Paranormalcy (Paranormalcy #1) – Kiersten White

Geplaatst op 22 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Paranormalcy (Paranormalcy #1) – Kiersten WhiteParanormalcy door Kiersten White
Ook door deze auteur: My true love gave to me
Serie: Paranormalcy #1
Uitgever: Harper Collins | januari 2011
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Fantasy, Urban Fantasy, Romantiek
Aantal pagina's: 335
ISBN: 9780007390113
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Vampires. Werewolves. Faeries. Shapeshifters.

Evie's always thought of herself as normal. Sure, her best friend is a mermaid, her ex-boyfriend is a faerie, she’s falling for a shape-shifter, and she’s the only person who can see through paranormals' glamours, but still. Normal.

Only now paranormals are dying, and Evie's dreams are filled with haunting voices and mysterious prophecies. She soon realizes that there may be a link between her abilities and the sudden rash of deaths, and even worse, that she is at the centre of a dark prophecy promising destruction to all paranormal creatures.

Een tijd terug bestelde ik een stapel boeken bij awesomebooks. Deze stapel bestond uit allemaal boeken die ik al een tijdlang op mijn goodreads tbr staan maar we wel enorm aanspraken. Voor een fijne prijs wil ik graag wel wat nieuwe boeken proberen, zo ook Paranormalcy. Met zo’n titel kan het alleen maar een boek voor mij zijn.

Het verhaal gaat over Evie, die haar hele leven al voor een soort organisatie werkt en daar ook leeft. Haar werk? Allerlei paranormale wezens in hun nekvel grijpen en taggen, om te voorkomen dat zij zich vergrijpen aan mensen. Diep van binnen wil Evie echter gewoon een heel normaal leven. Ze wil niets liever dan gewoon naar high school… En door het noodlot lijkt die droom uit te komen.

Hoewel Paranormalcy een aantal heel standaard YA elementen bevat (hoofdpersoon is speciaal, 2 jongens e.d.), is het toch een verrassend origineel boek. De hoofdpersoon is erg prettig en heeft een fijne humor. Je zou zo maar bevriend met haar willen zijn. Daarnaast vond ik de opbouw van het verhaal goed. Van heel erg ongedwongen naar heel spannend. Er werd goed afgewisseld, wat het lekker vlot om te lezen maakte.

Tevens gebeurt er vanalles en gaat het niet om slechts één element. Hiermee bedoel ik dat er heel wat boeken zijn waarbij de hoofdpersoon maar één probleem tegenkomt en op moet lossen, maar dat er hier veel meer plaatsvind. Tevens is alles wát er gebeurt ook nog eens echt relevant voor het verhaal. Geen nutteloze tussenstukken dus.

Ik heb erg genoten van de sfeer en de personages. En dikke respect voor White met betrekking tot het lot van een aantal personages. Sommige elementen zag ik écht niet aankomen, waardoor het best wel heftig was. Ik moet ook eerst zeggen dat ik het jammer vond dat Evie uiteindelijk minder in het centrum aanwezig is, maar de manier waarop zij kennis maakt met de ‘normale’ wereld is juist verfrissend en voegt wat toe aan het verhaal.

Paranormalcy is niet perse een heel origineel verhaal of een young adult die er meteen uit springt. Toch is het een boek waarvan ik vind dat het een aanrader is, zeker als je fan bent van paranormal romance. Evie is namelijk een personage dat haar mannetje staat en niet helemaal afhankelijk is van het mannelijk school. Ze draagt mysterie met zich mee en het verhaal is lekker vlot. Het combineert de magie en de drama die een tiener met zich mee kan slepen.

paranormaly

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

3 responses to “Paranormalcy (Paranormalcy #1) – Kiersten White

  1. Ik vond het hier idd ook eerder het hoofdpersonage dat het een onvergetelijk boek maakt! En toch ook wel gewoon hoe de auteur ermee omgaat, want het bevat zeker cliché-elementen – maar met een fun twist! ^^ Denk dat ik deel 2 ietsje minder vond … Hmm, don’t remember, is alweer een hele poos geleden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.