TTT | Top 10 van boeken die moeilijk veel op elkaar lijken

Geplaatst op 14 mei 2015 door Emmy in TTT / 8 Comments

top10

Ik heb het mezelf wel erg moeilijk gemaakt deze week.. Want hoewel ik het thema van deze keer ‘Top 10 van boeken die moeilijk veel op elkaar lijken’ echt ontzettend tof vind, zit mijn hoofd momenteel zo vol met andere dingen dat ik mezelf amper op deze ttt kan concentreren. Ik beloof mijn best te doen, maar ik kan niks beloven. Overigens bedoel ik ‘moeilijk’ helemaal niet zo negatief. Boeken die op elkaar lijken kunnen je namelijk ook helpen je nieuwe favoriet te vinden.

1. Fallen en Herinner mij. Niet alleen komen de namen Daniel en Luce overeen, ook het tijdreiselement vond ik erg overeenkomen. Het ‘vorige levens’ element komt overigens ook terug in de Evermore serie.

2. Harry Potter en De IJzerproef. Hoewel niet iedereen het met mij eens zal zijn, vond ik dat er echt wel elementen inzaten die ik ook bij mijn geliefde tovenaarsleerling zag langskomen.. Maar dat vond ik in dit geval juist een mega plus. Ik kan dan ook niet wachten tot het tweede deel van de Magisterium-serie.

3. Over de Grens en Het Lot van Callie en Kayden. Bij deze beiden boeken hebben de hoofdpersonen een traumatisch verleden die hun relatie in de weg lijkt te zitten. Deze problemen gaan behoorlijk ver en worden niet beperkt tot slechts één persoon.

4. The Hunger Games  en De Test. Deze vergelijking werd ook op het boek zelf gemaakt en dat vind ik soms erg storend; je gaat boeken onbewust dan toch naast elkaar leggen, terwijl ik vind dat je boeken losstaand moet beoordelen. Toch zaten er daadwerkelijk overeenkomsten tussen de boeken. Zo moeten beide hoofdpersonages een strijd aangaan die te maken heeft met het uitschakelen van de tegenpartij om te kunnen overleven.

5. Flame en Twilight. Ik heb heel wat geklaag gehoord over één op één kopieën, maar daar ben ik het niet mee eens. Ja, natuurlijk kwam er heel veel overeen, maar ik heb oprecht ontzettend genoten van Flame; ik had niet verwacht dat het boek me zo aan zou spreken. Wat een geluksvogel ben ik toch dat ik het boek won!

6. Middernacht en Halverwege het graf. Deze boeken vind ik op elkaar lijken vanwege het erotische karakter, maar ook omdat er sprake is van een vrouw die niet helemaal bij de vampierwereld hoort, maar er toch heel veel mee te maken heeft. De Stamvrouwen uit de Middernachtserie en de Half-Vampier van Halverwege het graf vond ik dusdanig op elkaar lijken dat ze zo een uitstapje naar elkaar wereld konden maken. De vampiers zijn allemaal bloedje mooi en maar al te gewillig hun lusten te uiten.

7. Onbreekbaar en Supernatural. Ok, supernatural is een serie, maar toch is het niet zo moeilijk de link met elkaar te leggen. Beide verhalen draaien om het vernietigen van bovennatuurlijk gespuis.

8. The Pointless Book en Wreck This Journal. Beide boeken draaien er om het vervullen van opdrachten die al dan niet maken hebben met het kapotmaken van het boekje. TPB is waar meer gericht op spelletjes en WTJ meer op het creatieve vernietigingsproces.

9. Gone en De Laatsen. In beide boeken verdwijnen er opeens een hele boel mensen. Hoewel de uitwerking volledig anders is, trok de Laatsten mij vooral omdat het me zo aan Gone deed denken.

10. Ik wil de lijst graag afsluiten met Stormvogel en Het Spel der Tronen. George Martin is door de boeken van Iggulden geïnspireerd en dat merk je goed. Beiden verhalen vind ik echt fantastisch.

Het was nog een hele klus om tot deze lijst te komen zeg! Gelukkig heb ik een lijst met al mijn recensies, zo was het niet heel lastig om weer even op te halen welke boeken ik ook al weer allemaal had gelezen. Ik ben benieuwd of anderen er ook zo veel moeite mee hadden!

Ken jij nog een boek wat je heel erg doet denken aan een ander?

Tags:

Divider

8 responses to “TTT | Top 10 van boeken die moeilijk veel op elkaar lijken

  1. Ik vond ‘m ook echt moeilijk, haha. Ik ben niet eens tot de 10 gekomen.
    Ik had die van The Hunger Games en De Test ook. En ik had C&K met Wacht op mij van J. Lynn.

  2. ik heb ook De Test en The Hunger Games^^ en ik vind het persoonlijk heel grappig dat ik Gone al een paar keer zag langskomen, maar elke keer met een andere match!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.