S.T.A.G.S – M.A. Bennett

Geplaatst op 6 november 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

S.T.A.G.S – M.A. BennettS.t.a.g.s. door M.A. Bennett
Uitgever: Meis & Maas | Oktober 2017
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 307
ISBN: 9789030503477
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

Op YALC werden we overspoeld door toffe nieuwe boeken en dan is het heel verleidelijk om alles aan te schaffen en mee naar huis te slepen. Een van de boeken die ik toen al vond opvallen was S.T.A.G.S.. Ik wist echter toen al dat de Nederlandse vertaling er ook aan zat te komen, en liet het boek dus achter in Engeland. Pas geleden kreeg ik een heel leuk mailtje; of ik mee wilde doen aan de S.T.A.G.S. blogtour. Natuurlijk wilde ik dat, want ik keek enorm uit naar dit spannende boek!

Greer is toegelaten tot de St. Aiden the Great School (S.T.A.G.S.), een erg prestigieuze Engelse kostschool. Ze is een enorm buitenbeentje, maar als ze op een dag een bijzondere uitnodiging voor een weekend op een landgoed krijgt, ziet ze dit als de ideale manier om bij de kliek te gaan horen. Samen met de Middeleeuwers (de elite van de school) gaan ze een weekend jagen. Maar of dat nu zo veilig is….?

S.T.A.G.S. begint heel langzaam en beschrijvend. Greer neemt ruim de tijd om zichzelf en haar school te introduceren. Hierbij maakt ze gebruik van het breken van de vierde muur. Bij deze techniek word je als lezer toegesproken alsof de hoofdpersoon bewust van je aanwezigheid is. Een hele toffe techniek, maar het maakte wel dat ik er even in moest komen. Het is niet meteen spannend of pakkend, maar ik wist wel dat ik best wel naar zo’n school wilde.

Aan het einde van het boek ben ik daar volledig op teruggekomen. Waarom? Dat mag je natuurlijk zelf ontdekken.

Eenmaal in het boek is het gemakkelijk om je de hele locatie en de situatie voor te stellen. De eerste paar hoofdstukken zijn dan wel erg beschrijvend, ze prikkelen wel enorm. Er speelt namelijk iets en er is wat heftigs gebeurd; iets waar jij als lezer nog achter moet komen.

S.T.A.G.S. is een waar mysterie. Geen thriller, niet super eng, maar echt een verhaal waarbij je langzaam ontdekt wat er nu aan de hand is. Er gebeuren best heftige dingen, maar deze maak je maar van één kant mee, die van Greer. Soms vond ik dit wel lastig, omdat ik graag wilde weten wat er in het hoofd van de anderen afspeelde.

Het boek was spannend, maar waar het begin heel langzaam is, gaat het einde weer vrij snel. Er komt dan een hele hoop op je af en soms vroeg ik me af of de balans niet een beetje zoek was. Toch heb ik intens van het boek genoten. Ik vond het mysterieuze sfeertje fantastisch en zeg nu eerlijk; we zouden allemaal wel eens binnen willen kijken bij de Engelse adel, toch? Ik raakte echt verliefd op dat aspect van het boek.

Ik moet echter wel bekennen dat ik vrijwel alles uit het boek zag aankomen. Achteraf dacht ik; ja, dat wist ik al… Zelfs het verrassende laatste woord kon ik halverwege het boek al gokken. En dat is iets waar ik van baal. Komt dat omdat ik zo veel lees? Of zag ik gewoon alle verbinden al? Maar ondanks dat vond ik het een heel gaaf boek waar ik echt enorm van heb genoten. Het is een enorme aanrader.

Ondanks dat ik alle plotwendingen in S.T.A.G.S. zag aankomen, vond ik het een bijzonder sterk boek waarbij de sfeer van de Engelse adel duidelijk naar voren kwam.

S.T.A.G.S. is een bijzonder boek. Ik zou het eerder een mysterie noemen dan een thriller, maar dat neemt niet weg dat het een spannend boek is. Het is erg beschrijvend beschreven, maar dat past goed bij de diverse locaties die het verhaal aandoet. Een echte aanrader die leest als een trein.

De volgende stop in de blogtour is Kwante in Wonderland.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “S.T.A.G.S – M.A. Bennett

  1. Ik heb ook zo enorm genoten van het boek! Mijn recensie komt pas de 16e online, maar ik heb hem twee weken geleden al geschreven toen ik het boek net uit had en super enthousiast was haha. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.