Veel liefs, Lara Jean (To All the Boys I’ve Loved Before #3) – Jenny Han

Geplaatst op 1 oktober 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Veel liefs, Lara Jean (To All the Boys I’ve Loved Before #3) – Jenny HanVeel liefs, Lara Jean door Jenny Han
Ook door deze auteur: My true love gave to me
Serie: To all the boys I've loved before #3
Andere boeken in deze serie: Aan alle jongens van wie ik hield
Uitgever: Moon | Augustus 2017
Genres: Young Adult, Contemporary, Romantiek
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789048838813
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Ondanks dat ik niet echt een contemporary lezer ben – vaak ontbreekt er toch een bepaalde spanningsboog of een spannend plot – keek ik wel erg veel uit naar Veel liefs, Lara Jean. Ik vond de eerste twee boeken zo ontzettend schattig dat ik stiekem niet kon wachten om toch nog een keertje terug te keren naar de zoete, oudroze wereld van Lara Jean #guiltypleasure.

Lara Jean heeft het ondertussen helemaal voor elkaar; haar relatie met Peter loopt lekker, ze haalt goede cijfers op de middelbare school en haar vader lijkt te willen trouwen met zijn nieuwe vriendin. Maar dan verschijnen er wat donderwolken op de weg. Wat en waar moet ze nu gaan studeren? En is het wel haalbaar om met Peter te blijven als ze allebei een andere kant op gaan?

Ik heb het al een beetje opgebiecht; ik keek best wel uit naar Veel liefs, Lara Jean. En het lezen ervan voelde dan ook heerlijk; eventjes niet nadenken maar gewoon genieten van een lief verhaal. Want dat is het voornamelijk, een lief verhaal. Verwacht geen moeilijke plotlijnen en diepzinnige gebeurtenissen, maar taartjes en roze en zoetsappigheid. Maar niet te, want anders zou ik zelf ook gillend wegrennen.

Het bijzondere aan deze trilogie is dat het niet perse een spanningsboog heeft. Er is niet echt een spannend element want de trilogie overbrugt en er is ook niet echt een climax waar naar toe wordt gewerkt. Het kabbelt allemaal maar een beetje voort en eigenlijk is dat zo nu en dan ook gewoon heel erg lekker.

Dit voortkabbelende en vooral lieve verhaal was wel erg vermakelijk. Een beetje als een chickflik op tv; het gaat eigenlijk helemaal nergens over, maar je zit er zo in dat dit absoluut geen probleem is.

Toch is het ook weer niet zo dat Veel liefs, Lara Jean echt geen inhoud heeft. Het speelt echt wel met elementen waar veel tieners tegenaan lopen; waar en wat wil ik gaan studeren? Hoe zit het met mijn vriendje? Moet ik mijn eigen geluk opofferen om dicht bij mensen te blijven waar ik van houd? Ik vond dit goede elementen en ook belangrijke elementen. Hoe vaak kiest een meisje immers om haar vriendje achterna te huppelen? Terwijl het niet iets is wat zij zelf wil. Hoewel het boek in eerste instantie vooral lief en romantisch lijkt, speelt het dus echt wel met herkenbare en belangrijke situaties uit het leven van een opgroeiende jonge vrouw.

Zoet, lief en toch wil je door door door, dat is Veel liefs, Lara Jean

Ik heb genoten van Veel liefs, Lara Jean. Ik vond het een schattig en vooral heel erg vermakelijk verhaal, meer nog dan ik in eerste instantie verwacht had. Ik ben immers niet echt van de contemporary boeken met voornamelijk romantiek. Toch weet Jenny Han het voor elkaar te krijgen; ik vond dit boek tof! Ik ben erg benieuwd naar het toekomstige werk van deze schrijfster; zal het net zo schattig en lief zijn, of zal zij ook eens met een stoere chick op de proppen komen?

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Veel liefs, Lara Jean (To All the Boys I’ve Loved Before #3) – Jenny Han

  1. Deze moet ik echt nog lezen! Omdat ’t vorige boek het verhaal al mooi heeft afgesloten, heeft dit deel voor mij niet zo’n haast, maar ik ben wel heel benieuwd naar hoe het verhaal verdergaat <3

  2. Jaaa, leuk dat jij ‘m leuk vond! Ik ga deze binnenkort lezen want deel één en twee vond ik ook echt heerlijk haha. Je slaat de spijker op zijn kop: het is alsof je naar zo’n leuke familieserie kijkt die niet per se heel veel diepgang heeft maar wel héél erg fijn is, haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.