Anna & de French Kiss (Anna and the French Kiss #1) – Stephanie Perkins

Geplaatst op 31 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 16 Comments

Anna & de French Kiss (Anna and the French Kiss #1) – Stephanie PerkinsAnna & de French Kiss door Stephanie Perkins
Ook door deze auteur: My true love gave to me
Serie: Anna and the French Kiss #1
Andere boeken in deze serie: Lola & de boy next door
Uitgever: Van Goor | april 2015
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789000343560
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Een heerlijk meidenverhaal in romantisch Parijs
Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

Ik voelde me het gelukkigste meisje op aarde toen ik Anna & de French Kiss van de uitgever kreeg, want hoewel dit boek normaal gesproken niet zo snel mijn keuze zou zijn geweest, waren het mijn andere blogvriendinnetjes die mij er van wisten te overtuigen dat Anna zo’n beetje verplichte lectuur is. En dan ben ik uiteraard de beroerdste niet om het uit te testen.

Ik had het nooit gewacht, maar ik voor Anne & de French Kiss oprecht een heel erg leuk boek. Ik ben geen contemporary romance type, maar dit boek wist me te overtuigen. Het is namelijk niet te overdreven.

Aan het begin vraag je jezelf echt af waarom Anna zich zo aanstelt dat ze naar Parijs moet. Maar aan de andere kant.. Hoe zou jij het hebben gevonden om opeens alles achter je te moeten laten? Elke tiener zou dat oprecht de hel op aarde vinden en ik vind Anna’s gezeur dan ook best terecht.

Anna gaat dus naar Parijs en gaat daar naar een Amerikaanse kostschool. Ze heeft het geluk om meteen door een vriendengroepje te worden opgenomen, want anders had ze zich als een muisje verstopt. Langzaam leer je ze allemaal kennen en raak je ook met hen bevriend. Anna kruipt uit haar schelp en begint Parijs te waarderen.. En misschien ook wel haar nieuwe beste vriend.

De groei van Anna vond ik echt heel prettig. Van domme oppervlakkige doos, veranderd ze in een meisje dat voor zichzelf opkomt en zichzelf durft te zijn. Vooral in bepaalde gebeurtenissen kwam dit erg sterk naar voren en daar heb ik dan ook enorm van genoten.

Maar een boek over liefde… Eh.. Emmy, daar heb je toch niks mee? Nee, vaak niet. Maar voor Anne St. Clair maak ik graag een uitzondering. Dit komt omdat er geen sprake is van instalove. Ja, wel een kleine vonk.. Maar het is niet klats boem aan. Ze komen hobbels tegen en er wordt tenminste echt een vriendschappelijke fundering gelegd. Dit zie je veel te weinig in young adult. Dus dat was wat mij betreft een dikke plus.

Daarnaast vind ik de sfeer van Parijs echt heel goed overkomen. De kleine bioscoopjes, de smalle straatjes… Ik waande me weer even in de hoofdstad van de liefde. Stephanie Perkins is er goed in geslaagd het decor van dit verhaal over te brengen, zonder dat het geforceerd of nep overkomt.

Als ik dan toch nog wat kritiek moet leveren, dan vind ik sommige gebeurtenissen misschien net iets te random. En vind ik niet alles even prettig afgerond. Maar he, soms moet je niet te veel nadenken bij een boek, toch?

Ik hoop heel erg dat van Goor de overige twee boeken ook gaat vertalen. Ik kan namelijk concluderen dat Anna & de French Kiss echt een guily pleasure is, waar ik heel graag nogmaals in wil duiken!

IMG_0569

Ik las dit boek tegelijk met Esmee, zodat we samen een aantal blogposts over Anna zouden kunnen maken. Lees haar recensie ook!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

16 responses to “Anna & de French Kiss (Anna and the French Kiss #1) – Stephanie Perkins

  1. Gaia Steinbuch

    Ik heb de Engelse versie van dit boek gelezen en vond het een erg leuk boek. Ik heb boek twee en drie ook in het Engels gelezen. Ik vond boek twee ook erg goed, boek drie vond ik tegenvallen. Overigens gaan alle drie de boeken over andere hoofdpersonages en zijn de verhalen goed apart te lezen.

  2. Ik lees dit soort boeken ook echt niet vaak, maar dit is toch zeker wel één van mijn favorieten ?❤ Ik heb dit boek geloof ik vorig jaar gelezen in het Engels en meteen de andere twee er achteraan. Het boek van Lola vond ik iets minder leuk als deze, maar het derde boek van Isla vond ik wel weer super leuk! Die moet je ook zeker gaan lezen.

  3. “Aan het begin vraag je jezelf echt af waarom Anna zich zo aanstelt dat ze naar Parijs moet.” Daar had ik ook last van haha, maar voor mij is dit ook nog steeds een swoooooooonboek <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.