Lord of Shadows (The Dark Artifices #2) – Cassandra Clare

Geplaatst op 11 november 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Lord of Shadows (The Dark Artifices #2) – Cassandra ClareLord of Shadows door Cassandra Clare
Ook door deze auteur: City of Ashes
Serie: The Dark Artifices #2
Andere boeken in deze serie: Lady Midnight
Uitgever: Margaret K. McElderry Books | Mei 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 701
ISBN: 9781442468405
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Would you trade your soul mate for your soul?

A Shadowhunter’s life is bound by duty. Constrained by honor. The word of a Shadowhunter is a solemn pledge, and no vow is more sacred than the vow that binds parabatai, warrior partners—sworn to fight together, die together, but never to fall in love.

Emma Carstairs has learned that the love she shares with her parabatai, Julian Blackthorn, isn’t just forbidden—it could destroy them both. She knows she should run from Julian. But how can she when the Blackthorns are threatened by enemies on all sides?

Their only hope is the Black Volume of the Dead, a spell book of terrible power. Everyone wants it. Only the Blackthorns can find it. Spurred on by a dark bargain with the Seelie Queen, Emma; her best friend, Cristina; and Mark and Julian Blackthorn journey into the Courts of Faerie, where glittering revels hide bloody danger and no promise can be trusted. Meanwhile, rising tension between Shadowhunters and Downworlders has produced the Cohort, an extremist group of Shadowhunters dedicated to registering Downworlders and “unsuitable” Nephilim. They’ll do anything in their power to expose Julian’s secrets and take the Los Angeles Institute for their own.

When Downworlders turn against the Clave, a new threat rises in the form of the Lord of Shadows—the Unseelie King, who sends his greatest warriors to slaughter those with Blackthorn blood and seize the Black Volume. As dangers close in, Julian devises a risky scheme that depends on the cooperation of an unpredictable enemy. But success may come with a price he and Emma cannot even imagine, one that will bring with it a reckoning of blood that could have repercussions for everyone and everything they hold dear.

Cassandra Clare melkt de boel uit, is wat veel mensen zeggen. Iets anders dan de Shadowhunter wereld lijkt ze nog niet gedaan te hebben, maar toch blijft het voor mij een enorm guily pleasure, al die demon vermoordende sexy halfengelen. En daarom kocht ik Lord of Shadow al vrij snel nadat het boek uitkwam. Het duurde echter best wel een tijdje voor ik het kocht. En eenmaal begonnen duurde het ook een tijdje eer ik het uit had. Een week! En dat is voor mij een hele tijd.

Emma en Julian zijn parabatai en verliefd op elkaar. En als er iets verboden is, is dat het wel. Want het kan hun letterlijk vernietigen. Ze zoeken dan ook haastig iemand die hen kan helpen..  Maar wie kunnen ze daarin vertrouwen? Hun enige hoop lijkt The black volume of the Dead te zijn, een boek waar iedereen jacht op maakt. En dan is daar ook nog de dreiging van de Unseelie King.

Dat ik er een week over deed of Lord of Shadows uit te lezen, geeft zeker niet aan dat ik het boek slecht vond. Integendeel; ik heb er weer enorm van genoten. Het boek was heus wel meeslepend en spannend, maar het las minder snel weg op een of andere manier. Misschien was ik er ook minder voor in de mood. Aan de andere kant, het boek heeft zo’n 700 pagina’s, dus wat zeur ik?

Er zijn een aantal dingen waar ik heel erg blij van werd tijdens het lezen. Allereerst was dat er veel meer ruimte was voor alle broertjes en zusjes van Julian om zich te ontwikkelen. Het verhaal leek zich minder om Emma en Julian te centreren en dat vond ik erg verfrissend. Natuurlijk is elk boek uit de serie ergens een beetje hetzelfde als z’n voorganger, maar toch weet Cassandra Clare er steeds weer een draai aan te geven. Het is in ieder geval verslavend genoeg om door te willen blijven lezen.

Ook de grote rol van de Faeries sprak me aan, evenals de grote hoeveelheid bromance. Ik hou van goed uitgewerkte vriendschappen en die kwamen duidelijk naar voren.

En Kid. Kid was nice.

Iets wat me dan wat minder aansprak was het feit dat bepaalde relaties een beetje geknutseld leken. Alsof Clare er perse diverse personages in wilde verwerken en een groot aantal homoseksualiteit in haar boek wilde proppen. Soms kwam dit fake over en niet overtuigend. Zonde, want het had erg goed kunnen werken.

Ik ben blij om ook in dit boek weer allerlei oude bekenden terug te zien. Het voelt vertrouwd, maar toch ook steeds weer een beetje anders en dat maakt het denk ik dat ik het nog niet zat ben. Toch vraag ik me af hoeveel melk deze koe nog zal hebben… We zullen het zien komende jaren.

Het is wel heftig om na het einde in dit boek (HOLY LORD MENSEN, HOLY LORD) te zeggen; oh ik wacht nog even gemakkelijk twee jaar… Want zo lang zullen we moeten wachten op het vervolg van deze serie. Help.

Lord of shadows wist mij vooral op het eind helemaal omver te blazen. Ik wil het vervolg en wel nu!

Hoewel ik lang heb gedaan over Lord of Shadows, vond ik het een erg tof boek. Ik was vooral blij om te zien dat de faeries en de overige broers en zussen een grotere rol kregen. Het was spannend, meeslepend en vooral weer erg verslavend. Precies wat we van Cassandra Clare gewend zijn, dus.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “Lord of Shadows (The Dark Artifices #2) – Cassandra Clare

  1. Een leuk feitje: Cassandra Clare heeft de release data van The Queen of Air and Darkness omgewisseld met die van Chain of Gold (of hoe het ook heet), dus deel drie komt volgend jaar uit. In de herfst als het goed is. 🙂

  2. Kristina

    Emmy heb je de derde deel nog niet gelezen? Vorige maand uitgekomen in het Nederlands ik ben benieuwd wat is jou ervaring

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.