Lola & de boy next door (Anna and the French Kiss #2) – Stephanie Perkins

Geplaatst op 27 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Lola & de boy next door (Anna and the French Kiss #2) – Stephanie PerkinsLola & de boy next door door Stephanie Perkins
Ook door deze auteur: Anna & de French Kiss
Serie: Anna and the French Kiss #2
Andere boeken in deze serie: Anna & de French Kiss
Uitgever: Van Goor | April 2016
Genres: Young Adult, Contemporary, Romantiek
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789000349289
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar. Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega's en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?

Ik was echt ontzettend blij toen Best of YA bekend maakte dat het vervolg op Anna & the French kiss ook uit zou komen. Eind april kwam Lola & de boy next door in de winkels te liggen. Ik ontving een exemplaar in ruil voor een recensie. En boy, wat keek ik uit naar dit boek!

lola2

Hoewel ik helemaal niet zo’n contemporary romance liefhebber ben, wist Anna mij destijds heel erg te verrassen. Ik vond het oprecht een leuk boek en ik had van veel mensen gehoord dat Lola even goed, misschien wel beter zou zijn.

Lola & de boy next door gaat over de 17-jarige Lola, een ontzettend creatief meisje. Zij geloofd ontzettend in kostuums en verschijnt dan ook nooit als zichzelf in het openbaar. Ze heeft het prima voor elkaar; een fijne familie, leuke vrienden, een leuk bijbaantje en een super tof ouder vriendje. Lola’s wereld staat echter helemaal op z’n kop als de Bell tweeling weer naast hen komt wonen. Cricket Bell verscheurt Lola’s gevoelens, want zij is haar halve leven al verliefd op hem. Blijft ze bij Max of zijn haar gevoelens voor de charmante Cricket te heftig?

Ondanks dat ik de excentrieke Lola meteen in mijn hart sloot en een zwak had voor Cricket, moest ik toch een beetje in het verhaal komen. Ik vond het oprecht leuk, maar het was net alsof ik door dikke modder moest waden tijdens het lezen. Ik weet ook niet hoe dit kwam. Toen ik uiteindelijk op de helft was, las het boek echter weer heerlijk weg. Volhouden helpt.

lola3

Lola vond ik dus een erg prettig personage, ook al vond ik het wel lastig om een voorstelling bij haar te maken. Ze ziet er geen dag hetzelfde uit. Dit hoort natuurlijk bij haar als personage, maar toch vond ik het best lastig, als beelddenken. Lola is een beetje apart – een beetje een Luna Lovegood – maar wel ontzettend leuk. Ik kon me verder wel heel goed voorstellen hoe haar kostuums er uit zagen en hoe haar huis eruit ziet.

Stephanie Perkins  is zo goed in het neerzetten van een romantisch verhaal zonder dat het alleen maar een zoetsappig romance is. Er zitten allerlei kleine eigenaardigheden in wat het verhaal aantrekkelijk maakt. Ja, het verhaal is schattig en zoet, maar ook oprecht heel erg leuk. Vooral het feit dat het geen zwaar verhaal is waarbij je veel moet nadenken, maakt het als een heel aangename leeservaring.

Met Lola & de boy next door heeft Stephanie Perkins opnieuw bewezen dat zij romantische contemporary verhalen kan schrijven als de beste. Van alle boeken binnen dat genre behoort de reeks van Anna zeker tot mijn favoriet. Lola is leuk, grappig en eigenzinnig; precies zoals ik graag zie.

lola

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Lola & de boy next door (Anna and the French Kiss #2) – Stephanie Perkins

  1. Gaia

    Ik vond dit boek ook leuk, net als Anna & de French kiss. Lola is een interessant personage. Ik las alledrie de boeken in het Engels. Ik vond alleen het derde boek (‘Isla and the Happily Ever After’, ik geloof dat deze nog niet vertaald is?) erg tegenvallen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.