Dagboek: De start van NaNoWriMo 2017 (en hoe ik er mee stopte, voor nu)

Geplaatst op 13 november 2017 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Omdat het niet zo lekker ging afgelopen tijd, een dagboekje van twee weken. Veel plezier met lezen.

Maandag

Vandaag ruim ik op, bak ik koekjes en maak ik zeepjes. Voor ik het weet is de dag voorbij en is het weer tijd voor Dungeons and Dragons.

Dinsdag

Vandaag breng ik bestellingen weg, doe ik boodschappen, verpak ik zeepjes, ontwerp ik labels, kijk ik de History of Magic documantaire en lees ik mijn boek eindelijk uit.

Woensdag

Op woensdag moet ik vroeg op, want om half 9 krijgen we voorlichting op het werk over de nieuwe abonnementen. Ik bekijk het nieuwe aquarium grondig voor ik vertrek, want Rob heeft daar nog lang aan gewerkt gisteravond.

 

Rond 11 uur ben ik weer thuis van mijn werk en begin ik met NaNoWriMo. Het is immers weer november! Het lukt me om de 2k te schrijven die ik wil. YES! En daarna fiets in naar Rosmalen om te gaan werken.

In de middag komen er twee meiden naar beneden die ook bij de Harry Potter nacht waren. Ze kwamen even hallo zeggen omdat mij zeggen zitten. Hoe tof.

Donderdag

Donderdag was ontwerpdag en zeepjes maak dat en heel veel andere dingen doen dag. Ik had genoeg te doen, maar de dag vloog zo snel voorbij. Bizar. Ook het schrijven lijkt in eerste instantie niet te lukken, maar tijdens Expeditie Robinson lukt het me alsnog om 2k te schrijven.

Vrijdag

Op vrijdag heb ik een erg lekkere dag. ‘S Morgens kan ik nog wat kleine klusjes doen en dat vertrek ik naar Eindhoven voor het boekenfestijn, een schrijfmiddag en de leesclub. Het boekenfestijn was ditmaal dus weer in Eindhoven en dat leek me een goed moment om alles te combineren. Ik kocht was boeken en ging toen naar Van Piere, waar Liz en Marielle al aan het schrijven waren. Ik schoof aan en schreef mee. Ik schreef veel minder dan ik hoopte, maar dat was wel ontzettend gezellig en dat is natuurlijk ook winst. Ook Annabel schoof aan en samen gingen we eten bij Happy Italy.

We sloten de avond af met een heel gezellige leesclub, waar we Warcross bespraken, gezellig kletste en oa. Toffe artprints konden winnen!

Warcross kreeg gemiddeld een [xxxxxxxx] en voor de volgende keer (26 januari) kozen we het boek Iskari. LEUKKKK! In december hebben we waarschijnlijk nog een bookish kerstdiner.

Zaterdag

Vandaag moet ik werken en het is ‘s morgens echt DRUKKKK. Thuis wordt de Ikea bestelling EINDELIJK afgeleverd, wat meerdere dingen betekent. 1. 2 nieuwe planken in mijn kast (en eindelijk alles netjes op een lijn), een nieuwe voorraadkast voor alle kaarsen en dus een opgeruimde werkruimte, 3. Een nieuw tv meubel waardoor er meer opbergruimte (en plek voor plantjes) ontstaat en 4. Een kastje naast mijn bed; lezen in bed be like!

Zondag

WOEHOE. Vandaag is de boekpresentatie van Wonderland. Het was zo vet om zo veel boeken te mogen signeren en het was ook nog eens supergezellig! Ik gaf ook een workshop kerstkaarten maken. Lekker knutselen. Ik was al een beetje ziek vandaag, maar het was nog steeds leuk. ‘s Avonds gingen we nog met z’n allen pizza eten. LEUK!

 

Maandag

Ziek. Op. Moe. Griep. Maar ik moest vandaag ook naar de dokter, dus feestje. Ik heb zelfs D&D afgezegd en ben naar bed gegaan.

Dinsdag

Vandaag wilde ik zo graag beter zijn! Ik was nog steeds niet lekker, maar ik heb me er doorheen geslagen. Allereerst moest ik supervroeg bloed laten prikken. Daarna ben ik bij de hema gaan ontbijten, want ik had pas om 10 uur een afspraak met de meiden bij de bieb om de HP nacht te evalueren. Daarna had ik weer een paar uur pauze, dus ik besloot bij de yoghurtbarn te gaan zitten om te lezen.

En waarom nu die pauzes? Omdat we ‘s middags een personeelsuitje hadden. Het was heel erg gezellig en we hebben hele toffe dingen gedaan. Een workshop ukelele, oud-Hollandse spelletjes en lekker met z’n allen eten. Het was heel erg leuk!

Ik kwam helemaal kapot thuis; energie op en weg.

Woensdag

Nadat ik gisteren helemaal kapot moe was, besluit ik echt dat het beter voor mij is als ik meer rust ga pakken en minder dingen moet van mezelf. Zo stop ik voor nu met nanowrimo. Het is even nodig. Vandaag doe ik dan ook alleen het hoognodige. Allereerst een bijles en dan richting Rosmalen om weer op de jeugdafdeling te werken. En daarna hop naar Utrecht, want ik mag van Blossom Books de auteur van Iskari ontmoeten. WAAAAAH. Zo tof. Zo veel liefde voor dat boek.

 

Donderdag

De ochtend begint rustig, en daarna ga ik naar mijn werk om een paar uurtjes te werken. Daarna ga ik richting Rhenen, want ik eet bij mama. We eten mijn lievelingsstampot: bietjesstampot. ZO LEKKER. Rond half 11 ben ik weer thuis en kruip ik lekker in bed.

 

Vrijdag

Vandaag heb ik afgesproken met die lieve Thyrze. We lunchen samen en ik krijg eindelijk haar stekkie te zien. Love you <3. En daarna: WEEKENDDDD.

Zaterdag

Vandaag zijn we allebei vrij. yay! We doen boodschappen en dan is het opeens al tijd om naar de stad te gaan. We gaan uiteten en dan naar de film: Thor Ragnarok. EN DIE IS NICE.

Zondag

Vandaag zou ik ook vrij zijn, maar ik krijg de vraag of ik een zieke wil vervangen op het werk en dat doe ik. Ik blog wat, ruim wat op en werk… EN ‘s avonds zet ik de laatste kast in elkaar en begin ik voorzichtig met het opruimen van mijn atelier. Ik ben zo enthousiast en ik denk dat het heel mooi gaat worden!

Gelezen

Op dinsdag lees ik eindelijk Lord of Shadows uit. DAMN DAT EINDE. Op donderdag  lees ik drakendal uit. Op vrijdag lees ik Graf DK62, waar ik veel sneller doorheen ben dan ik dacht. Op een goede manier! Op zaterdag begin ik in Noorse Goden. Ik ben DOL op Noorse mythologie en daarom verslind ik het boek. De combinatie Neil Gaiman en Noorse mythologie werkt als een trein.

Op zondag lees ik Sariel van Garth Nix; heerlijke fantasy en op maandag lees ik Stef’s grote neuzenboek. Meer trek ik niet. Daarna doe ik een paar dagen over Crimson Bound, een bijzondere hertelling van Roodkapje. Op donderdag lees ik Cel 7, want heel spannend en meeslepend is en op vrijdag lees ik Een studie in Rood uit. Eindelijk weer eens ene klassieker gelezen en deze was echt heel goed.

‘s Avonds blader ik vooral door mijn kleurboeken, lees ik Jill en Leeuw en maak ik een beginnetje in Pipi Langkous! Ik heb dit boek gekozen voor mijn granniechallenge als ‘klassieker voor kinderen’-boek. LEUK! Ik lees de drie boeken van Pippi dit weekend uit én ik lees ook Whichwood uit. De nieuwe Tahereh Mafi

12 boeken in twee weken. WAUW!

Nieuwe boeken

Hoewel ik deze week ook al een prijs binnenkrijg voor de Boeken Adventkalender (hebben jullie er al zin in!?), zijn het vooral de boeken die ik vrijdag op het boekenfestijn koop die ik aan mijn verzameling kan toevoegen. Ik kocht er twee voor Valerie en drie voor mezelf:

De avonturen van Sherlock Holmes en De Memoires van Sherlock Holmes en Lirael van Garth Nix.

De tweede week kreeg ik een aantal boeken binnen. De Edele bijvoorbeeld, het vervolg op De Nieuweling. Ook kreeg ik de hardcopy van S.t.a.g.s binnen, vanwege de blogtour.

Ook kreeg ik twee creatieve boeken binnen: Alles over de copic marker (handig!) en Creatief met markers en meer (ook heel handig!). Ik kijk er naar uit om er mee aan te slag te gaan!

Tot slot krijg ik het vierde magisteriumboek binnen van uitgeverij Moon: Het zilveren masker.

 

Blogposts

Hopelijk volgende week minder blogloze dagen. Sorry!

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: De start van NaNoWriMo 2017 (en hoe ik er mee stopte, voor nu)

 1. Zoals altijd vind ik dit dagboekje weer ontzettend leuk om te lezen <3. Die dobbelstenen die je gekocht heb zijn echt super mooi! Zelf speel ik ook D&D en ik verzamel stiekem ook dobbelstenen. Er zijn zoveel mooie exemplaren!
  Hopelijk voel je jezelf ook wat beter nu. Ziek zijn is nooit prettig. En wat gaaf dat je de schrijfster van Iskari heb ontmoet! Volgens mij zag ik al wat langs komen op Social Media…
  Dat van NaNoWriMo herken ik ook wel. Ik heb mijn hand gekneusd en typen is nu dus erg lastig, vooral lange lappen tekst. Daarom heb ik de afgelopen twee weken bijna niks aan NaNoWriMo kunnen doen (Toch probeerde ik dagelijks een paar honderd woorden te typen, om de gewoonte te behouden). Heel verstandig dat je toch koos om ermee te stoppen. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen!

 2. Andrea

  Ik was ook begonnen met Nanowrimo en na de eerste 4 best goede dagen, zakte het helemaal in. Zelfs toen ik jouw post had gelezen, wilde ik nog te stoppen. Ik heb nog wel een paar keer geschreven, maar ben geëindigd met 5000 woorden. Ach, ik was weer even met mijn verhaal bezig geweest en ik heb 5000 woorden meer geschreven dan zonder nano.
  Zo tof dat je de schrijfster van Iskari hebt ontmoet. Ze lijkt me heel aardig, als ik naar haar yt videos kijk.
  Ik had al eerder willen reageren op deze post, maar er kwam niet van en nu dus alsnog vanwege de scavengerhunt 🙂

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.