Bullet Journals van verschillende uitgevers

Geplaatst op 5 november 2017 door Emmy in DIY, Recensie / 7 Comments

Bulletjournalling is dé hype van het moment. Niet alleen schieten de boeken over deze manier van plannen de grond uit, een tal van uitgevers heeft ook een eigen boekje gemaakt waarmee je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. Ik wil vandaag een aantal door de hype ontstane bulletjournals laten zien. Ik laat hierbij de al gevestigde en bekendere merken buiten beschouwing.

Ik heb drie verschillende bulletjournals (BuJo’s) in mijn kast staan, alle drie van een andere uitgever; Blossom Books, BBNC (Mus) en LS Amsterdam hebben alle drie mooi vormgegeven boekje uitgebracht die ik graag tegenover elkaar wil zetten. Welke vind ik het fijnst werken? Wat zijn de voordelen van elk boekje? Hoe verhoudt de prijs zich tot de kwaliteit?

Blossom Books

Het boekje van blossom books is roze van kleur en in slechts een uitvoering verkrijgbaar. Als je een dotted grid wilt, natuurlijk. Ze hebben wel meerdere uitgaven van andere boekjes. Het boekje is te koop in de betere boekhandel, of in de Spread the Booklove webshop (voor 6,99 euro). Ik heb er destijds 10 euro voor betaald in de winkel.

Hoewel het papier vrij dun is en het leeslintje bij sommigen heeft losgelaten, vind ik het een erg prettig boekje. Het is compact en de stippen zijn niet te dik gedrukt, waardoor het niet botst met eventuele illustraties. Ik heb het boekje graag gebruikt en ik denk dat ik hem snel weer op zal pakken voor nieuwe TBR kasten. Het formaat is A5.

Mus

UItgeverij Mus (BBNC) heeft een tal van bullet journals uitgegeven met allerlei diverse printjes. Ik heb een vrij simpel design van 11,99 euro, de wat nieuwe heb je in huis voor 12 euro 50. Best betaalbaar, dus. Het papier is 80 gramspapier, wat ongeveer overeenkomt met printerpapier. Er zit een aparte handleiding bij met tips en het boekje heeft een softcover, maar is toch stevig. Nog een plus zijn de drie leeslintjes, zo heb je je juiste pagina zo gevonden. Voorin staan een paar alvast ingevulde pagina’s.

LS Amsterdam

Het duurste boekje in mijn verzameling is die van LS Amsterdam. Dit boekje – geïllustreerd door Natascha Kranenburg – bevat zo’n 200 bladzijden om zelf in te vullen en heeft 90 grams papier. Wat dikker papier en dus ideaal voor wat dikkere markers. Ook deze is te verkrijgen in verschillende ontwerpen, maar kost wel bijna 17 euro. Er zit een aparte handleiding bij het boekje boordevol tips. Het is een hardcover en ideaal voor de beginner, omdat er voorin een aantal voorgedrukte pagina’s zijn. Deze hebben echter wel een bepaalde stijl, waardoor de sfeer al een beetje gezet is. Hierdoor is het boekje wat meer smaakgebonden en doorgewinterde BuJo-fans zullen het misschien zonde van de pagina’s vinden. De pagina’s van dit boekje zijn al genummerd.

Ik vind het moeilijk om aan te geven welk van deze boekjes nou mijn favoriet is. Ik gebruik ze eigenlijk allemaal wel – maar nog niet voldoende. Ik wil ze komend jaar echt gaan inzetten tijdens het lezen, maar een echte Bulletjournal junkie zal ik denk ik niet worden.

Welk van deze boekjes zou jij gebruiken?

 

Tags: , ,

Divider

7 responses to “Bullet Journals van verschillende uitgevers

 1. Die laatste vind ik wel heel erg mooi; ondanks dat de stijl daarin al wel een beetje vastgelegd is. Voorheen had ik ook een bullet journal, maar ik vond het op een gegeven moment erg lastig worden om het te combineren met mijn digitale agenda en todo lijst voor op werk. Dus toen ben ik maar helemaal digitaal gegaan terwijl ik een bullet journal wel erg leuk vind!

 2. Ik ben zelf niet zo creatief en daarom schrikt de BuJo mij enorm af. Ik zie echt de mooiste ontwerpen voorbij komen en ik weet dat ik dat nooit zou kunnen. Ondanks dat de BuJo uiteindelijk helemaal niet zo is begonnen…
  Maar het blijft me wel trekken. Dat komt gewoon doordat ik gek ben op plannen en boekjes. <3

 3. Ik heb zelf ook een bulletjournal. Een dotted van Molskin. Ben er best tevreden over ❤ Deze drie spreken mij eigenlijk niet zo aan, maar vooral omdat ik dus zo gewend ben aan de Molskin. Kan niet wachten tot ik in December een nieuwe journal mag starten voor 2018 😀

 4. Ik heb die van Blossom Brooks. En hij bevalt mij prima. Alleen is het met mijn slechte ogen soms lastig om de dots te zien.
  Ik wil hem komend jaar alleen maar meer gaan gebruiken.

 5. Ik ben zelf een fan van de MUS en denk niet dat ik snel overstap naar die van LS of BB. hooguit naar de leuchtturm die wereldwijd eigenlijk het meest gebruikt wordt. Ik heb niks met hardcovers, aangezien ik mijn bujo graag helemaal open wil kunnen leggen zonder veel problemen en dat lukt met die boekjes van BB en LS toch minder goed. Ik vind eerlijk gezegd dat de uitgevers de plank een beetje misslaan met hun bujo-product en het er meer op lijkt dat ze maar met de hype mee willen gaan en er zsm geld uit willen halen ipv dat ze gericht op de bujo community met goed onderzoek een goed product neerzetten. Maar again, da’s mijn mening haha.. Ik blijf voorlopig bij de MUS. De leuchtturm lijkt me ook heerlijk, al houdt de grootte mij tegen. De grootte van de MUS vind ik voor mij perfect. Ik heb ook de horizontale variant liggen, daar wil ik een travel/memory journal van maken.

  • Voor mensen wat de Bujo ook daadwerkelijk gebruiken zoals het origineel opgesteld is, zonder veel tekenen en dus vooral gericht op lijstjes en minimalistisch.. daar zijn de hardcovers natuurlijk wel net zo goed voor. Maar als je graag tekent en creatiever bent, vind ik die van BB en LS toch echt heel erg onpraktisch.

 6. Ik geloof dat ik de laatste ook het mooiste vind: als ik eens een keer een échte bujo zou willen proberen in plaats van mijn eigen gelinieerde notitieboekjes, zou ik denk ik voor die gaan. Dan maar wat meer betalen, maar dan heb je ook wel wat denk ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.