Middernacht – Gabrielle – Lara Adrian

Geplaatst op 30 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Middernacht – Gabrielle – Lara AdrianGabrielle Serie: Middernacht #1
Andere boeken in deze serie: Tess
| 24 september 2012
Aantal pagina's: 254
ISBN: 9789024556571
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Gabrielle komt tijdens een avondje stappen oog in oog te staan met een knappe, onbekende man. Hun blikken kruisen, de wereld staat even stil. Het volgende moment is hij weg. Gabrielle volgt hem naar buiten, en vanaf dat moment verandert haar leven. Voorgoed en ingrijpend. Want in het nachtelijke duister is Gabrielle getuige van een bloedbad, aangericht door een bende wilde vampiers. Gabrielle wordt op het nippertje gered door de onbekende, die niemand minder is dan Lucan Thorne, leider van de Broederschap, een elitegroep onsterfelijken, die zich tot taak hebben gesteld de mensheid te beschermen tegen het groeiende gevaar van de wilde vampiers. Niet alleen Gabrielle, ook Lucan ervaart verlangens die geen enkele vrouw in zijn negenhonderdjarig bestaan heeft weten los te maken. Maar kan hij zich wel binden aan een vrouw nu de strijd tussen de Broederschap en de groep wilden in alle hevigheid losbarst? Maar als Gabrielle doelwit wordt van zijn vijanden, heeft hij geen andere keus dan haar mee te nemen naar de duistere wereld die hij aanvoert.

Ik moet zeggen dat ik aan het begin een beetje het gevoel had ‘ga ik dit verhaal wel echt leuk vinden?’
Gabrielle werd me aangeraden bij het LS leespanel en ik was wel erg benieuwd, maar toch ook een beetje bang dat het net zo’n blamage als 50 tinten grijs zou worden. Maar, naarmate ik verder in het boek kwam, moet ik zeggen dat ik aangenaam verrast werd.

Niet alles was Gabrielle echt een powerwijf dat gewoon voor zichzelf opkwam en wist wat ze wil, ze heeft ook nog eens een beetje inhoud qua persoonlijkheid. En het grootste pluspunt: er zit een echt verhaallijn in! Jippie!

Wat ik erg fijn vond dat het een serie is met elke keer een ander ‘stel’ in de hoofdpersoon. Dus dat betekend dat je elk boek een soort van los kan lezen en het allemaal standalones zijn (als het goed is). Dat een verhaal in dit genre gewoon een begin en eind heeft, vind ik erg fijn, want hierdoor wordt het niet te overdreven en uitgemolken.
De seksscenes vond ik heel erg meevallen en totaal niet storend. Wel ergerde ik me soms een beetje aan Lucan’s emotionele geblabla over dat ie het niet kon enzo… Maar gelukkig was daar dan Gabrielle die haar sterke kant liet zien. Wel vond ik er weinig ‘variaties’ in de seksscenes zitten.. Haha, maar dat kan aan mij liggen. Lucan heeft het alleen maar over haar perzikenhuidje, perfecte borsten en mooie lange benen.. Snap je wat ik bedoel? Maar ik moet niet zeuren, want dit was kwalitatief gezien een stuk beter dan de 50 tinten.

En dan natuurlijk het fantasiekantje he, vampiers, altijd leuk. Fijn vind ik dat de mythes van zonlicht gebleven zijn en dat vampiers hier echt naar bloed snakken.. Niet zo braaf als Twilight enzo. Gewoon bloed, seks en geweld, zoals het hoort. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de volgende boeken (het zijn er totaal 10, yay!) en ik heb al een beetje op Goodreads gespiekt over de nieuwe karakters. Leuk dat de vampierkrijgers uit dit boek later terug zullen komen, want het zijn stuk voor stuk interessante karakters die het verdienen om meer uitgediept te worden. Ik zeg, meer meeer meer! En dat had ik niet verwacht!

Bestel dit boek op bol.com!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “Middernacht – Gabrielle – Lara Adrian

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.