My True Love Gave to Me: Twelve Winter Romances

Geplaatst op 1 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie, Uncategorized / 7 Comments

My True Love Gave to Me: Twelve Winter RomancesMy true love gave to me door Stephanie Perkins, Holly Black, Ally Carter, Matt de la Pena, Gayle Forman, Jenny Han, David Levithan, Kelly Link, Myra McEntire, Rainbow Rowell, Laini Taylor, Kiersten White
Ook door deze auteur: Anna & de French Kiss, Witte Kat, Als ik blijf, Aan alle jongens van wie ik hield, Elke dag, Eleanor & Park, Days of Blood and Starlight, Paranormalcy
Uitgever: Macmillan | Oktober 2014
Genres: Young Adult, Contemporary, Romantiek
Aantal pagina's: 355
ISBN: 9781447272793
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

On the first day of Christmas, my true love gave to me ...This beautiful collection features twelve gorgeously romantic stories set during the festive period, by some of the most talented and exciting YA authors writing today. The stories are filled with the magic of first love and the magic of the holidays. Includes: Ally Carter Holly Black Laini Taylor Rainbow Rowell Matt de la Pena David Levithan Stephanie Perkins Kiersten White Kelly Link Jenny Han Gayle Forman Myra McEntire

Ik kan Tim eigenlijk de schuld geven voor het kopen van dit boek; hij wees me er namelijk bij YALC op dat deze prachtige hardcover uitgave van My true love gave to me,  maar 5 pond zou kosten. Ook al was het midden zomer en vielen de mussen van het dag; een kerstboek kopen kan altijd. Helaas was de andere kaft (blauw, met roze op snede) uitverkocht, dus nam ik de andere mee. En nu het winter is, besloot ik het boek te gaan lezen.

My true love gave to me bevat 12 winterse kerstverhalen van 12 verschillende en populaire Young Adult schrijvers, waaronder een aantal enorm populaire. Ik vond het tof om van een paar van mijn favoriete auteurs een kort kerstverhaal te lezen, dus ik begon vol goede moed aan het boek.

Elk hoofdstuk begint met een leuke illustratie. Ik ben dol op kleine illustraties in boeken; dat geeft een boek net wat meer sfeer mee. En een kerstboek kan natuurlijk nooit genoeg sfeer hebben.

De verhalen zijn allemaal zo rond de 30 pagina’s, wat een prima lengte is voor een kort verhaal, maar wat ik zelf altijd lastig vind. Tegen de tijd dat ik echt in een verhaal zit, is hij al weer uit. En dat twaalf keer. Dit ligt niet aan dit boek; dit heb ik bij elke verhalen bundel. Maar, eerlijk is eerlijk, er zaten echt hele leuke verhalen tussen. Verhalen die me bij bleven. Verrassend is dat deze niet altijd behoorde tot de schrijvers die ik al kende. Het is een fijne manier om kennis te maken met ander schrijftalent.

De twaalf schrijvers hebben allemaal hun eigen stem en manier van schrijven, dit komt duidelijk naar voren en dit maakt het boek dynamisch. Er was afwisseling, wat ik zelf wel prettig vond. Ik heb geen enkel verhaal gelezen wat me echt tegenstond, het was meer dat bepaalde verhalen me net iets beter lagen. En natuurlijk hadden ze allemaal (op hun eigen manier) te maken met kerst. Ik was echt verrast hoe verschillend de verhalen werden; de ene deed iets met een plaats die kerstmis heet, de ander met een alternatieve kerstman, de ander meer met het kerstidee; voor iedereen was er iets. Het was dan ook heerlijk om die verschillen te lezen.

My true love gave to me is een mooie bundel kerstverhalen van 12 grote young adult schrijvers. Ik heb genoten van de kerstsfeer en de diversiteit die me werd geboden. Ondanks dat verhalenbundels normaal gesproken niet echt mijn ding zijn, vond ik deze echt heel erg leuk. Een aanrader voor de wintermaanden!


My true love gave to me

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

7 responses to “My True Love Gave to Me: Twelve Winter Romances

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.