Rode handschoen – Holly Black

Geplaatst op 2 november 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Rode handschoen – Holly BlackRode Handschoen Serie: Vloekwerkers trilogie #2
Andere boeken in deze serie: Witte Kat
| 4 april 2013
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789000314430
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Vloekwerk en oplichterij, magie en maffia gaan hand in hand in de wereld van Cassel Sharpe. Hij dacht altijd dat hij een gewone jongen was, totdat hij ontdekte dat zijn broers zijn herinneringen manipuleren. Nu kent hij de waarheid: hij is de machtigste vloekwerker van allemaal. Met één simpele aanraking kan hij alles en iedereen in iets anders veranderen. Zo werd zijn geliefde Lila een witte kat. Sinds ze weer menselijk is, heeft Cassels moeder Lila vervloekt om van hem te houden. Als Lila's liefde net zo nep is als de verzonnen herinneringen van Cassel, kan hij niks geloven van wat zij zegt of doet.

Dan wordt Cassels oudste broer vermoord en dwingen The Feds Cassel om de enige aanwijzing te ontmaskeren - een mysterieuze vrouw met rode handschoenen die gezien is op de plek des onheils. Maar ook de maffia is op zoek naar Cassel. Hij moet hen alle twee een stap voor blijven om te overleven. Maar waar kan hij heen als hij zelfs zichzelf niet kan vertrouwen?

Dan wordt Cassels oudste broer vermoord en dwingen The Feds Cassel om de enige aanwijzing te ontmaskeren - een mysterieuze vrouw met rode handschoenen die gezien is op de plek des onheils. Maar ook de maffia is op zoek naar Cassel. Hij moet hen alle twee een stap voor blijven om te overleven. Maar waar kan hij heen als hij zelfs zichzelf niet kan vertrouwen?

Bestel dit boek op bol.com

Een beetje met een zucht begin ik aan de recensie van Rode Handschoen. Dat gebeurt me anders eigenlijk bijna nooit.. Maar bij deze trilogie vind ik het gewoon lastig. Het is voor mij namelijk zo’n samenspel brij van onwaarschijnlijkheden dat ik met moeite mijn aandacht er bij kon houden. Het is dat ik hem graag uit wilde hebben om weer terug naar de bieb te brengen, anders had ik er zeker nog een hele tijd over gedaan om hem uit te krijgen.

Ten eerste boeit Cassel me echt heel weinig. Nog steeds niet. En dat hij natuurlijk ook weer de machtigste is vind ik frustrerend en vreselijk cliché. Daarnaast is de rest gewoon een getouwtrek om wie hem nou bij z’n team krijgt.

De rest van de karakters vind ik al even oppervlakkig als in het vorige boek en ik kan me niet zo goed voorstellen hoe het zou zijn als ik ze zou tegenkomen. Ik bedoel, het vloekwerken klinkt interessant, maar het wordt zo weinig uitgediept! Die opstand die genoemd wordt blijft zo ver van je afstaan dat het mij nog steeds geen lor kan schelen of ze allemaal worden opgepakt.

Ik had heel erg gehoopt dat – nadat ik een beetje teleurgesteld was door het eerste deel – dat ik bij Rode Handschoen wel warm zou lopen voor het verhaal. Maar nee. Ik wil het laatste deel uiteindelijk wel lezen, maar het zal zeker geen haast hebben. Ik mis de samenhang die een trilogie hoort te hebben.

Misschien vraag je je nu af waarom ik dan toch 3 sterren geef.. En waarom niet minder? Waarom ben ik niet zo heel streng voor dit boek? Nou, dat komt omdat ik het concept wel goed vind. En dat de hoofdpersoon zichzelf in een heel grijs gebied tussen goed en slecht bevind. In vele boeken is de hoofdpersoon heel goed en probeert hij/zij de wereld te redden, maar bij Cassel is het duidelijk dat hij  smet op zijn ziel heeft en de wereld een beetje kent, ondanks zijn jonge leeftijd. Hij geeft een kijkje in de keuken van een crimineel, zonder dat hij echt zwart gemaakt wordt en dat vind ik wel erg sterk. Ik vind dan ook dat Holly dat goed heeft aangepakt.
En natuurlijk fijn dat de nadruk niet zo op de romance ligt.
Vandaar dus. Misschien dat ik op een andere dag wel strenger was geweest en het 2 sterren had gegeven.

Toch kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die echt gesmuld hebben van Rode Handschoen. En dat is maar goed ook, want het is wel een boek dat z’n fans verdiend. Dus, moet je na het lezen van dit stuk denken ‘echt no way dat ik het ga lezen’, doe het dan toch wel.. Geef het een kans! Misschien vind je het wel super tof!

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.