Witte Kat – Holly Black

Geplaatst op 21 oktober 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Witte Kat – Holly BlackWitte Kat Serie: Vloekwerkers trilogie #1
Andere boeken in deze serie: Rode Handschoen
| oktober 2011
Aantal pagina's: 305
ISBN: 9789047517009
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Cassel komt uit een familie van vloekwerkers - mensen die de macht hebben om met slechts een vingeraanraking emoties, herinneringen, geluk of zelfs een heel leven te veranderen. cassel is geen vloekwerker en de enige normale in de familie. Op een klein detail na: drie jaar geleden heeft hij zijn beste vriendin Lila vermoord. Sindsdien heeft Cassel zijn uiterste best gedaan om op te gaan in de menigte en een zo normaal mogelijk leven te leiden. Maar er komen barstjes in zijn façade door terugkerende nachtmerries, waarin telkens een witte kat verschijnt. Cassel ontdekt meer en meer verontrustende dingen en vermoedt dat hij deel uitmaakt van een enorme zwendelarij. Om achter de waarheid te komen, moet Cassel zijn familie te slim af zijn.

Bestel dit boek op bol.com

Ik had al best wel veel goede dingen gehoord over deze trilogie, maar ondertussen was ik echt al helemaal vergeten waar het over ging. Dus, toen ik deel 1, Witte Kat, zag liggen bij de bieb, besloot ik de gok maar te wagen. Maar als ik eerlijk ben, viel hij me een beetje tegen!

Holly Black heeft een interessante wereld gecreëerd over vloekwerkers, die al dan niet het vermogen hebben om invloed uit te oefenen op anderen. Cassel is de enige van zijn familie die deze gave niet heeft en dat maakt het leven van hem af en toe wel heel lastig.

Soms had ik een beetje het idee dat het verhaal van de hak op de tak liep. Dan weer daar, dan weer zus. Niet perse erg, maar soms vond ik dat een beetje afbreuk doen aan het verhaal. Ik kreeg daardoor weinig compassie voor de personages en kon me niet echt inleven in hun gedachten, in hun wereld. Ook de plaatsen waar het zich afspeelden, kon ik maar moeilijk voor mijn geestesoog laten verschijnen, iets wat normaal gesproken kinderspel voor mij is.

Hoewel ik het boek erg spannend vond en leuke wendingen vond hebben, kon het me bar weinig schelen wat er met de personages zou gebeuren. Er was een soort afstand die ik niet gewend ben in boeken en daardoor kon ik er minder van genieten. Wat mij betreft waren ze allemaal dood neergevallen en dan had ik er nog niet wakker van gelegen. Het waren duidelijk de spannende momenten en de bijzondere (en mysterieuze) krachten van de vloekwerkers die mij motiveerde om verder te lezen.

Toch vind ik het concept van Witte Kat interessant genoeg om verder te willen lezen, dus ik zal deel 2 ook zeker gaan lenen.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Witte Kat – Holly Black

  1. Ik heb deze nog ongelezen in de kast staan… Onder het motto: ik ben geboren met een leeslijst die ik nooit af krijg, staat ie voorlopig nog wel in de kast, haha! Toch ben ik wel redelijk benieuwd naar aanleiding van je recensie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.