Dreams of Gods & Monsters (Daughter of Smoke & Bone #3) – Laini Taylor

Geplaatst op 10 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Dreams of Gods & Monsters (Daughter of Smoke & Bone #3) – Laini TaylorDreams of Gods and Monsters door Laini Taylor
Ook door deze auteur: Days of Blood and Starlight
Serie: Daughter of Smoke and Bone #3
Andere boeken in deze serie: Days of Blood and Starlight
Uitgever: Hodder & Stoughton | maart 2015
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 624
ISBN: 9781444722758
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

The book that everyone has been waiting for . . . the much anticipated final novel in Laini Taylor's breathtakingly imaginative Daughter of Smoke and Bone series, DREAMS OF GODS AND MONSTERS
By way of a staggering deception, Karou has taken control of the chimaera rebellion and is intent on steering its course away from dead-end vengeance. The future rests on her, if there can even be a future for the chimaera in war-ravaged Eretz.

Common enemy, common cause.

When Jael's brutal seraph army trespasses into the human world, the unthinkable becomes essential, and Karou and Akiva must ally their enemy armies against the threat. It is a twisted version of their long-ago dream, and they begin to hope that it might forge a way forward for their people.

And, perhaps, for themselves. Toward a new way of living, and maybe even love.

But there are bigger threats than Jael in the offing. A vicious queen is hunting Akiva, and, in the skies of Eretz ... something is happening. Massive stains are spreading like bruises from horizon to horizon; the great winged stormhunters are gathering as if summoned, ceaselessly circling, and a deep sense of wrong pervades the world.

What power can bruise the sky

From the streets of Rome to the caves of the Kirin and beyond, humans, chimaera and seraphim will fight, strive, love, and die in an epic theater that transcends good and evil, right and wrong, friend and enemy. At the very barriers of space and time, what do gods and monsters dream of ? And does anything else matter?

Laini Taylor, je hebt mijn ziel in duizenden stukjes geslagen. Daar mag je trots op zijn. Jouw trilogie vulde een leegte, en sloeg tegelijkertijd een enorm gat in mijn hart. Dit is namelijk een van de beste Young Adult trilogieën die ik ooit heb gelezen. Ik las Dreams of Gods & Monsters en brak mijn hart.

Foto 28-09-15 16 51 22

Ik weet nog wel dat ik een sterk wisselend gevoel had bij het eerste boek. Ik leek de enige te zijn die het high-fantasy stuk minder leuk vond dan het dagelijkse leven van Karou- stuk. Gelukkig wist Tayor van boek twee een ideale mix te maken, wat ze in het derde boek netjes voortzet.

Aan het begin van het boek arriveren de engelen. Ik ben een groot fan van engelen en hun sterke verschijning. Voor mij zijn engelen strijders en dat vult Taylor perfect in. Het was net alsof hun vuur van de bladzijden spatte en mijn verbeelding versterkte. Het is echter niet zo dat de oorlog tussen Chimera en de engelen het enige plot is. Je hebt ook de relatie tussen Karou en Akiva nog… Een hele boel andere personages en Eliza. Eliza is interessant en ik ruik een nieuw verhaal. Althans, dat zou ik tof vinden.

Wel was het minpunt voor mij de grote hoeveelheid aan personages. Het vroeg veel van mijn geheugen om ze allemaal te kunnen plaatsen en dat vind ik jammer. De af en toe lastige namen maakte dit er niet makkelijk op. Deze boeken zitten zo vol detail dat al die personages het er niet echt makkelijk op maken. Aan de ene kant was het voor mij een hindernis, aan de andere kant gaf het de trilogie body, meer diepgang. Het was bijna een epos, wat een groot contrast is met andere fantasy young adults, die vaak een select groepje personages bevatten. Dit boek omvatte zo veel meer dan dat. Er is nog zo veel verhaal over en ik denk dat dit juist Taylor’s plan is geweest; het verteld een gedeelte. De rest mag je zelf aanvullen.

Laini Taylor heeft een fantastische schrijfstijl. Ontzettend beeldend en poëtisch, maar niet met te veel overdaad. Vooral de quotes bij de verschillende delen vond ik prachtig. Het boek bevat ontzettend veel eigengemaakte mythologie. Daar hou ik van. Dat zijn de boeken die ik voor de rest van mijn leven zou willen lezen.

Ik raad iedereen deze serie aan. De eerste twee delen zijn ook in het Nederlands vertaald (met prachtige covers). Dreams of Gods & Monsters, het derde deel maakt de serie wat mij betreft helemaal af. Ooit lees ik deze serie opnieuw, want ik kan er niet echt afscheid van nemen.

Dreams of Gods & Monsters

 

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

5 responses to “Dreams of Gods & Monsters (Daughter of Smoke & Bone #3) – Laini Taylor

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.