Heksenjong – Luc Hanegreefs

Geplaatst op 7 november 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Heksenjong – Luc HanegreefsHeksenjong door Luc Hanegreefs
Uitgever: Clavis | 2017
Genres: Young Adult, Historische fictie
Aantal pagina's: 215
ISBN: 9789044829556
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Februari 1578.
Wanneer Henric per ongeluk een rondzwervende soldaat doodt, staat zijn eigen leven al snel op zijn kop. Het is het begin van een zwerft ocht vol gevaren, die hem en zijn vriend Coppen midden in een historische gebeurtenis brengt: het Spaanse beleg van het plaatsje Zichem.
Terwijl rondom hen de strijd woedt, ontdekken Henric en Copp en dat hun leven gehuld is in geheimen. Allebei lijken ze een 'vroeger' te hebben waar ze bijna niets meer van weten. Waar heeft Coppen geleerd om wonden te verzorgen? En wie staat op de brandstapel die de dromen van Henric teistert?
Tijdens de zoektocht naar hun verleden krijgen ze hulp uit onverwachte hoek: een Duitse landsknecht die geen huurling meer wil zijn en een gefolterde heks die in een kerker wacht op haar proces ... Alles lijkt duidelijk te worden wanneer een sneeuwstorm de schaduw van het verleden wegveegt.
Een fictief verhaal met een historische achtergrond, vol intriges en geheimen. Voor lezers vanaf 14 jaar.

Wat ik zo tof vind aan Clavis is dat ze heel veel boeken uitgeven van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Er zitten echt prachtige boeken tussen, waaronder veel historische fictie, wat toch een van mijn favoriete genres is. Zo ook Heksenjong. Dit boek klonk helemaal als mijn ding; heksen, intriges, geschiedenis, oorlog. Kom maar door!

Henric doodt perongeluk een soldaat, waardoor hij samen met zijn vriend Coppen vlucht en rond begint te zwerven. Hun zwerftocht brengt hen echter in de problemen, want ze komen tussen het Spaanse beleg terecht. Ze ontdekken allerlei geheimen over elkaar en gaan op zoek naar antwoorden uit het verleden. Ze krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek; een landknecht uit Duitsland en een tot de doodstraf veroordeelde heks.

Ik vind het heel lastig om nu te vertellen wat ik van Heksenjong vond. Ik heb er eigenlijk niet echt een mening over. Het verhaal wist me namelijk niet enorm te boeien. De intriges kwamen niet heftig bij mij binnen en ik wist niet helemaal in de historische sfeer te komen. Zo jammer!

Wat ik zo leuk vind aan historische boeken is namelijk dat ik me er echt even helemaal in kan verdiepen en kan doen alsof ik ook echt even in deze tijd leefde.

Hoewel de omgeving prima uitgewerkt werd en het verhaal spannend genoeg is, had ik maar weinig met de personages. Het waren er behoorlijk wat en soms kreeg ik de indruk dat ik ze niet goed genoeg kende om echt in hun wereld te duiken. Het boek vraagt er echt om om je aandacht erbij te houden en dat is prima, maar dan moet het je wel in een bepaalde mate interesseren. In dit geval wist Heksenjong dat niet voor elkaar te krijgen.

Jammer dat deze kennismaking met de auteur mij niet helemaal bevallen is. Hij heeft ook een boek geschreven over Vikingen die ik in eerste instantie graag wilde lezen, maar ik betwijfel nu of ik het boek ooit zal oppakken.

Heksenjong is zo’n boek waar ik eigenlijk geen echte mening over heb?

Al met al vond ik Heksenjong een aardig boek, maar niet zo spectaculair dat het me bij zal blijven. Het boek wist mij onvoldoende te grijpen, waardoor ik me niet helemaal aan het verhaal kon hechten. Het boek is met vlagen spannend en zit goed in elkaar, maar was het hem niet voor mij. En dat terwijl ik dol ben op historische fictie.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “Heksenjong – Luc Hanegreefs

  1. Nog les van hem gehad in Journalistiek 😀 (Hij zal me altijd bijblijven als ‘Die ene leerkracht die zei dat ik echt nul de ballen kon schrijven’, haha #huiltineenhoekje)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.