Otherearth (Last Reality #2) – Jason Segel & Kirsten Miller

Geplaatst op 25 mei 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Otherearth (Last Reality #2) – Jason Segel & Kirsten MillerOtherearth door Jason Segel
Ook door deze auteur: Otherworld
Serie: Last Reality #2
Uitgever: Rock the boat | Oktober 2018
Genres: Young Adult, Sciencefiction
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9781786074522
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Return to the series BuzzFeed compared to Ready Player One in the second book in a new fast-paced trilogy from New York Times bestselling authors Jason Segel and Kirsten Miller that's perfect for fans of HBO's Westworld.

Simon saved his best friend, Kat, from the clutches of the Company and their high-tech VR gaming experience, Otherworld. But it was at a steep price. Now he, Kat, and their friend Busara are on the run. They know too much. About the Company's dark secrets. About the real-life consequences of playing Otherworld. And about Kat's stepfather's involvement in everything. The group is headed to New Mexico to find Simon's old roommate, who is a tech genius and possibly the only person who can help them reveal the truth about the Company before it's too late and the line between what's real and what's fantasy is erased . . . forever.

Imagine a future in which you can leave reality behind and give in to your greatest desires. That future is now. And the future is terrifying.

Het was al een tijd geleden dat ik Otherworld las, dus heb ik van te voren even een recap gelezen. Ik had namelijk niet heel veel zin om deel 1 te herlezen en ik hoopte dat het vanzelf terug zou komen. Deels deed het zich dat wel, maar ik merkte tijdens het lezen ook dat ik te lang had gewacht met het vervolg, Othereath. Ondanks dat ik er weinig feeling mee leek te hebben, wilde ik er wel graag wat over schrijven. Ik weet namelijk zeker dat dit soort boeken essentieel zijn om bijvoorbeeld jongens eerder een boek op te laten pakken.

Simon heeft Kat gered uit de klauwen van de Company en hun high-tech VR spel Otherworld. Hij, Kat en hun vriend Busara zijn op de vlucht, simpelweg omdat ze teveel geheimen over Company weten. Er is maar een persoon die hen kan helpen en die zit helemaal in New Mexico. Zullen ze daar op tijd zijn voor de lijn tussen werkelijkheid en fantasie voorgoed vervaagd?

Dat jongens minder snel een boek oppakken is helaas een feit. En ook meteen een uitdaging voor mij als mediathecaris om ervoor te zorgen dat juist die moeilijk lezende groep toch een boek pakken die hen aanspreekt. Deze trilogie zou veel lezers aan moeten spreken omdat hij 1. vlot geschreven is. 2. een jongen als hoofdpersoon heeft. 3. boordevol actie zit en 4. gamen een grote rol speelt. En dat laatste vind ik zelf ook fascinerend.

Ook in dit deel spelen Jason Segel (die je misschien kent uit How I met your mother!) en Kisten Miller weer met het idee van een wereld die zich deels in een soort spellenwereld afspeelt. Een gevaarlijke wereld, dat wel. Dat doen ze goed: het is spannend en geloofwaardig en zit boordevol actie.

Het concept van de fantasiewereld waar je echt in kan stappen spreekt mij enorm aan. Als kind – en oké, nu nog – vind ik het heerlijk om te dagdromen hoe ikzelf in een andere wereld leef. Dat is voor mij een stukje verwerking van de werkelijkheid en alle prikkels.

Maar Otherearth wist mij op een of andere manier niet helemaal te overtuigen. Het trok me niet helemaal en ik raakte snel afgeleid. Ik had dit boek eerder moeten lezen zodat ik meer verbinding had met de hoofdpersonages, denk ik.

Het komt er op neer dat ik boek 1 toffer vond en daar meer connectie mee had. Het vervolg is niet slecht, maar in mijn beleving minder sterk. Ik ben wel blij dat ik Otherearth ondertussen heb gelezen, want nu kijkt het boek me niet meer zo boos aan vanaf mijn TBR.

Gemixte gevoelens dus!

two-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.