookish and the beast
C Circle of Shadows
D Droom durf donut
E Elle & Darcy
F Finale
G Girls of paper & fire
H Hof van zilveren vlammen
I Ik geef je de zon
J
K Kat(rina)
L Love Potion
M Magnus
N Noem me Nathan
O Of fire and stars
P Phobos 4
Q Quidditch trough the ages
R Radio silence
S Shielded
T This coven won’t break
U
V Vergif
W Woeker
X
Y
Z Zee van vreemden

 • Luister 5 boeken

– Circle of shadows
– Of fire and stars
– Onverbeterlijk
– Heb je nou al een vriend?

Jullie uitdagingen voor mij:

 • 3 klassiekers lezen
 • 10 boeken lezen van Nederlandse of Vlaamse bodem
  1. Magnus
  2. Kat(rina)
  3. Ik omhels je met duizend armen
  4. Elena’s vlucht
  5. Supernerd
  6. Droom, durf, donut
  7. Het transport
  8. De elfsteen
  9. Barsten
  10. Onverbeterlijk
 • Een boek lezen dat een blogger met een andere smaak 5 sterren gaf
 • Een assassin’s creed boek lezen
 • Een verhalenbundel (met minimaal 5 auteurs) lezen
 • Een boek met een draak
 • 5 prentenboeken
 1. Max en de maximonsters
 • Een boek met meer dan 500 pagina’s // Hof van zilveren vlammen
 • Een Duits boek (Demi, jij lolbroek)
 • Herlees 5 boeken
  1. Elena’s vlucht
  2. Supernerd
  3. Finale
  4. Morgenrood
  5. De ravenjongens
 • Lees 5 feel good boeken
  1. Onverbeterlijk
  2. Droom durf, donut

Het gaat best goed met deze uitdagingen.

Heb jij bepaalde leesuitdagingen dit jaar? Hoe gaat het ermee?

Tags:

Divider

4 responses to “Reading challenge 2021 update #2

 1. Ik heb een niet echt ambitieus doel gesteld van 3 “zelfhulpboeken”/non-fictie en 25 andere boeken en dat gaat uiteraard helemaal prima. Enne: ik kan je natuurlijk de Romcomnibus van harte aanbevelen 😉

 2. Schiet lekker op! Mijn enige doel was om dit jaar 52 boeken te lezen (zoals elk jaar), en daar zit ik al bijna aan. Ik geloof dat de teller op 49 staat. Ik ga er elk jaar ruim overheen, maar vind het fijn om het low key te halen anders gaat lezen zo als een moetje voelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.