Otherworld (Otherworld #1) – Jason Segel & Kirsten Miller

Geplaatst op 31 oktober 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Otherworld (Otherworld #1) – Jason Segel & Kirsten MillerOtherworld door Jason Segel, Kirsten Miller
Ook door deze auteur: Otherearth
Serie: Otherworld #1
Uitgever: Delacorte Press | Oktober 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction
ISBN: 9781101939338
Uitgave: ARC
Goodreads
four-stars

For fans of Black Mirror and HBO's Westworld, and readers of James Dashner and Veronica Roth, Otherworld is the first book in New York Times bestselling authors Jason Segel and Kirsten Miller's new YA sci-fi-thriller series. The future is now. And the future is terrifying.

There are no screens. There are no controls. You don't just see and hear it--you taste, smell, and touch it too. In this new reality, there are no laws to break or rules to obey. You can live your best life. Indulge every desire.
It's a game so addictive you'll never want it to end. Until you realize that you're the one being played.
Welcome to Otherworld, where reality is dead. Step into the future. Leave your body behind.

The frightening future that Jason Segel and Kirsten Miller have imagined is not far away. Otherworld asks the question we'll all soon be asking: if technology can deliver everything we want, how much are we willing to pay?

Op YALC werden er een groot aantal nieuwe boeken gepresenteerd, al dan niet via een ARC (Advanced Reader Copy). Eline kreeg het voor elkaar om een ARC te scoren van Otherworld, geschreven door Kirsten Miller en Jason Segel. En Jason kunnen wij kennen als Marshall in How I met your mother.

Otherworld is een spel waar mensen bij zweren. Nu er een nieuwe versie op de markt komt heeft iedereen het er over; het spel waarbij je alles beleefd alsof het echt is. Je ziet, ruikt, proeft, voelt en hoort het. Beleven 2.0. En in het spel kan je zo’n beetje alles… Maar wat als je zelf bespeelt blijkt te worden en het minder veilig is om je lichaam achter te laten als je zou denken? Simon is dol op het spel, maar als zijn jeugdvriendin Kat onder hele verdachte omstandigheden in coma raakt en in het spel wordt gezet, wordt zijn leven op z’n kop gezet.

Ik was om meerdere redenen ontzettend benieuwd naar Otherworld. Ik ben dol op boeken over games en mijn man – die het boek op YALC zelf al las – was ontzettend fan. Hij gaf het boek zeventien van de vijf sterren en smeekte nog voor het boek uitkwam al om het vervolg. Ik was benieuwd of dit boek hetzelfde gevoel wist op te wekken.

Otherworld speelt niet perse met heel veel vernieuwende elementen. Het boek speelt zich deels af in een virtuele wereld, wat we al in veel andere populaire boeken terug kunnen zien. Een game speelt immers enorm tot de verbeelding en boeken als Warcross, Ready Player One en Erebos en series als Sword art online zijn niet voor niets ontzettend populair. En terecht, want het werkt. Dit boek speelt met hetzelfde principes.

Segel en Miller weten een bijzonder duister en vlot boek neer te zetten, wat niet perse gedreven wordt door het hoofdpersonage, maar meer om de actie in het algemeen. En in dit geval werk het prima. Toch had ik liever nog meer van Simon (en vooral Kat!) gezien. Ondanks dat je het leest vanuit Simon en dat Simon een heel goed neergezette tiener is, miste ik toch wat diepgang in zijn persoonlijkheid. Het was alsof hij zomaar een persoon was, in plaats van dat ik me heel goed in hem kon inleven. Ik weet niet precies hoe ik het moet uitleggen…  Maar het was wel een ontzettend fijne leesbeleving.

Ondanks het feit dat het concept niet heel vernieuwend is, vond ik het wel een ontzettend gaaf boek wat veel lezers echt blij gaat maken. Het is niet alleen een ideaal boek voor jongens, het past ook nog eens perfect bij de ontwikkelingen in de technologie die wij nu zelf doormaken. Dit maakt het actueel en daarom aantrekkelijk.

De personages, de spanning, de kwaliteit van het schrijfwerk en het game-element maakten Otherworld een zeer prettig boek. Ik heb er echt van genoten en ik denk dat dit boek nog eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien bij schoolgaande (en gamende) tieners. Het einde smaakt ook echt naar meer en ik kan nu al niet meer wachten op het vervolg.

Otherworld doet je aan de ene kant enorm verlangen naar het spel, maar aan de andere kant is het ook behoorlijk creepy.

Otherworld is een spannend eerste deel van een serie en een enorme aanrader voor Young Adult sciencefiction fans en gamers. De herkenbare elementen en het idee van een game waarin je zelf echt alles beleefd spreken ontzettend tot de verbeelding. Ook al is het niet het meest unieke verhaal, het past wel erg goed bij de huidige technologische ontwikkelingen en is ook nog eens goed uitgewerkt.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Otherworld (Otherworld #1) – Jason Segel & Kirsten Miller

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.