Aan alle jongens van wie ik hield (To All the Boys I’ve Loved Before #1) – Jenny Han

Geplaatst op 9 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 9 Comments

Aan alle jongens van wie ik hield (To All the Boys I’ve Loved Before #1) – Jenny HanAan alle jongens van wie ik hield door Jenny Han
Ook door deze auteur: My true love gave to me
Serie: To all the boys I've loved before #1
Andere boeken in deze serie: Veel liefs, Lara Jean
Uitgever: Moon | April 2016
Genres: Young Adult, Contemporary, Romantiek
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789048831210
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Wat als alle grote, heimelijke liefdes van je leven erachter komen hoe je ooit over ze dacht… tegelijkertijd!

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Ik herinner me nog dat Aan alle jongens van wie ik hield ook in boekbloggend Nederland een behoorlijke hype was, toen het boek verscheen in het Engels. Al snel werd er bekend gemaakt dat de Nederlandse vertaling niet lang zou uitblijven. Ik besloot te wachten tot het boek zou verschijnen en was aan de ene kant reuze benieuwd en aan de andere kant ontzettend bang dat het boek zo niet mijn  ding zou zijn.

han

Aan alle jongens van wie ik hield gaat over Lara Jean, een heel gewoon meisje op de middelbare school. Ze is de middelste van twee zusjes en haar wereld staat op z’n kop als haar oudste zus besluit te gaan studeren in Schotland én het uitmaakt met haar superleuke vriendje. Tot overmaat van ramp worden haar liefdesbrieven van vroeger ook nog eens verzonden. Niet alleen moet Lara Jean dus leren om te gaan met haar nieuwe verantwoordelijkheden, ook de ex van haar zus krijgt een brief, en een populaire bink van de school. Om haar gezicht te redden besluiten Lara Jean en de populaire bink te doen alsof ze verkering hebben. Maar wanneer wordt leugen waarheid?

han4

De fake romance vond ik denk ik het leukste deel aan het verhaal. Ik kon me heel goed voorstellen hoe tieners grote drama maken van iets wat helemaal geen drama hoeft te zijn. Toch draait Aan alle jongens van wie ik hield, hoe schattig en mierzoet ook, niet alleen om romantiek. De band tussen zusjes en de dynamiek binnen een gezin komen ook veelvuldig aan bod en dit vond ik minstens zo interessant. Het werd realistisch neergezet, alsof je echt een kijkje in het leven van een tienermeisje kreeg. Hierdoor moet ik wel eerlijk bekennen dat ik het soms een beetje saai vond. Ik heb genoten van het lezen, dat zeker, maar aan het eind vroeg ik me echt af wat ik nou precies had meegemaakt in het boek. Weinig. Het is een niet heel origineel en mierzoet verhaal wat vooral leuk blijft omdat Lara Jean van die typische tienerkeuzes maakt, maar toch verantwoordelijk probeert te zijn. Zusje Kitty en Peter K maken de boel wat levendiger, waardoor het toch aangenaam lezen blijft.

han3

Aan alle jongens van wie ik hield is een aangenaam boek wat ik zelf misschien niet meteen had uitgekozen als ik er nog nooit van gehoord had. Het is een mooi voorbeeld van ‘anderen waren enthousiast, dus daarom wil ik het ook lezen’. Voor mij was het een leuk boek voor tussendoor, maar ik vind het geen boek waar ik helemaal hoteldebotel van ben. Daarvoor is het gewoon minder mijn soort boek, maar voor liefhebbers van contemporary romance is het echt een aanrader.

han2

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

9 responses to “Aan alle jongens van wie ik hield (To All the Boys I’ve Loved Before #1) – Jenny Han

  1. Retweet: “De fake romance vond ik denk ik het leukste deel aan het verhaal.” Het voelde zo lekker stiekem, op een kinderlijke manier.
    Heb je de film al gezien op Netflix? Ik vond de film boven verwachting goed – ik had er niet heel veel van verwacht, maar ik vond hem echt wel leuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.