Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Geplaatst op 20 april 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 10 Comments

Eleanor & Park – Rainbow RowellEleanor & Park | 26 februari 2013
Aantal pagina's: 328
ISBN: 9781250012579
Uitgave: eBook
Goodreads
five-stars

Two misfits.
One extraordinary love.

Eleanor... Red hair, wrong clothes. Standing behind him until he turns his head. Lying beside him until he wakes up. Making everyone else seem drabber and flatter and never good enough...Eleanor.

Park... He knows she'll love a song before he plays it for her. He laughs at her jokes before she ever gets to the punch line. There's a place on his chest, just below his throat, that makes her want to keep promises...Park.

Set over the course of one school year, this is the story of two star-crossed sixteen-year-olds—smart enough to know that first love almost never lasts, but brave and desperate enough to try.

Een tijdje terug gaf ik al aan dat we met een leesbeesten leesclub het boek Eleanor & Park zouden gaan lezen. Ik heb hem al een tijdje uit, maar vandaag dan eindelijk wat ik er nou van vond!
Koop dit boek bij Bol.com

Sanne was zo lief om een aantal vragen op te stellen, en dat leek me in dit geval wel eens leuk: even een keertje wat anders! In ieder geval wil ik alvast zeggen dat ik ontzettend blij dat ik dit boek heb gelezen, ook al las ik hem als ebook. Rainbow Rowell schrijft echt heerlijk en ik kan niet wachten tot haar boeken in het Nederlands zullen verschijnen.
1. In het kort: Wat vond je van Eleanor & Park?
Ik vond het een ontzettend leuk boek, ondanks dat er niet heel veel spannende dingen gebeuren. De personages zijn zo levensecht dat je volledig in hun wereld duikt en met ze mee kan leven. Daarnaast gaf het ook nog eens een kijkje in het leven in de 80-ies. Dus zonder telefoontjes en internet. Dit voelde eerst heel vreemd, maar daarna vond ik het juist een hele mooie toevoeging.
De liefde die zich tussen Eleanor & Park ontwikkeld is heel mooi gedaan. Die vriendschappelijke band die ze ontwikkelen – die prachtig gebaseerd is op het aan de kant zetten van vooroordelen – was ontzettend sterk. Ik had niet verwacht dat ik zo onder de indruk kon zijn van het verhaal.
2: Zijn je verwachtingen uitgekomen?
Ik vertelde iedereen al dat ik geen idee wat mijn verwachtingen waren. Na het lezen van de achterflap dacht ik dat het een heel zoetsappig liefdesverhaal zou worden, maar dat was het helemaal niet. Er zaten hele rauwe elementen in die me zeker wel bevielen. Het leven van de beide personages vond ik erg goed opgezet en hebben mijn verwachtigen overtroffen.
3: Heeft dit boek indruk op je gemaakt?
Ja. Eerst heel veel irritatie omdat mijn ePub niet goed was en mijn ereader helemaal flipte, dus las ik uiteindelijk verder op de iPad en toen ging het lezen veel sneller en kon ik er ook veel meer van genieten. Pas toen werd ik echt helemaal meegezogen in het verhaal. En tja.. dat einde. Zo frustrerend. Zo indrukwekkend.
4: Kon je je herkennen in één van de hoofdpersonen?
Ja, heel erg. Naast dat Eleanor’s uiterlijke verschijning zo mijn tweelingzusje zou kunnen zijn, kon ik me erg vinden in haar onzekerheid en niet willen opvallen. Zo was ik ook heel erg op de middelbare school: niet willen opvallen, maar toch een beetje aparte kleding dragen. In Park herkende ik mijn nerdy-kant.
5: Wie was je favoriete karakter?
Eleanor, omdat ze zo veel over mezelf liet zien. Maar ik vond vele karakters erg goed, zoals Park’s moeder, met haar accent en manier van spreken. Dit was heel realistisch.
6: Eleanors thuissituatie is niet makkelijk, wat vond je hiervan?
Ik vond dit heel erg zielig om te lezen, maar ik vond de manier waarop Rainbow Rowell het heeft neergezet wel heel erg bij Eleanor’s karakter passen. Niet durven ingrijpen en dergelijke. Hierdoor werd haar angst echt voelbaar.
Zelf mag ik echt gezegend zijn met mijn jeugd en bij het lezen van zulke heftige dingen besef ik altijd weer hoe veel mazzel ik heb gehad.
7: Ik wilde er echt 10 maar ik weet niks meer :'(
Haha.. Waarom is dit dan vraag 7?
8: Wat is je favoriete quote uit dit boek?
https://i0.wp.com/photos-d.ak.instagram.com/hphotos-ak-prn/1515970_612764165467643_452908484_n.jpg?resize=319%2C319
“At sixteen, Eleanor was already built like she ran a medieval pub.” Dit vond ik ZO briljant en zo Emmy.
9: Ga je dankzij dit boek meer YA contemporary lezen?
In ieder geval wel meer van Rainbow Rowell.. Voor de rest zie ik wel wat ik tegenkom. Het is niet perse een genre dat ik altijd op zou willen pakken, ik ben toch meer van de fantasy.
10: Voor wie is dit boek een aanrader?
Iedereen die van een romantisch verhaal houdt en die een ontzettend mooie ontwikkeling in personages willen lezen. Maar ik denk dat vele liefhebbers van het young adult genre dit boek wel zullen waarderen. Het is ontzettend toegankelijk en ik denk dat iedereen zich wel op een manier in de karakters kunnen vinden.
Kortom: ik heb ontzettend van dit boek genoten en wil de rest van de leesclub bedanken voor de leuke keuze!
five-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

10 responses to “Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.