Evermore – Alyson Noel

Geplaatst op 7 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 9 Comments

Evermore – Alyson NoelEvermore Serie: The Immortals #1
Andere boeken in deze serie: Blauwe Maan
| 1 juli 2010
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789045801919
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Sinds haar ouders en zusje bij een auto-ongeluk zijn omgekomen, kan Ever aura's zien en andermans gedachten horen. wanneer ze mensen aanraakt, ziet ze hun hele verleden.
Ze doet dan ook al het mogelijke om mensen uit de weg te gaan - tot de knappe en mysterieuze Damen in haar leven komt. Hij is de enige die de chaos in haar hoofd kan laten verdwijnen en de enige die haar echt begrijpt - het is net of hij in haar ziel kan kijken.
Ever wordt beetje bij beetje ingewijd in Damens wereld vol wonderen en geheimen, maar ze heeft nog steeds geen idee wie hij is of wat hij is. Het enige wat ze zeker weet, is dat ze hopeloos verliefd op hem is.

Bestel dit boek op bol.com

Tijdens de leesmarathon van eind juli/begin augustus deed ik mee aan een van de snelle winacties, en daarbij won ik het boek Evermore! (Thnx Luitingh Sijthoff!) Met een lange treinreis naar het werk voor het verschiet, besloot ik het er op te wagen dit boek in één dag uit te lezen, wat lukte doordat ik langer in de trein zat dan normaal. Het boek, dat net boven de 300 pagina’s telt, las als een trein, maar wat vond ik er nou eigenlijk van? Dat was iets wat ik me erg afvroeg toen ik het boek dichtsloeg en ik de goodreads app opende om het boek een waardering te geven. Het las lekker en tja, paranormale gaven vind ik altijd heel erg interessant, maar het boek was zo voorspelbaar!

Begrijp me niet verkeerd, ik heb heus wel genoten van het lezen en ik was constant benieuwd hoe het verder zou gaan, maar in mijn ogen was Evermore echt zo’n dertien in een dozijn verhaal. Er gebeuren de meest standaard dingen en er was weinig verrassing. Hoe Ever bijvoorbeeld afrekent met Drina was echt een beetje een domper. Waar veel actie had kunnen zijn bleef vooral gezeur van Ever. Het was een standaard liefdesverhaal met een magische twist.. Voor mij dan. Ik kan me ook wel voorstellen dat je – zoals ook op de cover staat – als je van Twilight houdt, dit boek ook echt heel leuk zult vinden.

Wat mij vooral stoorde was de houding van Ever. Je zou zeggen dat je als je zo’n traumatische ervaring hebt gehad, toch wat emotioneler bent, of dankbaar dat je nog leeft.. Maar eigenlijk vond ik haar maar een verwend nest die niet inziet hoeveel geluk ze heeft en die alles krijgt wat ze maar wil hebben. Daarnaast doet ze ontzettend bitchy tegen haar overleden zusje en ook Ava, die alles maar wilt helpen, blijft niet gespaard. Juist als je van zoiets af wil komen, zou je alle hulp aanpakken toch? Maar ja, niet dus.

Ik vond Ever dus eigenlijk een verwende, ruggengraatloze bitch die geen grip heeft op zichzelf en op hoe zij in de wereld staat. Zo. Dat is er uit.
Verder vond ik het een lekker weg lezend boek en ben ik op zich wel benieuwd hoe het verder gaat. Ik hoor er hele gemengde dingen over, dus ik merk graag zelf hoe de vork in de pap staat.

De Nederlandse vertaling van Evermore is prima verzorgd en ik vind de cover heel toepasselijk met die mysterieuze kleur en de tulpen. Alleen jammer van dat gezicht.. Maar wanneer vind ik dat niet? Wel vind ik de Engelse cover net iets meer power hebben door het grotere contrast. De nieuwe Nederlandse versie (de groene) vind ik erg tegenvallen en meer een dokterromannetjes-uiterlijk hebben. Maar voor 10 euro heb je een boek en dat is een mooie prijs!

En, houden jullie van romantische verhalen?

 

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

9 responses to “Evermore – Alyson Noel

  1. Dit boek ligt al een paar jaar in mijn kast, klaar om gelezen te worden. Haha keihard wat je van Ever vind. Heerlijk, die eerlijkheid! Ik ben benieuwd of ik dezelfde mening heb! 🙁

  2. Jammer dat het boek zo voorspelbaar was!
    Ik heb de complete serie in mijn kast staan, maar ben er nog steeds niet aan begonnen (omg, hehe)
    Maar ik ben er wel heel erg benieuwd naar en zo te lezen lijkt hij me ook erg leuk 😀 Behalve dat voorspelbare dan, haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.