Days of Blood & Starlight (Daughter of Smoke & Bone #2) – Laini Taylor

Geplaatst op 9 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Days of Blood & Starlight (Daughter of Smoke & Bone #2) – Laini TaylorDays of Blood and Starlight Serie: Daughter of Smoke and Bone #2
Andere boeken in deze serie: Dreams of Gods and Monsters
| november 2012
Aantal pagina's: 513
ISBN: 9780316133975
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Once upon a time, an angel and a devil fell in love and dared to imagine a world free of bloodshed and war.

This is not that world.

Art student and monster's apprentice Karou finally has the answers she has always sought. She knows who she is—and what she is. But with this knowledge comes another truth she would give anything to undo: She loved the enemy and he betrayed her, and a world suffered for it.

In this stunning sequel to the highly acclaimed Daughter of Smoke & Bone, Karou must decide how far she'll go to avenge her people. Filled with heartbreak and beauty, secrets and impossible choices, Days of Blood & Starlight finds Karou and Akiva on opposing sides as an age-old war stirs back to life.

While Karou and her allies build a monstrous army in a land of dust and starlight, Akiva wages a different sort of battle: a battle for redemption. For hope.

But can any hope be salvaged from the ashes of their broken dream?

Het is alweer een hele tijd terug dat ik dromendochter las, het eerste deel uit de trilogie. De eerste helft van het boek vond ik fantastisch, maar toen er opeens gesprongen werd naar een hele fantasiewereld, vond ik het echt minder worden. Grappig, want bij heel veel mensen was dit juist precies andersom. Lang twijfelde ik of ik deel 2 in het Nederlands of in het Engels zou kopen.. Maar toen Joany het tweede deel, Days of Blood & Starlight, opeens in het Engels aanbood op haar blog, tja.. Toen was de keuze snel gemaakt!

Ik voelde echter wel een tegenzin om te gaan lezen… Ik hoorde er namelijk heel veel tegenvallende verhalen van.. En tja.. ik wist niet of ik het wel leuk zou vinden als ik verder moest lezen over een wereld die me weinig deed.

Gelukkig viel het allemaal enorm mee en heb ik erg genoten van het boek. Er gebeurde voor mij niet enorm veel, maar het was wel mooi. Het zorgde echt voor een verdieping in de personages en de wereld.. En die had ik echt nodig om het verhaal te gaan waarderen. Eindelijk begon de magie van die andere wereld voor mij te leven. Eindelijk begon het hele leven van Karou als een puzzel in elkaar te passen.

Waar ik wel echt moeite mee had was het uit elkaar halen van al die moeilijke namen. Ik was al weer een tijdje uit het verhaal, dus ik moest echt even goed in mijn geheugen graven om weer te weten wie wie was. Van mij mag er aan het begin best wat meer herhaling mogen plaatsvinden om het geheugen op te frissen. Het zat er wel in hoor, maar net niet voldoende.

Ik snap wel waarom deze trilogie zo populair is geworden.. Zo jammer dat hij in Nederland niet echt aangeslagen lijkt te zijn. Ik kijk echt uit naar het derde deel. Maar eigenlijk ben ik vooral verliefd op de titels. En de hoofdstuktitels zijn ook al zo mooi. Tja.. Laini Taylor is echt een kei in het neerzetten van beeldende taal. Potver, ik moet deel 1 echt een keer herlezen, zodat ik meer waardering kan hebben voor de tweede helft van het verhaal. Tja.. Dat doet dit boek dus met je.

Deze serie is een interessante mix tussen high fantasy en urban fantasy. Days of Blood & Starlight zoekt steeds allerlei grenzen op.. Qua romantiek, qua wereld en qua gevoel. Je moet er van houden, maar als je het eenmaal ‘ziet’, dan is het echt heel goed.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “Days of Blood & Starlight (Daughter of Smoke & Bone #2) – Laini Taylor

  1. Ik ben blij dat het boek terecht is gekomen bij iemand die ervan heeft genoten, want ik kon er echt niet in komen. De titels zijn inderdaad wel echt schitterend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.