The Pointless Book – Alfie Deyes

Geplaatst op 23 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

The Pointless Book – Alfie DeyesThe Pointless Book | maart 2015
Aantal pagina's: 192
ISBN: 9789000345298
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het YA-antwoord op het succesvolle Wreck this journal

The Pointless Book is een geweldig dagboek boordevol vrolijke grappen, uitdagingen en andere onzinnigheden. Bak een cake in een mok, doe mee aan een wedstrijdje "mensen kijken", maak een tijdcapsule, scheur een bladzijde uit om iemand een liefdesbrief te schrijven en leer origami maken. Volledig geïllustreerd en voorzien van een scala aan spelletjes, activiteiten en streken, nodigt Alfie Deyes je in The Pointless Book uit om net als zijn online volgers dit dagboek van zinloosheid te voltooien en vrijwel niets met trots te doen.

Ik ben dol op boeken als Wreck this journal, want stiekem is het gewoon leuk om echt interactief bezig te zijn met een boek. Toen ik een tijdje terug dan ook de vraag kreeg of ik The Pointless Book wilde recenseren, zei ik meteen ja. Maar wat ik belangrijk vind bij zo’n recensie is dat je een boek eerst echt uittest.

Thuis deed ik wat kleine opdrachtjes, maar toen ik met Tim en Joanne afsprak om naar Maastricht te gaan, besloot ik het boekje mee te nemen richting het zuiden. En dat was geen foute keus, want het was hilarisch! Middels een aantal foto’s wil ik jullie meenemen in onze avonturen.

pointless1

Zo ziet het boek er dus uit. Niet te dik en een handig pocketformaat. En natuurlijk volledig in het Nederlands, zonder dat het afbreuk doet aan de vormgeving!

pointless2

Ik speelde met Joanne boter-kaas-en-eieren. En ik won twee keer. WOEHOE. Stiekem heb ik echt nul tactiek hoor, ik hoop altijd gewoon dat iemand een foutje maakt.

pointless3

Naast spelletjes en tekenopdrachten, staan er ook invulopdrachten in. Bijvoorbeeld het kiezen tussen twee kwaden. Naast deze pagina was het uberlollige ‘kussen, trouwen, vermijden’-spel te vinden.. Maar dat hadden we in het café al gespeeld!

pointless4

Kikkodil. Juist.

pointless6

Eindelijk een woordzoeker die ik zo af had. Links zie je de Emmy die Arjen (een onbekende in de trein) heeft getekend. Dankzij de moed van Tim betrokken we hem namelijk in onze avonturen. Het gevolg? De rest van (mijn) treinreis hebben we met z’n vieren kamertje verhuren gespeeld.

pointless5

Ik moest er dus uit voordat het klaar was, dus Tim en ik stonden gelijk.. Het was bloedstollend spannend.

pointless7

Hier speelde ik vals, want deze droom had ik al een hele tijd terug. Maar het is leuker om een toffe droom op te schrijven dan een saaie, toch?

The pointless book is hysterisch grappig, vooral als je hem samen met anderen invult. Het staat garant voor een aantal uren leuk vermaak; alleen of met anderen. De opdrachten zijn lekker afwisselend en doen ergens een beetje denken aan Wreck this journal, al is het hier meer om het invullen dan om het wrecken.

Ondanks dat ik The Pointless Book nu gerecenseerd heb, zal ik hem zeker verder invullen, want hij is enorm leuk! Ik denk dat dit boek ook heel leuk is om lekker in te vullen met vrienden of vriendinnen tijdens een tussenuur! Erg leuk boek voor een erg leuke prijs!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “The Pointless Book – Alfie Deyes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.