There’s Someone Inside Your House – Stephanie Perkins

Geplaatst op 9 november 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

There’s Someone Inside Your House – Stephanie PerkinsThere's Someone Inside Your House door Stephanie Perkins
Ook door deze auteur: Anna & de French Kiss
Uitgever: Macmillan | Oktober 2017
Genres: Young Adult, Contemporary, Horror
Aantal pagina's: 287
ISBN: 9781509859801
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Scream meets YA in this hotly-anticipated new novel from the bestselling author of Anna and the French Kiss.

One-by-one, the students of Osborne High are dying in a series of gruesome murders, each with increasing and grotesque flair. As the terror grows closer and the hunt intensifies for the killer, the dark secrets among them must finally be confronted.

International bestselling author Stephanie Perkins returns with a fresh take on the classic teen slasher story that’s fun, quick-witted, and completely impossible to put down.

Op YALC had ik het geluk een aantal ARCs te scoren; exemplaren van boeken die nog niet zijn verschenen. Een van die ARCs was There’s Someone Inside Your House, van Stephanie Perkins. We kennen deze auteur van het suikerzoete Anna and the French Kiss en de vervolgen daarvan, maar twee jaar terug vertelde ze op YALFest al dat ze bezig was met een boek met horror elementen. In There is Someone Inside Your House beloofde ze een wat donkere kant van zichzelf te laten zien.

Makani is door haar ouders in Hawaii naar haar oma gestuurd. Een nogal groot verschil; bounty eiland vs het Amerikaanse platteland. Maar ze moet het er maar mee doen. Gelukkig heeft ze een aantal vrienden (en een crush op een beetje een alternatieve jongen). Maar dan wordt er een meisje op gruwelijke wijze vermoord. En niet veel langer de meest populaire jongen van de school. En wellicht heeft de moordenaar het ook wel op Makani gemund.

There is Someone Inside Your House is zo’n typische slasher tienerverhaal… Zoet en schattig en leuk en lief en dan BOEM. Overal bloed. Dit maakte het boek meteen ontzettend grappig.

Ik denk dat dit boek heel erg goed bij Stephanie Perkins past. Ze ziet er super schattig uit, maar heeft ook echt wel een duister kantje. En dat laat ze goed zien in dit boek, wat in de basis een liefdesverhaal is. Een heel fijn liefdesverhaal ook nog eens. Ze laat hiermee goed zien dat schijn bedriegt en dat niet alles altijd is wat het lijkt.

Ik vond de personages erg leuk. Makani heeft een aantal erg fijne mensen om zich heen. Ik vind het ook heel fijn om personages te hebben die wel vrienden hebben. Ik ben het namelijk zo zat wanneer de YA held of heldin in kwestie amper vrienden heeft maar toch de mooiste/tofste persoon ooit is. Makani is gewoon leuk en gezellig en dat laat ze het hele boek zien. Ik zou gemakkelijk bevriend met haar kunnen zijn.

Begrijp me niet verkeerd, maar There is Someone inside Your House is niet perse een heel goed boek. Het is niet zo diepgaand en is meer een boek voor de fun; leuk en gezellig waar je ook de kriebels van krijgt. Het heeft een lekker tempo en is precies op de juiste punten spannend en creepy. Ook komt de ontknoping niet perse helemaal aan het einde en komen de motieven van de moordenaar ook echt aan het bod. En die zetten je wel aan het denken, want een moordenaar kan grote maar ook kleine motieven hebben. Er komen in ieder geval veel spannende momenten langs en dat maakt het een heel aangename leesbeleving.

Verwacht er echter geen heel sterk horrorverhaal van waarbij je ’s nachts niet meer zonder lichtje durft te slapen. Het blijft Stephanie Perkins en daar horen schattige verhalen bij.

There Is Someone Inside Your House is suikerzoet met een duister randje.

There Is Someone Inside Your House is een mix tussen romantiek en slasher horror en dat vond ik een geslaagde combinatie. Als je echte horror verwacht, dan zal dit boek teleurstellen, maar als je wel wat spanning in een romantische verhaal wil hebben, dan is dit precies het boek wat je nodig hebt. Ik heb me gruwelijk vermaakt met dit boek.

 

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “There’s Someone Inside Your House – Stephanie Perkins

  1. Audrey

    Ik vond dit boek juist ontzettend tegenvallen. Ik had er zoveel van verwacht en ik had daarvoor dan nog eens 13 minuten uitgelezen. Ik was dus een beetje bevooroordeeld. Tja, het was voor mij best teleurstellend 🙂

  2. Ik ben zo benieuwd naar dit boek. De contemporary romans van Stephanie Perkins zijn echt een guilty pleasure voor mij. Ik moet bekennen dat ik het helemaal niet erg vind dat deze niet doodeng blijkt te zijn. Misschien dat ik hem dat toch nog wel durf te gaan lezen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.